MAGAZİN - 07 Haziran 2023 Çarşamba 13:19

Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali açılıyor

A
A
A
Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali açılıyor

Emet Belediyesi tarafından düzenlenen 2.

Emet Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivalinin 1-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, ”Yöresel ürünlerimizin ön plana çıkarılacağı, ulusal kooperatiflerinde katılarak stantlar açabileceği, geniş çaplı bir festivalin 2’si olan Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali ’’EMFEST’’ 1 Temmuz’da başlıyor! Hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın tatil planlarını yaparken Emfest’i göz önünde bulundurmalarını öneririm” dedi.


2. Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali’nde, Uğur Işılak, Rafet El Roman, Ayşe Dinçer, İrem Derici, Alya Aslan ve Bilal Sonses sahne alacak. Ayrıca festival süresince Ecdada Saygı Günü Porsuk Ahmet ve Tek Kurşun yarışmaları, İlçeden Yetişen Değerler, Gurbetçiler, Yörükler, Türkmenler ve Türk Dünyası, Anadolu İncisi Bor Madeni, El Sanatları günü programları, Organik ve Hayvancılık Günü programları çerçevesinde En Güzel Oğlak Yarışması, Kadın Kooperatifleri ve Yöresel Lezzetler Günü programları, yemek yarışmaları gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.