YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 17:31

Büyükşehir Soma’da incelemelerde bulundu

A
A
A
Büyükşehir Soma’da incelemelerde bulundu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Soma’da incelemelerde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kadroları ilçelerdeki çalışmaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ilk olarak Soma Koordinasyon İşleri Müdürlüğüne gitti. Gerçekleşen ziyarette Yalçınkaya ve Coşkun, Soma’da birim sorumluları ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Soma Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Yıldırım’dan çalışmalar ve organizasyon yapısı hakkında bilgiler aldılar. Yalçınkaya ve Coşkun, çalışmaların aksatılmaması ve vatandaşla olan bağların güçlendirilmesi talimatını verdi. Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiği belirterek, ilçede gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun kenevir, lahana ve karnabahar üretiminde ilk sırada Türkiye’nin gıda ambarı olarak nitelendiren Samsun, kenevir, lahana ve karnabahar üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer alıyor. Samsun ayrıca birçok tarımsal üretimde de Türkiye’nin ilk sıralarında yer alıyor. Yeşilırmak ile Kızılırmak’ın birleştiği, Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü gibi önemli ovalara sahip Samsun topraklarında yetiştirilen sebze, meyve ve tarla bitkileri Türkiye’nin üretim kapasitesinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Samsun’un yüzölçümünün yüzde 40’ı ise işlenen tarım alanı olarak dikkat çekiyor. Tarla bitkilerinde Samsun ilk sıralarda Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Samsun, tarla bitkileri üretiminde ilk sıralarda yer alıyor. Buna göre Samsun yılda 254 ton kenevir lifi üretimi ile Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Çeltik üretiminde 157 bin ton üretimle 2’nci, 61 bin ton kenevir tohumu üretimi ile 3’üncü, 3 bin 653 ton soya fasulyesi ile 6 bin 507 ton tütün üretimi ile 5’inci sırada ve 61 bin 743 ton yağlık ayçiçeği tohumu üretimi ile 9’uncu sırada bulunuyor. Samsun ayrıca buğday, şeker pancarı ve kuru fasulye üretiminde de Türkiye’nin ilk sıralarında yer alıyor. Lahana ve karnabahar üretiminde Türkiye’de ilk sırada Samsun var Samsun, Lahana ve karnabahar üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Samsun’da yılda 416 bin ton lahana, 70 bin ton karnabahar üretiliyor. Ayrıca Samsun yılda 15 bin ton brokoli üretimi ile 2’nci sırada yer alıyor. Yılda 19 bin ton pırasa ile 6,5 bin ton turp ve 6,6 bin ton barbunya üretimi ile de 3’üncü sırada yer alıyor. Samsun ayrıca bal kabağı, kırmızı pancar, biber ve taze fasulye üretiminde Türkiye’de ilk 10’da yer alıyor. Fındık, kızılcık, kivi ve muşmula üretiminde Samsun öncü Meyve üretiminde de Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Samsun’da yılda 112 bin ton fındık üretimi ile Ordu’nun ardından 2’nci sırada yer alıyor. Bin 125 ton kızılcık üretimi ile Türkiye’de 2’nci sırada yer alan Samsun ayrıca 11 bin ton kivi ile 400 ton muşmula üretimi ile de 4’üncü sırada yer alıyor. Yılda bin 987 dut üretimi ile Samsun 8’inci sırada yer alıyor.
Malatya Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor. Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı. Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konutlar ile kırsal bölgelerdeki köy evleri çalışmalarının devam ettiği kentte şehir merkez ile Akçadağ ilçesinde inşa edilen çarşılarda ise yapılar yükseliyor. “Her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle duruluyor” Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası noktasında sürdürülen çalışmaların bütüncül bir şekilde ele alınarak titizlikle devam ettirildiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Asrın felaketin ardından Malatya’mızdaki imar ve inşa faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler sürecin hem takipçisi hem de içerisinde hızı rakamları nitelik ile nicelik olarak ihtiyaca en uygun hale nasıl ulaştırabiliriz bunun derdinde ve gayretindeyiz. İnşallah 2024 yılı sonlarına doğru çok daha güzel ve hemşerilerimizin memnuiyet seviyelerini yukarılara çekecek hem rakamlarla hem yaşam kalitesiyle birlikte hayatımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızın hızı titizliği, iklim ve doğal afetler açısı ile beton kalitesiyle olabilecek en iyi metre karelerde oluşturulması noktasında gerek bürokrasimizle, gerek teknik ekiplerle ve ilgili bakanlıklarla yapılan istişarelerle devam ediyor. Kent merkezindeki çarşı inşaatında sık sık incelemelerde bulunuyor her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle durmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna doğru bazı adalarda çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Çarşının işlevlik kazanması şehir hayatımızı bambaşka periyotlara oturtmuş olacak inşallah” dedi. “Akçadağ’daki çalışmalar hızla devam ediyor” Depremlerde büyük ölçekte etkilenen Akçadağ ilçesindeki imar ve ihya çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak,” Akçadağ merkezimizde hem konut hem de ticaret alanlarımızın yer aldığı inşat alanında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni çarşımızda blok sayımız 14 adet olup A-B-C-D bloklardan oluşuyor. A- blok 3 artı 1 konut 5 adet, B- blok 2 artı 1 konut 3 adet, C-blok ticarethane 4 adet, D-blok ticarethane 2 adet. Bağımsız bölüm olarak ifade edecek olursak ise 209 bağımsız bölüm , 3 artı 1 konutlar 72 adet, 2 artı 1 konutlar 30 adet , 1 artı 1 konutlar üç adet, dükkan 104 olmak üzere inşaatlar yükseliyor. İlçemiz Akçadağ’ı çok daha güzel noktalara taşıyacağız inşallah” diye konuştu. (HE-LO-Y
Van İnci kefalinin muhteşem gece yolculuğu başladı Van Gölü’nde yaşayan ve mayıs ayından itibaren suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin muhteşem gece yolculuğu başladı. Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin engel tanımayan zorlu yolculuğu devam ediyor. Yumurta bırakmak için tatlı sulara çıkan inci kefali balığına 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı uygulanırken, bu yolculukta eşsiz görüntüler yaşanıyor. Van Valiliği öncülüğünde İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sıkı önlemler alınıyor. İnci kefali, yoğun olarak göç ettiği yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Erciş ilçesindeki Deli Çay ile 23 kilometre yol kat ederek Muradiye ilçesi balık bendine geliyor. "İnci kefali gece kendini daha iyi güvende hissediyor" Üç ay boyunca balıkların üreme yolculuğunu takip eden Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, "15 Nisan’dan itibaren akarsuların ağızlarına toplanan inci kefalleri, 3 aylık göç yolculuğuna başladı. Göç esas geceleri yoğunlaştı. Geceleri balık kendini daha güvende hissettiği için martılar ve diğer canlılardan daha rahat korunması için göç gece yoğunlaşıyor. Şu anda bulunduğumuz alan Bandimahi Çayı. Sevinerek söylüyoruz ki jandarma yine balık için nöbet tutuyor, balığı koruyor. Bundan dolayı mutluyuz. Ümit ediyoruz ki sezon sonuna kadar bu koruma çalışmaları aynı hızla devam eder ve bu üreme dönemi başarılı bir şekilde geçer. Burada önemli olan konu balık kendini gece daha güvenli hissediyor ve bu sebepten dolayı göç gece daha yoğun geçiyor" dedi.