POLİTİKA - 24 Nisan 2025 Perşembe 19:04

Milletvekili Erbaş ve MHP’li başkanlar bakanlarla görüştü

A
A
A
Milletvekili Erbaş ve MHP’li başkanlar bakanlarla görüştü

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı olarak Kütahya’da seçimi kazanan 11 belediye başkanı, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş öncülüğünde Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Heyet, gerçekleştirdikleri bakanlık ziyaretlerinde vatandaşların istek ve taleplerini iletti.


MHP heyetinin ilk durağı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu. Bakan Murat Kurum ile yapılan toplantıda belediye başkanları, ilçelerinin ihtiyaçlarını ve yaşadıkları sorunları tek tek aktardı. Bakan Kurum, talepleri not alarak belediyelere hem nakdi destek hem de ekipman yardımı sağlanacağını belirtti. Toplantıda söz alan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, tüm belediye başkanları adına Bakan Kurum’a teşekkür etti.


Heyet daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Görüşmede, belediyelere yönelik destek talepleri bir kez daha gündeme getirildi. Bakan Işıkhan, bakanlık olarak imkanlar dahilinde belediyelere gereken desteğin en kısa sürede sağlanacağını ifade etti. Milletvekili Erbaş, Bakan Işıkhan’a gösterdiği ilgiden ötürü teşekkürlerini iletti.


Ziyaretler kapsamında MHP heyeti, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret ederek dualar etti. Ardından MHP Genel Merkezi’ne geçen heyet, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



Milletvekili Erbaş ve MHP’li başkanlar bakanlarla görüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.