YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:20

GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI SARAOĞLU:

A
A
A
GEDİZ BELEDİYE BAŞKANI SARAOĞLU:

Gediz Belediye Başakanı Mehmed Ali Saraoğlu, yurt genelinde geçen hafta başlayan yoğun kar yağışının ardından tercih yolu haline gelen Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nun en hızlı şekilde bölünmüş yola çevrilmesi gerektiğini söyledi.
Sert hava koşulları nedeniyle bazı seyahat acenteleri ile yük taşımacılığı yapan nakliyat şirketlerine bağlı araçların Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nu kullanmaya başladıklarını belirten Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Eskişehir Sanayi Bölgelerinde üretilen sanayi ürünlerinin Ege Bölgesi ve ihracat için İzmir limanlarına ulaşımında en kısa yol olarak bilinen 135 kilometrelik Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nun özellikle şu günlerde daha yoğun şekilde kullanıldığına işaret etti.
Son günlerde yolun daha kısa oluşu ve kar yağışından fazla etkilenmemesi sebebiyle tercih edilmesinin trafik yoğunluğunu artırdığını kaydeden Belediye Başkanı Saraoğlu, "Bölge Trafik ekipleri kontrolünde araç geçişlerinin çok rahat bir şekilde sağlanmasının ardından iyi bir sınav geçiren Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu tüm sürücülerin tercihi oldu. Ulaştırma Bakanlığı tarafından iki yıl önce Bölünmüş Yol onayı çıkartılan Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nun yapımının tamamlanması ile ilçe ulaşımı daha da rahatlayacak. Diğer taraftan Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde (SB) üretilen sanayi mallarının, Emet İlçesindeki Bor İşletmelerinin, Simav İlçesindeki Orman Endüstri ürünlerinin, Kütahya merkezdeki Seramik Ürünlerinin, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Eskişehir Sanayi Bölgelerinde üretilen sanayi ürünlerinin ihracatı için İzmir Limanına ulaşımının tek karayolu güzergahı bu yoldur. Bu kadar ciddi öneme sahip olan karayolunu en hızlı şekilde bölünmüş yola dönüştürerek bölgenin çok yönlü şekilde rahatlatılması gerekir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.