GENEL - 08 Aralık 2019 Pazar 16:39

Taklacı oyun kuşu yarışmasını kazananlara ödülleri verildi

A
A
A
Taklacı oyun kuşu yarışmasını kazananlara ödülleri verildi

Malatya Güvercin Federasyonunun, Malatya, Elazığ, Adıyaman arasında düzenlediği en iyi taklacı oyun yarışmasında dereceye girenlere kupa ve plaket verildi.

Malatya Güvercin Federasyonunun, Malatya, Elazığ, Adıyaman arasında düzenlediği en iyi taklacı oyun yarışmasında dereceye girenlere kupa ve plaket verildi.


Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen programa, Malatya Güvercin Federasyonu Başkanı Ali Kaplan, Türkiye Tüm Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyon Başkanı Aydın Ataman ve güvercin sahipleri katıldı.


Malatya Güvercin Federasyonu Başkanı Ali Kaplan, programda yaptığı konuşmada, “Bu yıl kuş taklacı yarışmalarında çok ciddi bir artış gözlemlendi. Şimdi bu iş masada anlatmakla olmuyor. Herkesin kuş uçurması lazım. Herkesin daha çok destek vermesi lazım. Hiç kimse insanları iyi veya kötü eleştirmemesi lazımdır. Bu işte en önemli şey herkes o hakeme inanacak ve o hakeme kesinlikle itiraz etmeyecek. Hakem ne karar verirse versin herkesin saygı duyması gerekiyor. Biz bunu doğru bir şekilde yaparsak önümüzdeki yıllar için çok ciddi adımlar atılmış olacaktır. Eğer ki biz bunu böyle saygılı değil de her şeye muhalefet olursak ileride daha çok yavaşlarız ve bu durum bizi alt seviyelere getirir. Hepimiz bu işe meraklı isek hepimizin bu işe destek vermesi gerekiyor” dedi.


Türkiye Tüm Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyon Başkanı Aydın Ataman da, “Taklacı güvercinin verdiği heyecanı hiçbir kuş veremez. Bu yarışma heyecanı çok yüksek oluyor. Biz 35 yıl öncesinde Ankara da başlattık. Bu yarışmanın başlama sebebi de taklacı kuşun asıl amacı para pul değil. İşte paraya yönelik çalışmalar yapılıyor. Benim elimden gelse para ödülünü kaldırırım. Çünkü para yüzünden insanlar birbirlerine düşüyorlar. Bu işlerde önemli olan ilk önce oyun kuşuna sahip olabilmektir ve birinci olan ikinci olan kuşlara destek vermektir. Türkiye’nin her yerinde iyi kuşu bulabilmek için ne olursa olsun destek vermemiz gerekiyor. Kazanan insanlara çamur atmayalım ki bu iş daha da fazlalaşsın. Türkiye’nin dört bir yanından iyi kuşlar mevcut bu kuşları keşfetmek içinde yarışmalar olması gerekiyor. Bu yarışmalar yapıldığı zamanda insanların bir birilerine destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de hayat aksamadı Gaziantep’i etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Şehitkamil Belediyesi, güçlü ekipman altyapısı ve özverili personeliyle kapsamlı bir karla mücadele çalışması yürüttü. Geceden itibaren sahaya inen ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, günlük yaşam kesintiye uğramadı. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren adeta mahallelere konuşlandı. Ana arterler, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken; hastane, kamu kurumları, okul ve yoğun kullanılan alanlarda öncelikli müdahaleler gerçekleştirildi. Ekipler, olası buzlanma ve ulaşım aksaklıklarına karşı sürekli teyakkuz halinde görev yaptı. Kar sosyal hayata engel olmadı Yoğun ve planlı çalışmalar sayesinde kar yağışı, ilçe genelinde sosyal hayatı olumsuz etkilemedi. Ulaşım güvenli bir şekilde sağlanırken, cadde ve sokaklar açık tutuldu. Vatandaşlar günlük işlerini sorunsuz şekilde sürdürürken, belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettirdi. Kurumlar arası koordinasyon sağlandı Şehitkamil Belediyesi, karla mücadele sürecinde ilgili tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttü. Ekipler, gelen ihbar ve taleplere hızlı bir şekilde müdahale ederek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti. Özellikle riskli bölgelerde önleyici tedbirler artırıldı. Vatandaşlar kar yağışı başlamadan çalışmalarına başlayan Başkan Umut Yılmaz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Gaziantep’i etkisi altına alan kar yağışına karşı tüm ekiplerimizle sahadayız. Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştı. Çok şükür ilçe genelinde olumsuz bir durum yaşanmadı. Çalışmalarımız durmadan devam edecek" dedi.