GÜNDEM - 13 Mayıs 2025 Salı 11:51

Hisarcık’ta emekli işçiden "İnsanlık Ölmemiş" dedirten davranış: Bulduğu bir tomar parayı jandarmaya teslim etti

A
A
A
Hisarcık’ta emekli işçiden "İnsanlık Ölmemiş" dedirten davranış: Bulduğu bir tomar parayı jandarmaya teslim etti

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde emekli işçi Hüsnü Özyurt, Emet’te düzenlenen Hıdrellez Şenliklerinde yolda bulduğu yüklü miktardaki parayı jandarma ekiplerine teslim etti.


Emet ilçesi Yeniceköy Tahtalı Göleti Mesire Alanı’nda düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine giden 67 yaşındaki Hüsnü Özyurt, mesire alanında gezindiği esnada Emet Belediye standının yakınındaki yolda yüklü miktarda bir tomar para buldu. Özyurt, bulduğu parayı saymadan hemen yakınında bulunan jandarma ekiplerine tutanakla teslim etti. Duyarlı davranışı nedeniyle Hüsnü Özyurt’a teşekkür eden jandarma ekipleri, paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı.


Yolda lastikle sarılı vaziyette bir tomar para bulduğunda çok şaşırdığını söyleyen Hüsnü Özyurt, "Parayı bulduğum esnada önümden giden bir kadına para düşürüp, düşürmediğini sordum. O da düşürmediğini söyleyince paraları saymadan hemen yakınımda bulunan jandarma ekiplerine tutanak karşılığı teslim ettim. Benim olmayan para haram paradır" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.