ASAYİŞ - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:49

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

A
A
A
Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Malatya’da uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyon sonucu 1,5 kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya’da uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyon sonucu 1,5 kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Konuyla ilgili Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarının delilleri ile birlikte tespiti ve deşifresine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 2 şahsın ikametlerinde 16.05.2017 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama ve el koyma kararına istinaden yapılan aramalarda toplam 1 kilo 519 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ve 1 gram tütünle karışık esrar maddesi ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.