EĞİTİM - 04 Ağustos 2025 Pazartesi 10:36

Emir Sultan Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri piknikte buluştu

A
A
A
Emir Sultan Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri piknikte buluştu

Kütahya Müftülüğü’ne bağlı Emir Sultan Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve hocaları, Yoncalı Mesire Alanı’nda düzenlenen piknikte bir araya geldi.


Doğanın güzelliği eşliğinde gerçekleşen etkinlikte sohbetler edildi, oyunlar oynandı ve paylaşım ruhu pekiştirildi. Öğrenciler ve hocaları hem eğlenceli vakit geçirip hem de kaynaşma imkânı buldu.


Hafızlık öğrencileri, öğle namazını kurs öğreticilerinden Süleyman Uzun’un imametinde Selçuklu Camii’nde kılarak manevi bir atmosfer yaşadı. Gün boyu doğayla iç içe vakit geçiren öğrenciler, neşeli bir etkinliğin mutluluğunu paylaştı.


Piknik programına Kütahya İl Müftü Yardımcısı Salim Üzülmez ve Şube Müdürü Halit Özaytaş da katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Etkinliğin, kurs öğrencilerinin motivasyonunu ve birlik beraberliğini olumlu yönde güçlendirdiği ifade edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.