EĞİTİM - 07 Ocak 2026 Çarşamba 13:11

Bakan Tekin Malatya’da görme engelli öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Bakan Tekin Malatya’da görme engelli öğrencilerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya’da Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.


Malatya’daki programları kapsamında Battalgazi ilçesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Bakan Tekin’e Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, ilçe belediye başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır eşlik etti.


Ziyaret sırasında öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler sahnelenirken, programın ardından konuşan Tekin, özel eğitim ihtiyacı duyan öğrencilerin diğer öğrencilerle eşit şartlarda eğitim alabilmesi için tüm süreçlerin yakından takip edildiğini söyledi. Özel eğitim alanındaki hassasiyete dikkat çeken Bakan Tekin, doğuştan gelen farklılıkların bir eksiklik değil, zenginlik olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocukların fırsat eşitliğinden yararlanabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Tekin, bu kapsamda özel eğitim uygulama okullarının önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.


Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti kaydeden Bakan Tekin, okulun ihtiyaçlarının yerinde tespit edileceğini belirterek, öğrencilere özveriyle yaklaşan öğretmenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.



Bakan Tekin Malatya’da görme engelli öğrencilerle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da güvenlik birimlerine ziyaret AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kentte görev yapan emniyet ve jandarma birimlerini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ölmeztoprak, "Milletimizin huzuru için fedakârca görev yapan güvenlik güçlerimiz devletimizin en güçlü dayanağıdır" dedi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kentte emniyet ve jandarma teşkilatlarına yönelik ziyaretlerde bulundu. Ölmeztoprak, kent genelinde güvenlik ve asayişin sağlanması adına yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çevik kuvvet polislerine ziyaret AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek gece gündüz demeden görev yapan polislerle bir araya geldi, sahadaki çalışmaları değerlendirdi. Ölmeztoprak, burada yaptığı değerlendirmede, "Kamu düzeninin sağlanması ve milletimizin huzuru için görev yapan kahraman polislerimizin özverisi, toplumumuzun güven duygusunu pekiştiriyor" ifadelerini kullandı. Özel harekatın kahraman kadrosuyla buluşma Milletvekili Ölmeztoprak’ın bir diğer durağı Malatya İl Özel Harekât Şube Müdürlüğü oldu. En zor şartlarda görev yapan özel harekât polisleriyle bir araya gelen Ölmeztoprak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ölmeztoprak, "Devletimizin bekası ve vatandaşlarımızın güvenliği için canı pahasına görev yapan özel harekât personelimize minnettarız. Rabbim kendilerini her daim muhafaza eylesin" dedi. Jandarmanın sahadaki gücü değerlendirildi Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden Ölmeztoprak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolunay Başer ile il genelindeki asayiş ve güvenlik çalışmaları üzerine istişarelerde bulundu. Kırsaldan yerleşim alanlarına kadar geniş bir sorumluluk sahasında hizmet veren jandarmanın disiplinli çalışmalarına dikkat çeken Ölmeztoprak, vatandaş odaklı hizmet anlayışının önemine vurgu yaptı. Bölgesel güvenlik eğitimleri yerinde incelendi Son olarak Malatya Özel Harekât Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Milletvekili Ölmeztoprak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yürütülen eğitim faaliyetlerini yerinde inceledi. Gerçeğe yakın eğitimlerin operasyonel kabiliyeti artırdığını belirten Ölmeztoprak, "Burada gördüğümüz disiplin, hazırlık seviyesi ve kurumsal kapasite, güvenlik güçlerimizin sahadaki başarısının temelini oluşturuyor" şeklinde konuştu. Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Özel Harekât Bölge Müdürü Murat Daş’a, yürütülen eğitim faaliyetleri ile kurumsal koordinasyona sunduğu katkılar dolayısıyla teşekkür etti.