YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:19

MÜSİAD`DAN AK PARTİ`YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

A
A
A
MÜSİAD`DAN AK PARTİ`YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi`yi ziyaret etti.
MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, ``Son günlerde önemli hadiselere şahitlik ediyoruz. Bizler de bu hadiselere şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye`de yıllardır yaptıkları yanlarına kalan, özellikle darbelerle ile ilgili bugün hesap verme noktasında mahkemelere taşındığını görüyoruz. Bundan dolayı AK Parti`ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Emeği geçen başbakanımıza ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz`` dedi.
``Bazen soruyorlar, Türkiye`deki darbeler ile işadamlarının bağlantısı nedir diye`` diyen Şahin, ``Öyle değil. Bir yerde huzur varsa, o yerde yatırım yapmak, ya da dışarıdan yeni yatırımcıların gelmesi mümkün olabiliyor. Bundan dolayı bunu çok önemsiyoruz`` dedi.
Şahin, ``Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan 4+4+4 Yasası ile ilgili olarak bizlere tercüman olduğu için AK Parti`ye çok teşekkür ediyoruz. Özellikle seçmeli Kur`an-ı Kerim dersinin konulması, Kur`an-ı Kerimin devlet tarafından korunması bizleri hayli sevindirdiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü bu ülkede insanların dinlerini öğrendiği takdirde insanların bir birlerini daha çok seveceklerini ve yakınlaşacağını biz biliyoruz. Bunu geçmişte tarihimiz de görmek mümkün. Bundan dolayı da AK Parti`ye 4+4+4 Yasasından dolayı da AK Parti`ye teşekkür ediyoruz`` dedi.
MÜSİAD Şube Başkanı Şahin, ``Biz Türkiye`de cari açık ile ilgili en büyük problemin yurt dışından bazı malların Trükiye`ye ithali ile ilgili. Bu konuda bu teşvik yasası ile, cari açığa neden olan bazı üretimin desteklenmesi çok güzel bir şey. Bu vesile ile bazı cari açıkta engellenebilir. Biz bu konuda dosyalarımızı ilgili bakanlıklara sunmuştuk`` şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ``Hiçbir şey Türkiye`de eskisi gibi olmayacaktır. Hep ifade ettik, AK Parti`ni çizgisini ve rotasını millet belirliyor. Milletin isteklerine kulak tıkamayan bir başbakana sahibiz ve iktidara sahibiz. Millet ile başbakanın, hükümetin, milletvekillerinin değerleri ve istekleri bir biri ile örtüşüyorlar. Milletten gelen taleplere kulak tıkamıyorlar. Milletimizin 28 Şubat sürecinden sonra, özellikle gençlerimizin kat sayı farkı ile mağdur edilmesi, meslek okullarındaki çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin mağdur edilmesi ve toplumun çeşitli kesimlerindeki vatandaşlarımızın mağdur edilmesi acilen siyaset tarafından bir çözüm üretilmesi gerekiyordu. Bu noktada ise AK Parti üzerine düşeni yapmış ve milletin sesine kulak vererek 222 sayılı Milli Eğitim Yasasındaki değişikliği gerçekleştirmiştir. Kamuoyunda da 4+4+4 olarak bilinen bu yasa, öğrencilerimizin özgürleşmesi noktasında, ders seçebilmesi noktasında ve kendi yeteneklerini ifade etme noktasında, eğitimlerine göre eğitim olma noktasında seçenek getirmiştir. Özellikle bugüne kadar özel bir proje olarak tek tip insan yetiştirme projesi de sonlanmıştır`` dedi.
Teşvik paketi ile Malatya`nın yerini koruduğunu belirten Tüfenkçi, ``Önceki teşviklerle birlikte geriye düşmemiştir`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Gaziantep’ten bisikleti ile Türkiye turuna çıktı Gaziantep’te aşçı olarak çalışan Harun Reşit Kuzu, iş yerinden 1 ay aldığı izin sonrası bisiklet ile Türkiye turuna çıkarak Konya’nın Karapınar ilçesine ulaştı. Gaziantep’te yaşayan Harun Reşit Kuzu, bisikleti ile Türkiye turu için yola çıktı. Günde en az 5 saat pedal çeviren Kuzu, Karapınar’a ulaştı ve burada kamp yaptı. 10 yıldır Gaziantep’te aşçılık yaptığını belirten Harun Reşit Kuzu, uzun zamandır hayalinde olan bisiklet ile Türkiye turu için iş yerinden izin alarak 1 ay boyunca bisiklet ile gezeceğini söyledi. Depremi de yaşadıktan sonra bu isteğinin arttığını belirten 32 yaşındaki Kuzu, "Çoğu zaman ülkemizi gezmeye gelen yabancı turistleri görüyordum. Dünyanın bir ucundan ülkemizin güzelliklerini görmeye geliyorlar. Biz ise bu cennet vatanı gezemiyoruz diye düşünmüştüm. Bisiklete çocukluktan beri ilgim vardı. Karar verip ülkemizi gezeceğim” dedi. Günde 5-6 saat pedal çevirdiğini belirten Harun Reşat Kuzu, "İstediğim yerde durup istediğim yerleri geziyorum. Gittiğim her yerde özellikle çocuklar beni yabancı turist zannedip yabancı dil ile konuşmaya çalışıyorlar. Türk olduğumu görünce kahkahalara boğuluyorlar. Türkiye’de o kadar gezip görülmesi gereken yer var ki muhteşem bir doğası ve tarihi var. Bunları gezmekten çok mutluyum. 1 ay süresince ne kadar gezebilirsem gezeceğim. Bazen misafir edenler oluyor bazen çadırımda kalıyorum. Ama çok keyif alıyorum. Karapınar’da çok güzel bir yer Meke Gölü, Acıgöl ve tarihi yerler insanı mutlu ediyor. Ülkemizin değerini bilmeliyiz. Bu gezimde daha iyi anladım. Herkesi ülkemizin güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Asla pişman olmayacaklar" diye konuştu.