YEREL HABERLER - 01 Nisan 2017 Cumartesi 12:51

Bakırcılar Çarşısını yansıtan sergi Malatya Park’ta

A
A
A
Bakırcılar Çarşısını yansıtan sergi Malatya Park’ta

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MAFSAD tarafından ‘Bakırcılar Çarşısı’ temalı fotoğraf sergisi Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde halkın beğenisine sunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MAFSAD tarafından ‘Bakırcılar Çarşısı’ temalı fotoğraf sergisi Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde halkın beğenisine sunuldu.


Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) üyesi Dr. Güray Kuzu’nun objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı seri AVM fuaye alında açıldı. Açılışa Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kadir Çelik, Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, MAFSAD başkanı İnan Orhan ile fotoğraf severler katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Bakırcılar Çarşısı’nın böylesine bir sergi ile Malatyalılara tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bakırcılar Çarşımızda Malatya’nın kadim ve özgün değerini yansıtan bir üretim alanı. İstiyoruz ki Bakırcılar Çarşısı, hem turizme hem kültür ve sanata alt yapı oluşturabilsin. Bir şehri tanıtmak ve marka değeri haline getirmek istiyorsak bunların vatandaşlarla buluşması gerekiyor. Bu konuda MAFSAD üzerine düşen görevi yapıyor” dedi.


Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Bakırcılar Çarşısı fotoğraf sergisi AVM ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İhlas Vakfı 2026 kurban organizasyonunda 6 ülkede kesim yaptı İhlas Vakfı, 2026 yılı kurban organizasyonu kapsamında Afrika ve Asya’daki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ve bayramlık ulaştırdı. Vakıf yetkilileri, kurban kesimlerinin yanı sıra yıl boyunca da adak, akika ve yardım faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Dünya’daki mazlum coğrafyalar üzerinde yaptığı faaliyetlerle takdirleri toplayan İhlas Vakfı 2026 Kurban Organizasyonunda 6 ülkede yüzlerce hayvan keserek binlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı. Merkezi İstanbul’da bulunan ve eğitim, sosyal yardım ile insani yardım faaliyetleri yürüten İhlas Vakfı, bu yılki kurban organizasyonunu Afrika’da Çad, Uganda, Somali ve Tanzanya’da; Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da gerçekleştirdi. Yüzlerce kurbanlık hayvan kesilerek binlerce ihtiyaç sahibine dağıtımı gerçekleştirildi. Öte yandan çocuklara bayramlık kıyafet dağıtıldı. Vakıf, bölgede yapmış olduğu maddi yardımların yanı sıra çocuklarla bayram sevincini yaşayarak onlarca etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi. İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Kemal Aydın, kurban kesimlerinin başladığını belirterek, "Hazırlıklarımızı tamamladık, kurban kesimlerimize başladık. Kurban kestiğimiz bölgeler ihtiyaç sahibi insanların yaşadığı ülkeler. Buralarda hem kurban eti dağıtımı hem de bayramlık dağıtımları yapıyoruz" dedi. "Çocukların gözleri ışıl ışıl oluyor" Bu yıl Afrika’da Çad, Uganda, Somali ve Tanzanya’da, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, "Oradaki çocuklara bir bayramlık kıyafet, bir ayakkabı ya da bir parça et verdiğinizde ne kadar mutlu olduklarını ancak bunu yaşayanlar anlayabilir. Çocukların gözleri ışıl ışıl oluyor" diye konuştu. Yardımların sadece Kurban Bayramı ile sınırlı olmadığını belirten Aydın, "Biz yıl boyunca adak, akika ve şükür kurbanlarını da bu ülkelerde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yetimleri doyuruyoruz. Ramazan ayında da faaliyetlerimizi güçlü şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. "34 öğrenci yurdumuzda öğrencilerimize ulaştırıyoruz" İhlas Vakfı’nın yalnızca yurtdışında değil Türkiye’de de faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Aydın, "Vakfımızın Türkiye genelinde 34 öğrenci yurdu bulunuyor. Bağışçılarımızın verdiği kurbanları burada keserek etlerini yıl boyunca öğrencilerimize ulaştırıyoruz" dedi. Türk halkına teşekkür eden Aydın, "Bağış yapan vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyoruz. Bu bayramın ülkemize ve tüm İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.