SPOR - 03 Temmuz 2025 Perşembe 16:52

Amatör spor kulüplerine 10 Milyon TL değerinde malzeme desteği sağlandı

A
A
A
Amatör spor kulüplerine 10 Milyon TL değerinde malzeme desteği sağlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde kentte faaliyet gösteren 146 amatör spor kulübüne toplam 10 milyon TL değerinde spor malzemesi desteği verildi.


Muhammed Ali Clay Spor Salonu’nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Spor Toto Teşkilatı Başkan Müşaviri Ömer Aksoy, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, TFF Bölge Müdürü Işılay Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, daire başkanları ve amatör spor kulüpleri temsilcileri katıldı.


Amatör sporlara verilen desteğin sadece malzeme yardımı ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, gençlere yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini belirtti. Başkan Er, "Deprem sonrası yaralarımızı sararken bir yandan da şehrimizi normalleştirmek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Belediyeciliğin sadece altyapı ve inşaattan ibaret olmadığını biliyoruz. Spor alanındaki yatırımlarımızı da çok önemsiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve daha iyiye yönlendirmek için Amatör Evi başta olmak üzere yeni spor tesisleri inşa ediyoruz" dedi.


Başkan Er ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Malatya’ya pozitif ayrımcılık gösterdiğini ifade ederek, teşekkürlerini iletti.


"Amatör evini Malatya’ya kazandırıyoruz"


Kent genelinde yeni spor salonları, halı sahalar ve gençlik merkezlerinin yapımının sürdüğünü belirten Başkan Er, "Amatör spor kulüplerimize sadece malzeme değil, her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Futbol dahil tüm branşlarda sporcularımızın yanında olacağız. Gençlerimizi kazanmanın yolu tesisleşmeden geçiyor" şeklinde konuştu.


"Türk sporuna hizmet etmekten gurur duyuyoruz"


Törende konuşan Spor Toto Teşkilatı Başkan Müşaviri Ömer Aksoy ise, teşkilatın ana amacının Türk sporuna hizmet etmek olduğunu belirterek, "Spor Toto olarak elimizdeki sınırlı bütçeyi adil şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemizin amatör spora verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


"Böylesine kapsamlı bir desteği ilk kez alıyoruz"


Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir de törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in göreve geldiği günden bu yana amatör spora önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, "Antrenörlerimiz iyi bilir, belediyelerden zaman zaman destek alırdık ancak böylesine kapsamlı bir desteği ilk kez alıyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda da MOTAŞ ile yapılan düzenleme sayesinde sporcularımız antrenmanlarına daha kolay ulaşabilecek" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından 146 amatör spor kulübüne, toplam 10 milyon TL değerindeki spor malzemeleri teslim edildi.



