SPOR - 10 Eylül 2019 Salı 11:57

Yeni Malatyaspor, Ankaragücü maçına iddialı hazırlanıyor

A
A
A
Yeni Malatyaspor, Ankaragücü maçına iddialı hazırlanıyor

Btc Turk Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligin 3.

Btc Turk Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligin 3. haftasında oynayacakları Ankaragücü maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Alanyaspor maçını bir yol kazası olarak geride bıraktık. Çünkü bu takımın potansiyeli çok daha iyisini yapabilecek düzeyde. İnşallah aradan sonra oynayacağımız ilk maç olan Ankaragücü karşılaşmasında 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz" dedi.


Takımdaki son durum ve Ankaragücü maçı hazırlıklarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Ravcı, önlerindeki maçın önemine vurgu yaptı.



“Bu takımın potansiyeli çok daha iyisini yapabilecek düzeyde”


Ligin ilk 3 haftasında aldıkları 3 puanın kendilerini memnun etmediğini belirten Ravcı, “Oynadığımız oyunun karşılığında daha fazla puan kazanabilirdik. Haftalar ilerledikçe daha iyi bir duruma geleceğimize inanıyorum. Ligin ilk 3 haftasında sergilediğimiz oyunun karşılığı 3 puan olmamalıydı. Trabzon’da ve Alanya maçının ikinci yarısında iyi bir görüntümüz vardı. Alanya maçını bir yol kazası olarak geride bıraktık. Çünkü bu takımın potansiyeli çok daha iyisini yapabilecek düzeyde” dedi.



“Gökhan ve Fofana Ankaragücü maçına yetişemeyecek”


Ravcı, milli arada hazırlıklarını sürdürdüklerini de belirterek, şunları söyledi:


