EĞİTİM - 10 Mayıs 2025 Cumartesi 11:37

Tavşanlı’da Trafik Haftası renkli etkinliklerle kutlandı

A
A
A
Tavşanlı’da Trafik Haftası renkli etkinliklerle kutlandı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, çocuklara ve gençlere trafik kurallarının önemi anlatıldı.


Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Amirliği tarafından ortak bir çalışma gerçekleştirildi. Tavşanlı ilçe merkezi Cumhuriyet meydanında toplanan çocuklara trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Yetkililer tarafından minik katılımcılara kırmızı düdük ve balonlar hediye edilirken büyüklere de tanıtım broşürleri verildi.


Trafik Haftası etkinliklerinin devamında ise gençlere yönelik bir program düzenlendi. Aynı meydanda gerçekleştirilen bu etkinlikte özellikle motosiklet kullanıcılarını hedefleyen bir bilgilendirme yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ergün Çolak, gençlere kask kullanımının önemini uygulamalı olarak gösterdi. Çeşitli kask tipleri tanıtılırken, kaza anında kaskın hayat kurtarıcı etkisi de detaylı şekilde anlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ergün Çolak, "Kask, motosiklet kullanıcıları için adeta bir kalkan görevi görüyor. Kaza anında yaşanabilecek beyin travmalarını önemli ölçüde azaltıyor. Bu nedenle kısa mesafede bile olsa mutlaka kask takılmalı."


Tavşanlı’daki etkinliklere katılan vatandaşlar, özellikle çocuklara yönelik yapılan çalışmaları takdirle karşıladı. Trafik kurallarının erken yaşta öğrenilmesinin, ileride daha bilinçli sürücülerin yetişmesine katkı sağlayacağı vurgulandı. Etkinliklerde çocukların kırmızı düdüklerini çalarak trafik polisi olmayı deneyimlemeleri, renkli görüntülere sahne oldu. Trafik Haftası boyunca ilçede benzer etkinliklerin devam edeceği, özellikle okullarda eğitim programlarının düzenleneceği belirtildi. Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesi için toplumsal bilincin artırılmasının önemine dikkat çekti.



Tavşanlı’da Trafik Haftası renkli etkinliklerle kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.