Amatör spor kulüplerine 10 Milyon TL değerinde malzeme desteği sağlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisalı öğrenci Türkiye birincisi oldu Manisa’nın Salihli ilçesinde eğitim gören lise öğrencisi Ayşegül Üçkazan, su tasarrufu ve iklim bilinci temalı yarışmada şiir dalında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, su kaynaklarının tasarruflu kullanımı ve iklim bilinci oluşturmak amacıyla 81 ilde gerçekleştirilen 1215 eser arasındaki yarışmada, şiir dalında Türkiye birincisi olan Salihli Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Üçkazan, duygularını paylaştı. "Katılmayı planlamamıştım" Yarışmada elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Ayşegül Üçkazan, "Çok mutluyum. Beklemiyordum ve ilk başta Türkiye geneli olduğunu bilmiyordum. Katılmayı planlamamıştım. Daha önce ilçede yapılan birçok yarışmada ödül almıştım ama ben lirik tarzda yazdığım için su verimliliğinde yazmak benim için zor olacaktı. Bu yüzden katılmayı düşünmemiştim. Sonra edebiyat öğretmenim ve arkadaşlarımın da ısrarı üzerine denedim. Zorlandım dediğim gibi ama 2 günde bitirdim şiiri. Öğretmenime verdim, düzenlemelerini yaptı sonra yarışmaya gönderdik. İlçede birincilik geldi. Daha sonra Şubat’ın sonuna doğru ilde birincilik geldi. Ondan sonra öğretmenim ‘Türkiye’ye gideceğini’ söyledi. Bize, ‘dereceye girdiği, kaçıncı olduğu’ söylenmedi. Onu bekledik. 2 hafta önce söylendi bize Türkiye birinciliği olduğu. Sonra Ankara’ya gittik. Ödül törenine gittik. Farklı bir atmosferdi, güzeldi. Orada yaşadığım şehrin, okulumun, benim adımın geçmesi insanı heyecanlandırıyor" dedi. Üçkazan, şiirinde su kaynaklarının dikkatli ve tasarruflu kullanılması gerektiğine vurgu yaparak önemli bir mesaj verdi. Yaşadıkları gururu dile getiren anne Elvan Üçkazan, "Çocuğumuzla gurur duyuyoruz. Yarışmaya katıldığını ilk başta bize söylemedi. İlçe birincisi olduktan sonra haberimiz oldu. Salihli’ye böyle bir başarı getirdiği için mutluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı. Baba Abidin Üçkazan ise, "Kızımız bize güzel bir duygu yaşattı. Hem bize hem de Salihli’ye büyük bir gurur yaşattı. Bahtının ve yolunun açık olmasını diliyoruz. Öğretmenlerine de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Ordu Ticaret Bakanı Bolat: "Nisan ayında ihracat 25,4 milyar dolara yükseldi" Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayında ihracat rakamlarının geçen yıla göre yüzde 22,3 artarak 25,5 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Bakan Ömer Bolat, Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen 2026 yılı Nisan ayı dış ticaret verileri basın toplantısına katıldı. Burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin dünyadaki enerji krizleri, sıcak savaşlar ve ekonomik durgunluk gibi faktörlere rağmen dirençli bir ekonomiye sahip olduğuna değinen Bakan Bolat, son 22 çeyrektir, 2020 yılının ikinci çeyreğinden sonra Türkiye’nin sürekli büyüyen bir üretim ve ekonomik güce sahip olduğuna değindi. "İşsizlik oranı son 38 ayın en düşüğü" Türkiye’nin 2025 yılı sonu itibarıyla dünyanın 16. büyük ekonomisi büyüklüğüne ulaştığına dikkat çeken Bolat, "2002’de dünyada 21. sıradaydı ve Avrupa’nın da 6. büyük ekonomisi konumuna ulaştık. Toplam milli gelirimiz 1,6 trilyon dolara, kişi başı milli gelirimiz de 18 bin 40 dolara yükseldi. Mart ayı verileri açıklandı, yüzde 8,1 işsizlik oranı; son 38 ayın en düşük oranları ve son 38 aydır tek hanede seyrediliyor. İstihdam rakamımız 32 milyon 425 bin civarında. İşsizlik rakamımız da 2 milyon 830 bin civarında, 3 milyonun altını seyretmektedir" dedi. "Nisan ayında ihracat rakamı yüzde 22,3 arttı" Nisan ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,3 artarak 25,4 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Bakan Bolat, "Nisan ihracat artışları, hem oran olarak hem mutlak değer olarak son 53 ayın Kasım 2021’den bu yana en fazla ihracat artışı sağlanan ay oldu. Ve Nisan ayı itibarıyla yıllıklandırılmış son 12 ayda 275,8 milyar dolara ulaşarak 276 milyar dolara yaklaşmış olduk, bu da bir rekordu. Mal ve hizmet ihracat toplamımız Nisan itibarıyla yıllık bazda 398 milyar dolara yükseldi. Emtialardaki ocak ve şubat ayındaki müthiş artışlara rağmen ve enerji krizine rağmen, enerji maliyetlerindeki büyük artışlara rağmen, yanı başımızdaki yaklaşık 12 ülkeyi olumsuz etkileyen Körfez Savaşı’na rağmen ihracatta, ihracatçılarımızın ve bakanlığımızın yoğun çalışmaları ile elde edilen Nisan ayı sonuçları hamdolsun yüz güldüren sonuçlar olarak tarihe geçti. Nisan ayının ihracat rakamı 25,4 milyar dolar olarak gerçekleştirildi. Aralık ayındaki 26,3 milyar dolardan sonra en büyük artış. Bu artışımız yüzde 22,3. Geçen yıl Nisan ayında 20 milyar 800 milyon dolar olan ihracatın 25,4 milyar dolar olmasıyla nette 4,6 milyar dolar artış sağladık, bu büyük bir rakam" şeklinde konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, siyasi parti temsilcileri ve ilgililer katıldı.