KÜLTÜR SANAT - 10 Aralık 2023 Pazar 12:26

Lise öğrencileri “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” isimli filmi izledi

A
A
A
Lise öğrencileri “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” isimli filmi izledi

Hisarcık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kurslarına katılan ve katılacak olan öğrenciler Simav ilçesinde “Aybüke: Ben Öğretmen Oldum” isimli filmi izleyip, Gölcük Yaylası’nı gezdiler.


Öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artırmak ve DYK kurslarına düzenli katılımını teşvik etmek amacıyla Simav ilçesinde sinema etkinliği düzenlediklerini söyleyen Okul Müdürü İsmail Aydın, “Etkinliğimize 11. ve 12. sınıf DYK kurslarına düzenli olarak devam eden 33 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz, Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” isimli sinema filminin izlenmelerinin ardından dönüşte Gölcük Yaylasını gezdiler. Gölcük’te kış manzarası eşliğinde fotoğraf çekimleri yapan öğrencilerimiz, üniversiteye hazırlanma konusunda enerjilerini artırdılar. Etkinliğimize izin veren İlçe Kaymakamımız İsmail Tosun’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salim Karaboğa’ya, otobüs imkanı sunarak ulaşımı ücretsiz gerçekleştirmemize katkıda bulunan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’a, etkinlikte öğrencilerimize eşlik eden Okul Müdür Yardımcımız Sait Bütün’e ve okulumuz Edebiyat Öğretmeni Musa Akpınar’a teşekkür ediyorum” dedi.



Lise öğrencileri “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” isimli filmi izledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Eşinin sözünü dinlemedi, 2,5 milyon TL’lik dolandırıcılıktan son anda kurtarıldı Nevşehir’de yaşayan İbrahim Şahin, eşinin tüm uyarılarına rağmen kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına inanarak bankadaki altınlarını bozdurdu. İnternet bankacılığı üzerinden 2 milyon 500 bin TL’yi dolandırıcıların hesabına göndermeye çalışan Şahin, banka görevlilerinin dikkati ve polis ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde son anda büyük zarardan kurtarıldı. Olay, sabah saat 08.30 sıralarında başladı. İbrahim Şahin’i telefonla arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan şahıs, sicil numarası ve dosya numarası vererek, güven kazandı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca telefonda kalan dolandırıcılar, Şahin’i psikolojik baskı altına alarak banka hesapları, birikimleri ve mal varlığı hakkında bilgi aldı. Dolandırıcıların yönlendirmesiyle bankada kiralık kasada bulunan altınlarını alan Şahin, bir sarrafta altınları bozdurdu. Eşi tarafından "Bunlara inanma, dolandırıcı olabilirler" şeklinde uyarılmasına rağmen paniğe kapılan Şahin, bozdurduğu altınlardan elde ettiği 2 milyon 500 bin TL’yi internet bankacılığı üzerinden dolandırıcıların verdiği hesaba aktarmaya çalıştı. Yapılan yüksek tutarlı işlemi şüpheli bulan banka yetkilileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bankaya gelen polis ekipleri, uzun uğraşlar sonucu İbrahim Şahin’i ikna etti. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda gönderilmek istenen paraya bloke konuldu. Dolandırıcıların saatler boyunca ’operasyon yürütüyoruz, seni takip ediyoruz, devlet adına işlem yapıyoruz’ diyerek baskı kurduğu, zaman zaman tehdit ve hakaretlerde bulunduğu öğrenildi. Yaşadığı korku nedeniyle sağlığının da bozulduğunu belirten İbrahim Şahin, eşinin sözünü dinlemediği için büyük pişmanlık yaşadığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa 60 yıldır süren gelenek: Bayramlaşmada 1 kilometrelik kuyruk oluştu Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı kırsal Cerrah Mahallesi’nde 60 yıldır süren bayramlaşma geleneği, bu Kurban Bayramı’nda da sürdü. Vatandaşların bayramlaşmak için oluşturduğu 1 kilometrelik kuyruk, dronla havadan görüntülendi. 13 bin nüfuslu Cerrah Mahallesi’nde 60 yıldır toplu bayramlaşma geleneği sürdürülüyor. Bayram namazı sonrası bir araya gelen binden fazla kişi, tokalaşıp, el öptükten sonra sıraya girdi. Bayramlaşma sırasında oluşan 1 kilometrelik kuyruk dron ile görüntülendi. Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, "Bayram sabahı uyanıp abdestimizi alıp camiye gidiyoruz. Bayram namazının ardından mezarlığımıza gidiyoruz. Yine bir duanın ardından tek ıra halinde bayramlaşma pozisyonuna geçiyoruz. Cerrah Mahallemizin 60 yıllık bayramlaşma geleneği devam etmektedir. Bundan sonra da devam edecektir inşallah. Bayramlaşmayı tek seferde burada bitirmiş oluyoruz. Ondan sonra kurban kesimine gidenler oluyor, şehir dışına gidiyorlar. Mahallemizde yaklaşık 13 bin nüfus var. Tek sıra bayramlaşma kuyruğu bin 200 metreyi geçti. Bizim için bir rekordu. Seneye 2 kilometreyi hedefliyoruz" dedi. Mahalle sakinlerinden 14 yaşındaki Ömer Cepe ise, "Dedelerimizden bize kalan mirası sürdürmeye çalışıyoruz. Benden çocuklarıma, torunlarıma kadar gidecek bu mirası sürdürmek istiyorum. Her bayramda bu kadar coşkulu kutlama oluyor" dedi.