ÇEVRE - 21 Ocak 2026 Çarşamba 15:54

Battalgazi Belediyesi sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 madalya

A
A
A
Battalgazi Belediyesi sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 madalya

Battalgazi Belediyesi wushu sporcuları, Sakarya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.


Her branşta gençlere destek veren, yürüttüğü çalışmalarla ilçedeki spor kültürünü güçlendiren Battalgazi Belediyesi, sporcularının Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle bir kez daha gurur yaşattı. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 19-20 Ocak 2026 tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen ve savunma sanatları ile performans sporları kapsamında yer alan Tai Chi branşındaki Türkiye Şampiyonası’na katılan Battalgazi Belediyesi sporcuları; farklı yaş ve kategorilerde 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük kazanarak toplam 5 madalya elde etti.


Denge, koordinasyon, disiplin ve teknik performansa dayalı bir spor dalı olan Tai Chi’de gelen bu başarı, Battalgazi Belediyesi’nin gençlere yönelik spor yatırımlarının ve çok yönlü spor politikalarının sahadaki karşılığı olarak değerlendirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, belediye olarak sadece belirli branşlarda değil, her alanda gençlerin sporla buluşmasını önemsediklerini ve bu doğrultuda desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.


Battalgazi Belediyesi’nin her dalda gençlere destek veren yaklaşımı sayesinde ilçede sporun yaygınlaşması hedeflenirken, Türkiye Şampiyonası’nda elde edilen 5 madalya, belediyenin sporcu yetiştirme vizyonunu ve genç odaklı hizmet anlayışını bir kez daha ortaya koydu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Prof. Dr. Avcil’den otizmde erken tanı uyarısı: "Belirtileri göz ardı etmeyin" Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibelnur Avcil, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada, otizmde erken tanının çocukların gelişimi açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibelnur Avcil, otizm spektrum bozukluğunun erken çocukluk döneminde ortaya çıkan nörogelişimsel bir durum olduğunu belirtti. Her bireyde farklı belirtilerle görülebileceğine dikkat çeken Avcil, sosyal iletişimde güçlükler, sınırlı ilgi alanları ve tekrarlayıcı davranışların en yaygın belirtiler arasında yer aldığını ifade etti. Erken tanının çocukların gelişim sürecinde belirleyici rol oynadığını vurgulayan Avcil, çocukların gelişiminin yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Göz teması kurmama, isme tepki vermeme ve konuşma gecikmesi gibi belirtilerin erken dönemde dikkate alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Erken tanı ile birlikte başlanan özel eğitim ve destek programlarının çocukların sosyal gelişimine önemli katkı sağladığını kaydeden Avcil, ailelerin bu süreçte bilinçlendirilmesinin de kritik olduğunu dile getirdi. Otizmli bireylerin sosyal hayata katılımının desteklenmesi gerektiğine işaret eden Avcil, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında yapılan çalışmaların toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladığını belirtti. Avcil son olarak, çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yürütülen bilimsel çalışmalar ve klinik hizmetlerle, otizm başta olmak üzere nörogelişimsel bozuklukların erken tanı ve tedavisine yönelik çalışmaların Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
Düzce Otizm farkındalığı için anlamlı etkinlik Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen "Aynı Hamurdan Farklı Tatlar: Otizm Farkındalığı İçin Birlikteyiz" adlı etkinlik, Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk temelli olarak planlanan etkinlikte, Akçakoca Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim gören Özel Yürekler öğrencileri, akademisyenler eşliğinde doğal makarna yapımı deneyimi yaşadı. Etkinliğe; Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara ve davetliler katıldı. Protokol üyeleri etkinlik alanını ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilendi ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Atölye çalışması, Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Atıf Akkil, Öğr. Gör. Dr. Vedat Kayış ve Doç. Dr. Zeynep Mesci ile Özel Yürekler öğrencilerinin öğretmenleri Elvan Aydın Çelik ve Mustafa Güray Aslan öncülüğünde gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğrencilerle birebir ilgilenerek hem uygulamalı eğitim verdi hem de öğrencilerin sürece aktif katılımını destekledi. Etkinlik kapsamında yapılan konuşmalarda, Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin üniversite-toplum iş birliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları ifade etti: "Bugün burada sadece bir mutfak etkinliği gerçekleştirmiyoruz; aynı zamanda toplumsal farkındalığı artıran, özel bireylerimizin sosyal hayata daha aktif katılımını destekleyen çok değerli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Gastronomi, birleştirici ve iyileştirici bir güce sahiptir. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyoruz." Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise konuşmasında, özel bireylerin toplumsal hayata entegrasyonunun önemine dikkat çekerek "Özel çocuklarımızın bu tür etkinliklerde yer alması, onların özgüven gelişimi ve sosyal becerilerinin artması açısından son derece kıymetlidir. Bugün burada emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birliktelik, toplum olarak ne kadar güçlü olduğumuzun en güzel göstergesidir" şeklinde konuştu. Etkinlik boyunca öğrenciler; doğal ve besleyici içeriklerle makarna hamuru hazırlama, şekillendirme ve pişirme süreçlerini uygulamalı olarak deneyimledi. "Aynı hamurdan farklı tatlar" anlayışıyla gerçekleştirilen atölyede, farklı içerik ve tekniklerle çeşitlilik oluşturulabileceği gösterildi. Hem eğitici hem de sosyal açıdan büyük anlam taşıyan etkinlik, öğrencilerin mutluluğu ve katılımcıların memnuniyet ifadeleriyle sona erdi. Program sonunda çekilen hatıra fotoğrafları ile bu anlamlı gün ölümsüzleştirildi.