YEREL HABERLER - 01 Nisan 2014 Salı 14:35

Fıratsifed’den Seçim Değerlendirmesi

A
A
A
Fıratsifed’den Seçim Değerlendirmesi

FIRATSİFED BAŞKANI ALPER BEKTAŞ:
“SEÇİM SONRASI GEÇMİŞ TARTIŞMALARI BIRAKIP GELİR FARKLILIKLARININ KAPATILMASINA ÇALIŞMALIYIZ”
Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Başkanı Yahya Alper Bektaş, seçim sonrası Türkiye’sinin, geçmiş tartışmaları bir yana bırakıp orta gelir ve orta demokrasi tuzaklarından kurtulmaya odaklanması gerektiğini söyledi.
Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Bektaş, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede, yeni dönemde izlenmesi gereken anlayışa dikkat çekti. Türkiye’nin artık geçmiş tartışmaları bir kenara bırakarak orta gelir ve orta demokrasi tuzaklarından kurtulmaya odaklanması gerektiğine vurgu yapan Bektaş, “Türkiye yakın dönem siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Demokrasilerin birinci koşulu olan, seçmen iradesi tecelli etti. Seçmenlerin yüksek bir katılım oranıyla sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmiş olması, Türk demokrasisinin başarısı ve gelişmişliğinin bir göstergesi oldu” dedi.
Artık ekonomik istikrar ve büyümeye odaklanmamızın zamanının geldiği düşüncesinde olduklarını kaydeden FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Bektaş, şöyle devam etti:
“TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 oranında, 2013 yılının tamamında da yüzde 4 büyüdüğünü gösterdi. Bu rakamlar, 2012 yılındaki yüzde 2’lik büyümeye oranla önemli bir hızlanmaya işaret etse de uzun dönem ortalama büyüme hızının altında kalınması, daha önce de dikkat çektiğimiz gibi siyasi ve sosyal çalkantıların bir sonucu oldu.”
Sosyal çalkantıların devam ettiği sürece, büyümenin hızlanmasının mümkün olmayacağını düşündüklerini kaydeden Bektaş, “Düşük büyüme hızları, ne 2023 hedeflerinin yakalanmasına ne de Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmasına izin vermeyecektir. Bu nedenle bir an önce ekonominin verimliliğin artırılması, enerji bağımlılığının azaltılması, ürün bileşiminde ileri teknolojili ürünlerin payının artırılması, mesleki beceri seviyesinin yükseltilmesi, Ar-Ge harcamalarının artırılması, bölgesel kalkınma farklılıklarının azaltılması gibi alanlarda bekleyen önlemlere odaklanılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
Bu seçimlerde kadınların yerel yönetimlerdeki varlığının artmasından ve büyükşehir belediyelerine ilk kez kadın başkanların seçilebilmiş olmasından ayrıca memnuniyet duyduklarını kaydeden Bektaş, “Türkiye iş dünyası adına seçilen tüm belediye başkanlarımızı ve yerel yöneticilerimizi kutluyor, kendilerinden, çağdaş uygarlık hedefi temelinde katılımcı bir anlayışla sürdürecekleri çalışmalarla ülkemizin istikrar, huzur ve barış içinde büyümesine ve bölgesel gelir farklılıklarının kapatılmasına katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.
TRB-1 (Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl) bölgesi için düşüncelerini dile getiren Bektaş, “Bölgemizde huzur ve güven ortamında yapılan seçimler sonrasında başa gelen belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, bölgemize farkındalık katmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.