GÜNDEM - 25 Nisan 2025 Cuma 19:52

Vali Musa Işın ve milletvekillerinden deprem üssü Simav Yemişli köyüne geçmiş olsun ziyareti

A
A
A
Vali Musa Işın ve milletvekillerinden deprem üssü Simav Yemişli köyüne geçmiş olsun ziyareti

Kütahya’nın Simav ilçesi Yemişli Köyü merkezli meydana gelen ve çevre yerleşim yerlerinde de hissedilen depremler sonrası Vali Musa Işın, vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


Vali Musa Işın, "Çok şükür şu ana kadar can kaybı ya da ciddi bir hasar tespiti yapılmadı. Ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren sahadaydı. Gerekli kontroller titizlikle sürdürülüyor. Bugün Simav’da bir dakika arayla önce 3.4, ardından 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bugün sabah saatlerinde de 4.5 ve 4.6 büyüklüğünde iki sarsıntı daha yaşadık" dedi.



"Ekiplerimiz hızla müdahale etti"


Depremin ardından ilk müdahalenin sabah 07.23’te gerçekleştiğini belirten Vali Işın, "AFAD, özel idaremiz, belediyemiz ve kaymakamlığımız hızla harekete geçerek tüm köylerle irtibata geçti. İlk depremin hemen ardından köylerde taramalar yapıldı. İkinci depreme sahada olan ekiplerimiz anında müdahale etti. Tüm kurumlarımız koordineli şekilde çalıştı" dedi.



"Binalarımızı mühendislik ilkelerine göre inşa etmeliyiz"


Vatandaşlara önemli uyarılarda da bulunan Işın, Kütahya’nın bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, "Deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmamalı, binalarımızı buna göre inşa etmeliyiz. Mühendislik hizmetlerinden faydalanılmalı, projeler uzmanlarca hazırlanmalı ve denetimler titizlikle yapılmalıdır. Keyfi, denetimsiz yapılar felakete yol açabilir" diye konuştu.



"Hasar meydana gelmeden önlem almak esastır"


Afetlere karşı alınması gereken en önemli önlemin, zarar oluşmadan önce harekete geçmek olduğunu belirten Vali Musa Işın, "Devletin görevi sadece kriz anında değil, hasar meydana gelmeden önce tedbir almaktır. Bu noktada yerel yönetimlere, kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. 2000 ve 2007’de çıkarılan deprem yönetmeliklerine uygun hareket edilmesi şart" ifadelerini kullandı.



"Kütahya’da büyük depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız"


Kütahya’nın üzerinden geçen fay hattının zayıf görünse de büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Vali Işın, "İnşallah herkes sorumluluğunu yerine getirir, bizler de gerekli denetimleri sürdüreceğiz. Böylece Kütahya’mızda üzücü sonuçlarla karşılaşmadan bu süreçleri atlatırız" dedi.


Konuşmasının sonunda bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Musa Işın, "Allah memleketimizi, milletimizi her türlü afetten, beladan korusun" diyerek sözlerini tamamladı.


Ziyarete, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, AK Parti İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan ve ilgili kurum temsilcileri de eşlik etti.



Vali Musa Işın ve milletvekillerinden deprem üssü Simav Yemişli köyüne geçmiş olsun ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye düşmanı bazı kişi ve odakların Cumhurbaşkanımıza dönük sözde tehditleri oluyor" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Zaman zaman ’Türkiye düşmanı’ bazı kişi ve odakların Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük sözde tehditleri oluyor. Bunlar esasen yok hükmündedir" dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik, birtakım kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehditlerinin yok hükmünde olduğunu belirtti. Çelik, bu sözde tehditlerin ve hedef göstermelerin karşısında toplum olarak milli beraberlik duygusu içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: "Zaman zaman ‘Türkiye düşmanı’ bazı kişi ve odakların Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük sözde tehditleri oluyor. Bunlar esasen yok hükmündedir. Bu sözde tehdit ve hedef göstermeler karşısında toplumumuzun her kesiminin gösterdiği ortak tepki, milli birlik ve beraberlik duygusu ise çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletimizin başıdır. Karanlık yabancı odaklar tarafından Cumhurbaşkanımıza dönük tehditler ve hedef göstermeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm milletimizin hedef alınması anlamına gelir. Karanlık odakların sözde tehditlerine karşı milletimizin her kesiminden vatandaşımızın milli tepkisi, tüm dünyaya birliğimizi ve dirliğimizi göstermektedir. Siyasi çizgi olarak Cumhurbaşkanımızı destekleyen veya kendini muhalif olarak tanımlayan pek çok vatandaşımızın, Cumhurbaşkanımıza dönük aşağılık bir tehdit kampanyası karşısında birlik duygusuyla yayınladığı çok değerli mesajları tek tek okuduk. Tüm bu mesajlar ülkemizde farklı görüşlerimiz olsa da ‘bir’ olduğumuzu ve ‘birliğimizin’ ebedi olduğunu bir kere daha gösterdi. Bu milli haslet ve hassasiyetlerle hepimiz gurur duymalıyız. Tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Milletimiz ve devletimiz var olsun, birliğimiz ve kardeşliğimiz ebedi olsun."
Mersin Türkiye’nin mavi sulardaki yeni güçleri: Çağrı Bey ve Yıldırım’da hazırlıklar sürüyor Türkiye’nin enerji filosuna katılan ikiz derin deniz sondaj gemisi Çağrı Bey ve Yıldırım kırmızı beyaz boyanırken son hazırlıkların yapıldığı yakın zamanda göreve uğurlanmasının beklendiği bildirildi. Türkiye’nin enerji filosuna kattığı 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki 7. nesil ikiz 5 ve 6’ıncı sondaj gemileri Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Ağalar İskelesi’nde kırmızı-beyaza boyandı. Hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü gemilerin ön yan kısımlarına Türk bayrağı işlendi. Hazırlıkların sürdüğü ultra derin deniz sondaj gemilerine ise Çağrı Bey ve Yıldırım isimlerinin verildiği açıklanmıştı. Karadeniz’de görev yapması planlanan Yıldırım ve Somali’ye gidecek olan Çağrı Bey’de hazırlıklar hızla devam ederken son durumları görüntülendi. Çağrı Bey bu ay yola çıkacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri ’nin bünyesine katılan ikiz gemilerden Somali’ye gidecek olan Çağrı Bey Sondaj Gemisi’nin Taşucu Limanı’ndaki operasyonel hazırlık sürecinin bu ay içinde tamamlanması bekleniyor. Daha sonra hareket etmesi planlanan geminin Somali’deki ilk sondaj operasyonu için harekete geçeceği öğrenildi. Yıldırım Karadeniz Yolcusu Karadeniz’de Sakarya Gaz Sahası’nda görev yapan Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han derin deniz sondaj gemilerine ise Yıldırım’ın katılacağı bildirildi. Yıldırım’ın ocak ayında Filyos Limanı’na hareket etmesi, burada kule montajı ve operasyonel hazırlıklarının tamamlanmasının ardından da mart ayı sonunda Karadeniz’de Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında ilk kuyu tamamlama operasyonuna başlamasının hedeflendiği açıklanmıştı. İnşası 2024 yılında Güney Kore’de tamamlanan ve Türkiye’nin enerji filosuna katılan ikiz gemiler, derin denizde 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor. ‘7. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi’ olarak adlandırılan gemiler, 228 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahip. Helikopter pisti bulunan gemiler ayrıca 200 personele yaşam alanı da sunuyor.