ASAYİŞ - 09 Ocak 2019 Çarşamba 14:02

Malatya Valiliğinden ‘Sevkan Ordu’ açıklaması

A
A
A
Malatya Valiliğinden ‘Sevkan Ordu’ açıklaması

Ayrılmak istediği eşinin tehditleri ile sokağa çıkamadığını belirten Sevkan Ordu’nun açıklamaları üzerine Malatya Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, “Bahsi geçen tüm olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemler yapılmış ve önleyici tedbirler alınmıştır” denildi.

Ayrılmak istediği eşinin tehditleri ile sokağa çıkamadığını belirten Sevkan Ordu’nun açıklamaları üzerine Malatya Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, “Bahsi geçen tüm olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemler yapılmış ve önleyici tedbirler alınmıştır” denildi.


Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ulusal ve yerel basında Sevkan Ordu’nun demeçleri ile ilgili çıkan haberler anımsatılarak, haberlere konu olan iddialarla ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.


Valilik açıklamasında, Sevkan Ordu’nun eşi Ö.O. hakkında kasten yaralama, tehdit, hakaret, 6284 sayılı kanuna muhalefet, iftira, kişilerin huzur ve sükununu bozma gibi suçlardan Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğünce gerekli adli işlemlerin başlatılmasının sağlandığı belirtildi. Ayrıca şüphelinin çocuğuna şiddet uyguladığı iddiası ile ilgili olarak Malatya Çocuk Şube Müdürlüğünce de işlem yapıldığı belirtilerek, Sevkan Ordu’nun babası olan Şevket Gül’ün iş yerinin kundaklanması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan tahkikatın devam ettiği ifade edildi.


Yine Sevkan Ordu’nun ikamet ettiği apartmanın bulunduğu yere ses bombası atıldığı iddiası ile ilgili ise herhangi bir iz, emare ve delilin tespit edilememesi nedeniyle bir işlem yapılmadığı belirtilirken, ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ çerçevesinde ise mağdur Sevkan Ordu hakkında 6 ay süre ile koruyucu tedbir kararı alındığı ifade edildi.


Açıklamada ayrıca, Sevkan Ordu’nun annesi ve babası hakkında da Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliğince 3 ay süreli koruyucu tedbir kararları uygulandığı belirtildi. Şüpheli Ö.O.’nun tedbir kararlarına aykırı davranması nedeniyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosuna 6 kere suç duyurusunda bulunulduğu dile getirildi.


Malatya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında bahsi geçen tüm olaylarla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda ivedilikle adli işlemlerin yapıldığı ve önleyici tedbirler alınarak hazırlanan tahkikat evraklarının Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiğinin belirtildiği açıklamada “Tahkikat evrakları ile ilgili olarak adli makamlarca açılan davaların bir kısmı devam etmekte olup, bazı şikayetlerle ilgili olarak ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” alındığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.