“Milli aranın bize faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü takımımızda 3 önemli futbolcumuzun sakatlığı söz konusu oldu. Bu futbolcuların iyileşmesi ve takıma yeniden dönmesi bakımından milli ara işimize yaradı diyebilirim. Şu an görünen Fofana ve Gökhan Töre’nin bu haftaki maça yetişemeyeceği yönünde. Bu anlamda Ankaragücü maçına 2 eksikle hazırlanıyoruz. İnşallah aradan sonra oynayacağımız ilk maç olan Ankaragücü karşılaşmasında 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALKÜ’lü profesörden alzheimer ilaç tedavisinde 3 faz çalışma müjdesi Avrupa Nörostimülasyon Derneği’nin Türkiye temsilciliğine seçilen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Yuluğ, alzheimer hastalığının tedavisi için faz 2 ilaç çalışmasının başarıyla tamamlandığını ve faz 3 çalışmasına geçildiğini açıkladı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji ve Nörobilim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Yuluğ, başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında üyeleri arasında Albert Einstein, Enrico Fermi, Richard Feyman ve Jennifer Doudha gibi Nobel ödülü sahibi bilim insanlarının yer aldığı dünyanın en prestijli bilim topluluklarından birisi olan Sigma Xi’ye tam üye olarak kabul edilen Prof. Dr. Yuluğ; son olarak yaptığı bilimsel çalışmalarla Avrupa Nörostimülasyon Derneğinin Türkiye temsilciliğine seçildi. Alzheimer hastalığının tedavisi için faz 2 ilaç çalışmasını başarıyla tamamlayan, ardından faz 3 uluslararası çalışmanın da liderliğini üstlenen Prof. Dr. Burak Yuluğ’un İngiltere King’s College ve İsveç Karolinska Enstitüsünde görev yapan Prof. Adil Mardinoğlu ile yaptığı ilaç çalışmaları; etkinlik değeri yüksek birçok uluslararası dergilerde yayınlanarak yabancı medyada geniş yankı uyandırdı. 2023 ve 2024 yıllarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademik başarı ödüllerini art arda kazanan Prof. Yuluğ, özellikle alzheimer hastalığında beyin stimülasyonu girişimlerinin tedavide etkili olabileceğini ve araştırmaların bu konuda yoğunlaştığını vurguladı. Ayrıca Prof. Yuluğ; bu bağlamdaki geniş çaplı araştırmaların ancak ekip çalışması ile mümkün olabileceğini belirterek ALKÜ Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve farklı merkezlerden uluslararası araştırmacıların yer aldığı güçlü bir araştırma ekibinin olduğunu söyledi. Yuluğ, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Türkdoğan’dan tebrik Avrupa Nörostimülasyon Derneğinin Türkiye temsilciliğine seçilmesinden ve Alzheimer hastalığının tedavisi için ilaç çalışmasında faz 3 aşamasına geçilmesinden dolayı Prof. Dr. Burak Yuluğ’u tebrik eden Rektör Türkdoğan, “Değerli hocamızın başarılarından dolayı üniversitemiz adına büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisiyle gurur duyduğumuz hocamız daha de önce Sigma Xi gibi dünya çapında prestijli bir bilim topluluğuna tam üye olarak kabul edilmişti. Şimdi de Avrupa Nörostimülasyon Derneğinin Türkiye temsilciliğine seçilerek yeniden bizleri gururlandırdı. Bu gelişmeyle birlikte bilim camiasında ALKÜ’nün konumu daha da pekişerek, üniversitemizin adı dünyada daha da yukarılara taşındı. Alzheimer hastalığında beyin stimülasyonu girişimlerinin tedavisinde etkili olabileceği yönündeki araştırmaların bilim dünyasında yeni ufuklar açmaya devam edeceğine inanıyorum. Hocamızın çalışmalarının üniversitemize ve bilim dünyasına katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir’den ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ paneli Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla 21 Mayıs Salı günü Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ Paneli düzenliyor. Pastırmasından sucuğuna, mantısından yağlamasına, nevzinesinden gilaburusuna çeşit çeşit lezzetleri ile Kayseri’yi gastronomi alanında da dünyaya tanıtmak için Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ve talimatları doğrultusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, binlerce yılı aşan kültür, gelenek, toplumsal miras ve köklü bir tecrübenin birikimi ve mirası olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında yeniden bereketli sofrasının eşsiz serüvenini ve lezzetini dünya ile paylaşırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bu özel hafta dolayısıyla ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ Paneli düzenliyor. Türk mutfağı konusunda farkındalık oluşturmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurt içi ve yurt dışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nın üçüncüsü bu yıl 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak. Bu yıl 3’üncüsü kutlanacak Türk Mutfağı Haftası’nda, Gastronomi Günleri etkinliği ile tanıtımı yapılan ve hizmete giren, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek panel, birbirinden değerli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Ülker Moderatörlüğünde "Türk Mutfağında Modern Yaklaşımlar” konusu ile gerçekleştirilecek panele sektöründe uzman kişiler konuşmacı olarak katılacak. Ana teması "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı" olan etkinlik haftasının yurt içinde uygulanacak faaliyet konsepti "81 İlin Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türk Mutfağı Kutlaması", yurt dışında uygulanacak faaliyet konsepti ise "Tarih, Kültür ve Doğanın Buluşması: Turkaegean Lezzetleri" olarak belirlendi. Türk Mutfağı Haftası’nın, valilikler ve yerel yönetimler tarafından düzenlenecek gastronomi temalı etkinliklerle tüm paydaşların katkısı ile kutlanması hedefleniyor.
Ankara Bakan Tunç: "Netanyahu ve Gallant için yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" dedi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır. İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Refah bölgesinde yaptığı saldırılarla uluslararası hukuku ayaklar altına almakta, en temel insan hakları olan yaşam hakkını, mülkiyet hakkını, güvenlik hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü yok saymaktadır. Masum insanları hedef alan İsrailli yetkililer, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılmalıdır ve hesap vermeleri sağlanmalıdır. Türkiye olarak, daima işgalci İsrail’in adaletsizliklerini, yaptığı soykırımı, işlediği insanlık suçlarını gündemde tutmaya devam edecek, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanında olmayı sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığının kabul edilmesi ve Filistinli kardeşlerimizin kendi ülkelerinde özgürce ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için çaba göstermekten geri durmayacağız" ifadelerine yer verdi.