EKONOMİ - 20 Ekim 2017 Cuma 11:49

Çiftçi para kazandı, traktör satışları arttı

A
A
A
Çiftçi para kazandı, traktör satışları arttı

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde traktör satışlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 oranında arttığı belirtildi.

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde traktör satışlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 oranında arttığı belirtildi.


Özel bir şirkete ait traktörlerin satış temsilciliğini yapan Ali Okumuş, "Yağışlar ve verim yönünden çiftçilerimiz için güzel bir yıl oldu. Bu da traktör talebini arttırdı. Özellikle içinde bulunduğumuz Ekim ayında satışlarımız tavan yaptı. Bu yıl arpa ve buğday üretiminde bölgemizde rekoltenin yüksek olması çiftçimizi umutlandırdı. Sertifikalı buğday ve arpa tohumunu tercih edenler, geçen yıla göre bu yıl dönümde 4 misli daha fazla ürün aldılar. Bu durum traktör satışlarımızı arttırdı. Çiftçimiz kazandıkça yatırımını daha kaliteli traktör alarak yapıyor’’ dedi.


Teknolojinin her geçen daha da geliştiğini dile getiren Okumuş, ’’Bölgedeki çiftçilerimiz artık tarımda kullandığı traktöre ve diğer tarım aletlerinin teknolojik olanlarına yatırım yapıyor. 10 yıl önce çift çeker traktör satış oranı yüzde 29 iken şu anda yüzde 60’a çıktı. Satılan her 100 traktörün 60’ı çift çeker. Bu çok önemli. Çift çeker demek tarlayı iyi tutan demek, iyi çekiş demek, daha az yakıt tüketimi demek. O yüzden çift çeker olması çok önemli. Sadece yüksek beygir gücü değil, sadece çift çeker değil, lastik oranlarından tutun, kabinli traktöre kadar, yükleyici traktörlere kadar, çiftçimiz artık verimlilik için yatırım yapıyor. Üretici, teknolojinin modern üretim, teknikleriyle değiştiğini gördü. Bunda tabii ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakanlığı’nın teşvik destekleme politikaları, bankaların kredi destekleri de çok etkili oluyor.Kütahya ve ilçelerine şuana kadar 600 traktör sattık. Aslanapa ilçemiz ve köylerinde 30 kişi bizden traktör aldı. Bu bizim için rekordur" ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Fuhuşta yakalanan kadınlarda cinsel yollarla bulaşan hastalık çıktı Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 34 yabancı kadın ve 6 zanlı yakalandı. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca, Marmaraereğlisi ilçesinde faaliyet gösteren 3 işletmeye yönelik, fuhşa teşvik ve aracılık etme, yer ve imkan sağlama suçları çerçevesinde operasyonu düzenlendi. icra edilen eş zamanlı operasyonda, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini yapan 9 şüpheliden 6’sı yakalandı. Şüphelilerden 4’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari diğer şüphelilerin aranmasına ise devam ediliyor. Cinsel yollarla bulaşan hastalık tespit edildi Olaylara karışan 34 yabancı uyruklu kadın Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan sağlık kontrolünde kadın şahıslardan 2’sinin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi. İşletmelerde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 3 adet tabanca fişeği, 7 adet cep telefonu, 1 adet harddisk, 2 gram esrar, 3 adet uyuşturucu hap, 3 litre kaçak içki, suçtan elde edilen çok miktarda para ve cinsel içerikli materyaller ele geçirildi. Ayrıca işletmeler hakkında kimlik bildiriminde bulunmama, kapalı alanda sigara içme ve diğer kabahatler nedeniyle idari işlem başlatıldı.
Ardahan Ardahan’da lise öğrencileri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldu: Valilikten açıklama geldi Ardahan’da Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Valilikten konuyla ilgili açıklama geldi. Ardahan merkezde bulunan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrenci; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetler nedeniyle öğretmenleri nezaretinde hastaneye kaldırıldı. Hastanede kan tahlili alınarak tedavileri yapılan öğrencilerin tamamı taburcu edilerek pansiyonlarına gönderildi. Ardahan Valiliği konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada konunun yakından takip edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "29 Nisan 2024 tarihinde ilimiz merkez Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 25 öğrencimiz; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle öğretmenleri nezaretinde Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürülmüştür. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören öğrencimiz bulunmamaktadır. Pansiyonda öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri gerekli incelemelerin yapılması için Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmekte olup, konu yakından takip edilmektedir."