ASAYİŞ - 14 Şubat 2023 Salı 10:03

Deprem Doğanşehir’de 140 kişinin ölümüne neden oldu

A
A
A
Deprem Doğanşehir’de 140 kişinin ölümüne neden oldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 10 ili etkileyen deprem, Doğanşehir ilçesinde ilk belirlemelere göre 140 kişinin ölümüne sebep oldu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 10 ili etkileyen deprem, Doğanşehir ilçesinde ilk belirlemelere göre 140 kişinin ölümüne sebep oldu.


Malatya’da 6 Şubat Pazartesi saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin meydana getirdiği yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.


Kahramanmaraş’ın yanı sıra Malatya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı etkileyen deprem Doğanşehir ilçesinde ilk belirlemelere göre 140 kişinin ölümüne sebep oldu.



“Bir günde iki depremi birden yaşadık”


Çok sayıda kamu kurumunda hasar gördüğü Doğanşehir’de ilk belirlemelere göre 140 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "İlk depremde Kurucaova ile Erkenek mahallelerimiz çok büyük hasar aldı. İki mahallemizde çalışmalar yaparken ikinci deprem meydana geldi. Bilemiyorum deprem tarihinde böyle bir şey var mı. Bir günde iki depremi birden yaşadık. Kurucaova ve Erkenek ağırlıklı 139 ila 140 civarında hayatını kaybeden vatandaşımız var. İlçe merkezindeki büyük hasara rağmen kayıp sayımız düşük oldu. İlk depremden dolayı vatandaşlarımızın dışarıda olması can kaybının artmasının önüne geçti. Deprem nedeniyle Doğanşehir merkezi ile Kurucaova ve Erkenek mahallelerimizde ciddi bir hasar meydana geldi" dedi



“En büyük sorun hava şartları”


Deprem sonrası devletin varlığını her anlamda hissettirdiğini kaydeden Başkan Zelyurt, "Enkazları kontrol altına aldık. Konteyner kent ile çadır kentler kuruyoruz. Elektrik ve su yer yer verilmeye başlandı. En büyük sorunumuz hava şartları. Gece saatlerinde eksi 20 dereceyi görmeye başladık. Don olayı kaynaklı sularda sorun yaşıyoruz. Bu anlamda üzerinde durmamız gereken en önemli konu hijyen. Hijyen ve temizlik konusuna dikkat etmemiz lazım Allah korusun bir salgın oluşa bilir bunun önüne geçmek için belediye olarak her türlü çalışmamızı yapıyoruz.İlçemizde temel yaşam malzemeleri noktasında ise problemimiz kalmadı" diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.