GÜNDEM - 09 Ocak 2026 Cuma 15:32

Malatya İnönü Üniversitesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü paneli

A
A
A
Malatya İnönü Üniversitesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü paneli

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla "Yapay Zeka ve Gazeteciliğin Geleceği" temalı bir panel düzenleyecek. Panele Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Vahap Munyar, Prof. Dr. Nurettin Güz ve Gazeteci-Yazar Mete Belovacıklı konuşmacı olarak katılacak.


İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, panelde öğrencileri bilgilendirmenin yanı sıra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en iyi şekilde kutlamayı hedeflediklerini belirterek, "Panelimize destek veren Malatya’daki basın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.


Panel, 10 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 10.00’da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı, 10.10’da İ.Ü. 50. Yıl Belgeseli gösterimi, 10.30 - 11.50 arasında panel oturumu, 11.50 - 12.20 arasında soru-cevap ve interaktif tartışma, 12.20 - 12.30’da ise teşekkür belgesi takdimi ve kapanış yapılacak.


Panelin konu dağılımı ise şöyle; Prof. Dr. Nurettin Güz "Yapay Zekânın Epistemolojik ve Etik Sınırları" ile yapay zekânın veri işleme ve anlam üretme kapasitesi ile algoritmik habercilikte doğruluk, dezenformasyon ve etik konularına odaklanacak. Mete Belovacıklı "Haber Merkezlerinde Dönüşüm: Yapay Zeka Bir Tehdit mi, Bir Asistan mı?" ile haber üretim süreçlerinde yapay zekânın entegrasyonu ve gazetecinin mesleki özerkliği ele alınacak. Vahap Munyar "Yerel Basında Dijital Adaptasyon ve Teknolojik Entegrasyon" ile yapay zeka kullanımıyla yerel medyanın dijital görünürlüğü ve içerik çeşitliliği artırılacak.


Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Yatkın üstlenecek ve her konuşmacıya 20’şer dakikalık sunum süresi ayrılacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sarı altın erken geldi: Yenidünya mart ayını beklemedi Mersin’in Erdemli ilçesinde sezonun ilk yenidünyaları tezgahtaki yerini aldı. Henüz yeni kızarmaya başlayan Malta eriği olarak da bilinen yenidünyaların ilk ürün paketleri Dubai, İstanbul ve Ankara yolcusu. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarında yer alan Mersin’de sezonun ilk çıkan meyvesi serada üretilen ’sarı altın’ olarak da dillendirilen yenidünya oldu. İlk ürünler kalitesine göre bin 500 liraya kadar alıcı bulurken, üreticiler hem fiyattan hem de şubat ayında sofralara yaklaşık 1 ay erken ürün ulaştırmaktan memnun. "Şubat ayında yenidünya çıkardık" Üretici Hüseyin Çiftçioğlu, yenidünyanın çıktığını ve ilk siftahlarını yaptıklarını belirterek, "Bu ikinci toplamamız. Şükür fiyatlar iyi gidiyor ama tonajımız yeni başlıyor, yani sararmalar yeni oluşuyor. Şubat ayında yenidünya çıkardık. Normalde yenidünya mart ayının 15-20’sinde başlar serada. Bu yıl geçen yıldan 20-25 gün önce çıkardık yenidünyayı" dedi. Çiftçioğlu, "Siparişimiz var, ilk toplamalarımız Dubai’ye gidiyor. Bir iki kasada İstanbul’a gidiyor, komisyoncular istiyor. Talep var, herkesin de dikmesini isterim, çoğalmasını isteriz. Çoğalırsa ihracatta olur. İsteyen çok ama yenidünya yok. Daha yeni kızarıyor" diye konuştu. "Erdemli’nin en büyük zenginliği bereketli topraklara ve essiz bir iklime sahip olması" diyen Tabiye Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda üretici Doğan Çiftçioğlu da, "Türkiye’nin her bölgesinde daha çiçek açmamışken burada meyve hasat ediliyor. Doğru şekilde desteklenirse Erdemli, Türkiye’nin merkezi bir erken hasat yeri olabilir. Yenidünya üretmek, istihdam sağlamak anlamında büyük bir gelir kaynağı" dedi.