ASAYİŞ - 09 Aralık 2025 Salı 23:28

Malatya’da ‘torbacı’ operasyonu: 1 gözaltı

A
A
A
Malatya’da ‘torbacı’ operasyonu: 1 gözaltı

Malatya’da sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.


Malatya’da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ‘torbacı’ olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Fiziki takipli operasyonda belirlenen araç ve şüpheli şahıs durduruldu. Yapılan aramalarda bin 169 adet sentetik ecza ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Bir kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Belediye önünde kendisini ateşe vermişti: Olayın kamera görüntüleri ortaya çıktı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kendisini ateşe veren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şahsın, belediyedeki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre olay, 5 Aralık tarihinde Afşin Belediyesi’nde meydana geldi. Aracı ile belediye önüne gelen 5 çocuk babası Mercimek, cep telefonu ile sosyal medya hesabından canlı yayın açtı. Darbedildiğini iddia ettikten sonra üzerine yanıcı madde döken Nuh Mercimek (45) kendisini ateşe verdi. Çevredekilerin müdahalesi ile söndürülen Mercimek’in vücudunda yanıklar oluştu. Sağlık ekiplerince Afşin Devlet Hastanesine kaldırılan daha sonra Şanlıurfa’ya sevk edilen Nuh Mercimek hayatını kaybetti. Mercimek’in kendisini yakmadan yaklaşık 5 ay önce Afşin Belediyesi’ne geldiği öğrenildi. Mercimek’in görüşmesine ilişkin güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde belediye özel kalem müdürü ile beraber odaya giren Mercimek’in sinirlenerek kendisini yere attığı, daha sonra belediye özel kalem müdürünün Mercimek’e su ikram ettiği ve güvenlik görevlisinin ise kolonya verdiği görüldü. Görüntünün devamında ise Mercimek’in masaya vurduğu ve daha sonra odada bulunan bir kişinin Nuh Mercimek’e vurduğu görüldü. Güvenlik kamerasını sonunda ise kalabalığın odadan ayrıldığı görüldü.
İstanbul İstanbul’da helikopter destekli ’Huzur İstanbul’ uygulaması İstanbul’da ‘Huzur İstanbul’ adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçede helikopter destekli denetim yapıldı. Kara, hava ve denizde yapılan uygulamalarda birçok stratejik noktalar kontrol edilirken, Polis ekipleri Taksim Meydanı’nda adeta kuş uçurtmadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde akşam saatlerine doğru ‘Huzur İstanbul’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Trafik ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis ekibi ve bekçiler katıldı. Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen uygulama da polis ekipleri kuş uçurtmadı. Araçlar durdurularak, sürücüler ve araçlar ekipler tarafından didik didik arandı. Uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi. Narkotik Köpeği, akşam saatlerinde gerçekleştirilen uygulamada durdurulan araçlarda uyuşturucu araması yaptı. Belirlenen uygulama noktalarında giriş ve çıkışların kapatıldığı kontrollerde, denetime tabi tutulan kişilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra el çantaları, valizler ve araçlarda da kontrol edildi. Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel Harekat polisinin de katıldığı uygulamada olumsuz durum ile karşılaşılmazken uygulamanın geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.