YEREL HABERLER - 29 Nisan 2017 Cumartesi 15:26

Genç Dünya Koleji eğitimde iddialı

A
A
A
Genç Dünya Koleji eğitimde iddialı

Malatya’da kısa süre önce eğitim öğretim faaliyetine başlayan Genç Dünya Kolejinin Kurucu Müdürü Seda Nikbay Yenice, Malatya’da eğitime yeni bir ivme kazandıracaklarını söyleyerek, eğitimde iddialı olduklarını belirtti.

Malatya’da kısa süre önce eğitim öğretim faaliyetine başlayan Genç Dünya Kolejinin Kurucu Müdürü Seda Nikbay Yenice, Malatya’da eğitime yeni bir ivme kazandıracaklarını söyleyerek, eğitimde iddialı olduklarını belirtti.


Geçtiğimiz günlerde Fahri Kayahan bölgesinde eğitim öğretim hayatına merhaba diyen Genç Dünya Kolejinin misyon ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Yenice, sağlam ve dinamik bir kadroyla bu işe başladıklarını belirterek, amaçlarının Malatya’da kaliteli eğitim yapmak olduğunu aktardı. Kendisinin 12 yıla yakın bir eğitim hayatının olduğunu kaydeden Yenice, okullarının Malatya’nın en güzel yerlerinin bir tanesinde olduğunu ifade ederek, “Gerek fiziksel gerekse sosyal koşullarımız son derece elverişli. Okulumuzda anaokulu, ilköğretim ve ortaokulu bölümlerimiz var. Modern görünümü ve elverişli ortamıyla öğrencilerimizi hak ettikleri şekilde ağırlayacağız” ifadelerini kullandı. Sistemli ve planlı bir eğitim anlayışı benimsediklerini dile getiren Yenice, "Eğitim anlayışımız çağın gereklerine son derece uygun. Amacımız hem sosyal hem kültürel hem de bilimsel anlamda öğrencilerimizi donanımlı yetiştirmek. Uygulayacağımız farklı programlarla bu işte ne kadar ciddi olduğumuz göstereceğiz. Kaliteli eğitim için velilerimizin bizi tercih etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Okul hakkında bilgiler veren Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Burcu Sultan Apbak ise, “Genç Dünya Koleji olarak her şeyden önce amacımız, sorumluluk sahibi, bilimsel düşünmeyi başarabilen ve kendini ifade edebilen çocuklar yetiştirmek. Malatya’da Genç Dünyalı olmak bir ayrıcalık olacaktır. Biz bu konuda iddialıyız, eğitim konusunda kendimize güveniyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dağ keçisi Van’da tedavi altına alındı. Hakkari merkeze Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ Gümüşlü köyü sakinleri ceviz ağaçlarını sulamak için gittikleri ormanlık alanda arka sol ayağı kırık olan dağ keçisini fark ettiler. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan dağ keçisini yakalayan köy gençleri bir iple keçiyi bağlayıp yetkililere haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari İl Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan aldıkları keçiye yapılan ilk müdahalenin ardından Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne gönderildi. Merkezlerinde yılın her ayında farklı türlerde yaban hayvanlarını misafir ettiklerini ifade eden Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Son olarak DKMP Hakkari İl Şube Müdürlüğü’ne vatandaşlar tarafından yaralı bir dağ keçisinin olduğu ihbarı verildi. Ekipler, ihbar üzerine bölgeye giderek hayvanı alarak ilk müdahalelerini orada yapıp merkezimize gönderdiler. Burada yaptığımız muayenede ayağında kırık oluşmuş. Yalnız kırığın çok eskiden oluştuğu, yaralı olmasında dolayı beslenememeye bağlı olarak bitap düştüğünden dolayı hayvan zayıflamış. Biz gerekli tedavisini bakımını yaptık. DKMP Hakkari İl Şube Müdürlüğü’ndeki veteriner arkadaşlarımız bölgede ilk müdahalesini yapmıştı. Bizde burada gerekli tedavilerini yapıyoruz. Kırık iyileşinceye kadar burada misafir edeceğiz. Kırık iyileşmesi uzun süren bir tedavi şeklidir. İlk müdahaleden sonra söyleyeceğimiz şey hayata tutunacak. Bizde hastamızın refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Daha önce de merkezimizde yavru dağ keçilerini büyütüp doğaya saldık. Bunu için yerimiz, tecrübemiz ve hastanemiz buna müsait” dedi.