EĞİTİM - 09 Şubat 2026 Pazartesi 17:07

Başkan Er, İnönü Ortaokulu’na konuk oldu

A
A
A
Başkan Er, İnönü Ortaokulu’na konuk oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, içinde her türlü oyun gurubunun olduğu ‘Çocuk Köyü’ yapacaklarının müjdesini verdi.


İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte okul ziyaretlerini sürdüren Başkan Er, İnönü Ortaokulu’nda öğrenci, öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi. Sınıflarda öğrencileri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Belediyenin birçok faaliyetleri ve etkinlikleri var. Dijital dershane hizmeti veriyoruz. Belediye olarak şehrin birçok yerinde etkinlik yapıyoruz. Sahalarımız var, onlarca saha inşa ediyoruz. Spor tesislerinden ve kütüphanelerden faydalanın. 100. Yıl Parkı’nın yanında 6 dönümlük alan üzerinde çok güzel bir Çocuk Köyü yapıyoruz. Her türlü oyun gurubunun olduğu bir alan olacak. Aynı zamanda Başharık’ta da güzel bir spor tesisi yapıyoruz. Ücretsiz kitap dağıtıyoruz. Ücretsiz deneme sınavları var. Evde imkânı olmayanlara internet sağlıyoruz. Dijital dershanemiz var. Bilim Merkezi Projesi yapılıyor, bitmek üzere. Finansı hazır. Kütüphaneler inşa ediyoruz" dedi.



Öğretmenlerle de bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "6 Şubat’ta göçün en çok olduğu il, yüzde 12.6 ile Malatya olmuş. Malatya, Hatay’dan sonra en çok yara alan ikinci büyük il oldu. Malatya büyük bir yara aldı ama Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Malatya’da çok büyük bir operasyon yürütüldü. 121 bin konut, çok devasa bir çalışma. Sadece binalar değil 35 milyar liralık altyapı yatırımı yapıyoruz. Şehrin altyapısı tamamen değişiyor. Asbest borular var, onları yeniliyoruz. Yeni arıtma sistemleri yapıyoruz. Eski arıtmaları faaliyete geçirdik, yeni arıtmalar yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.



Şehrin eğitim, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi içinde önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Başkan Er, "Şehrin ekonomisine de yön vermemiz lazım. Sanayi ile ilgili çalışmalarımız var. Yeni sanayi alanları oluşturuyoruz. Mart ayında turizm çalıştayı yapacağız. 815 kişi kapasiteli bölgenin en büyük 7/24 açık kalacak kütüphanesini yapıyoruz. Çocuk kütüphaneleri de yapıyoruz, onlarca kütüphane inşa ediyoruz. Genç mekanlar, kitap kafe yapıyoruz. 2,5 milyar spor yatırımı yaptık, 1.5 milyar bir yatırım daha olacak. 4 milyar liralık gençlik ve spor yatırımı yapacağız. Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Bir şey yapılacaksa sizlerin görüşleri bizim için önemli" diye konuştu.



Okullarda ihtiyaç listesi olduğunda Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in her zaman destek olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız, sizin de Sami amcanız haftada bir gün programı uygun oldukça öğretmen ve öğrencilerimizle buluşuyor. Bugün sizlerin misafiri oldu. Eğitim-öğretime, öğrencilere, eğitim camiasına ilgi duyuyor ve sorunları imkânlar dahilinde çözüme kavuşturuyor. Ciddi destek alıyoruz. İhtiyaç olduğunda hemen refleks gösterip, bizim yanımızda oluyorlar. Hükümet, bakanlık kamu ve belediyelerin çok güzel güzel destekleri var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e de verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Başkan Er, İnönü Ortaokulu’na konuk oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de 14 yaşındaki kızın yaşıtı tarafından darbedildiği iddiası Çanakkale’de okul çıkışında aynı yaştaki kız öğrenci tarafından darbedildiği iddia edilen 14 yaşındaki kızın ailesi, savcılığı suç duyurusunda bulundu. Olay, 3 Şubat’ta merkeze bağlı Kepez beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, Hafız Halil Atan Ortaokulu’nda farklı sınıflarda öğrenim gören 8’inci sınıf öğrencileri N.B. (14) ile Ş.B.A. (14) arasında beden eğitimi dersinde tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından okul çıkışında N.B. ile Ş.B.A. arasında kavga çıktı. Kavga anını başka bir öğrenci cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Olayın ardından N.B. hastaneden 9 gün darp raporu alırken, ailesi olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. N.B’nin babası Harun B., "Salı günü son iki dersleri beden. Beden dersindeyken başka sınıftaki akranları kızımı kenara çekip, ’Çıkışta seninle görüşüp, kavga edeceğiz’ gibi cümleler kuruyorlar. Kızım öğretmenine gidip şikayette bulunuyor. Öğretmeni ’Tamam halledeceğim’ diyor ama hiçbir şey söylemiyor. Bir dahaki derste tekrardan yan sınıfındaki öğrencilerin dersleri olmasına rağmen sınıfa girmiyorlar. Kantinde oturup tekrardan bekliyorlar, kızımı yine sıkıştırıyorlar. Ve diyorlar ki, ’Sakın ha kaybolma, çıkışta mutlaka seninle görüşeceğiz’ diye ikinci tehdidi de savuruyorlar. Kızım tekrar başka bir beden öğretmenine gidiyor, olayı anlatıyor. ’Bir şey olmaz kızım, sen çıkışta koşa koşa evine git’ diyor ve gönderiyor. Okul yönetimi bize kesinlikle haber vermiyor. Sınıf öğretmenleri haber vermiyor, rehberlik hocası haber vermiyor. Bu şekilde kızımı bile bile niye tehlikeye attılar. Okul yönetiminden de şikayetçi olacağız. Şu anda savcılık aşamasındayız. Gerekli tedbirlerin alınmasını ve başkalarının canının yanmamasını diliyoruz" dedi.