POLİTİKA - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 09:53

Hisarcık AK Parti’de "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"

A
A
A
Hisarcık AK Parti’de "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"

Hisarcık AK Parti İlçe Teşkilatında "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" çerçevesinde AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman’ın başkanlığında 3. kademe yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.


Teşkilat binasında yapılan toplantıya, İlçe Koordinatörü Meltem Koyuncu, AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Abdullah Akbulut, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Havva Özaydın, 3. kademe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyesi Ahmet Çümen, Belediye Meclisi üyesi Ayşe Uludoğan ve partililer katıldı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Abdullah Akbulut, "AK Parti Bursa Milletvekilimiz Ayhan Salman’ın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz 3. kademe yönetim kurulu toplantımızın akabinde vatandaşlarımızla hasbihal edip, çarşı ve sanayi esnaflarımıza ziyaretlerde bulunduk. Daha sonra şehidimiz jandarma onbaşı Yüksel Arık’ın ailesini ve Kıbrıs gazisi Mehmet Şener’i evlerinde ziyaret edip Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettik. Kendilerine devletimizin her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olduğunu belirttik. Ziyaretleriyle bizleri onore eden milletvekilimiz Ayhan Salman’a ve ilçe koordinatörümüz Meltem Koyuncu’ya teşkilatımız ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız. Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimize kararlılıkla ve emin adımlarla yürüyoruz" dedi.



Hisarcık AK Parti’de "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı Türkiye Kadınlar Şampiyonası Satranç Kars İl Birinciliği Turnuvası, nefesleri kesti. Bir birinden çekişmeli karşılaşmaları ev sahipliği yapan turnuvanın şampiyonları da belli oldu. 14-15 Mart 2026 tarihlerinde Kars Mihralibey Ortaokulu’nda 15 kadın sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuva, 2 gün boyunca heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Satranç severlerin ilgiyle takip ettiği organizasyon, tek kategori üzerinden toplam 6 tur şeklinde oynandı. Sporcular, 2 gün boyunca strateji, sabır ve zekalarını ortaya koyarak dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Turnuva boyunca ortaya konan mücadele, satrancın düşünce gücünü ve sporcuların disiplinini bir kez daha gözler önüne serdi. Turnuva sonunda başarılı sporcular için ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren ilk beş sporcuya madalya, ilk üç sporcuya ise kupa takdim edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda turnuvada Bahar Ece Atakişi 1’inci, Semra Dişkaya 2’inci, Tazegül Tuanna Torunoğulları 3’üncü oldu. Turnuvada Emine Atakişi 4’üncü ve Sedef Nur Yıldızlı ise 5’inciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Organizasyon yetkilileri, kadın sporcuların satranç alanındaki başarılarının ve katılımlarının her geçen yıl arttığını belirterek bu tür turnuvaların genç sporcuların gelişimine önemli katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca turnuvaya katılan tüm sporcular tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi. Kars’ta düzenlenen turnuva, hem kadın sporcuların satranç sporuna olan ilgisini artırması, hem de yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına katkı sağlaması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.
Kastamonu Trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşın organları umut oldu Kastamonu’da trafik kazası sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan ve beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın organları, ailesinin aldığı bağış kararıyla nakil bekleyen hastalara nakledildi. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da trafik kazası sonucu ağır yaralanan R.K., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Hastanın yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 14 Mart tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın yakınlarının organ bağışına onay vermesiyle organ nakli süreci başlatıldı. Ankara Bölge Koordinasyon Merkezi ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü koordinesinde, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen uzman ekip tarafından organ alım operasyonu gerçekleştirildi. Yapılan operasyonun ardından alınan kalp, uygun alıcıya nakledilmek üzere uçak ambulansla gönderilirken, karaciğer ve böbrek ise kara ambulansı ile ilgili nakil merkezlerine sevk edildi. Yetkililer, organ bağışının bir bağışçı sayesinde birden fazla hastaya yaşam umudu olabildiğine dikkat çekerek, bu anlamlı süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarına ve koordinasyon ekiplerine teşekkür etti. Ayrıca zor bir zamanda organ bağışı kararı alan merhumun ailesine duyarlılıkları nedeniyle şükran sunulurken, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilendi.