ÇEVRE - 08 Mayıs 2025 Perşembe 09:35

Simav’da ikinci jeotermal su kuyusu devreye alındı

A
A
A
Simav’da ikinci jeotermal su kuyusu devreye alındı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde, Kütahya Simav Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) projesi çerçevesinde yürütülen jeotermal sondaj çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.


Bölgenin ikinci jeotermal su kuyusunun devreye alınması dolayısıyla düzenlenen törene, Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun ile birlikte il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.


Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 900 metre derinlikte, 76 derece sıcaklıkta ve saniyede 65 litre debiye sahip jeotermal su kaynağına ulaşıldı. Bu yeni kaynak, bölgedeki ikinci jeotermal kuyu olarak kayıtlara geçti.


Törende yaptığı konuşmada, bölgenin yer altı kaynakları bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Musa Işın, "Bu yatırımlar Simav’ın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Jeotermal kaynaklarımızı tarım, enerji ve istihdam alanlarında en verimli şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.



Simav’da ikinci jeotermal su kuyusu devreye alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı Tekirdağ Çorlu’da süresi geçmiş ehliyetle direksiyon başına geçen otomobil sürücüsü trafik kontrolüne takıldı. Direksiyondan men edilerek araçsız kalan sürücü ve arkadaşlarının neşesini hiç bozmaması dikkat çekti. Çorlu Bölge Trafik ekipleri, gece saatlerinde Çorlu çevre yolunda yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere taviz vermedi. Denetimler vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul’dan Edirne’ye yola çıkan bir otomobil sürüsünün ehliyetinin süresi geçtiği belirlendi. Sürücü Bilal A., araçtan men edildi. Otomobil de çekiciye konularak yedi emin otoparkına bırakıldı. "Altımızda araba gitti, yaya kaldık" 2 yıl tanınan süre içinde herhangi bir işlem yapmadığı için kendisini eleştiren sürücü Bilal A., "Silivri’ye gezmeye diye gitmiştik, sonra Edirne’ye doğru yola çıktık. Polis ekipleri Çorlu girişinde durdurdu. Yani süresi geçmiş ehliyetle direksiyona geçemeyeceğimi biliyordum. Devlet bize 2 yıl süre vermişti. Biz o sürede değiştirmedik ve böyle de sonuçlarına katlanıyoruz. Şimdi sürücü belgesi de gitti, altımızdan araba da gitti ve yaya kaldık. Çağırdığımız taksiye binip yola çıkacağız." diye konuştu. "Ben de seni haber yapacağım" diyerek kameraya el salladı Kameraya el sallayan sürücü Bilal A.’nın, çağırdığı taksi ile yola çıkarken muhabire de, "Bak sen arabaların yanında çok geziyorsun, ben de seni haber yapacağım." demesi gülümsetti.