GENEL - 25 Nisan 2018 Çarşamba 16:09

Mülteci çocuklar için 23 Nisan şenliği

A
A
A
Mülteci çocuklar için 23 Nisan şenliği

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Manisa Çok Yönlü Destek Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Manisa Çok Yönlü Destek Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı dolayısıyla Suriye’den, Afganistan’dan 7 öğrencinin eğitim gördüğü Yunusemre ilçesindeki Mahidevran Anaokulu işbirliğiyle 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği gerçekleştirdi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Türk ve mülteci öğrencilerin yanı sıra okula gitmeyen mülteci çocuklar da katılırken, minik öğrenciler ellerinde Türk bayraklarını salladı.


SGDD-ASAM ve Mahidevran Anaokulu işbirliğiyle okulun bahçesinde Türk ve mülteci çocuklar için 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül de katılarak çocukların mutluluklarına ortak oldu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Türk ve mülteci öğrencilerin yanı sıra okula gitmeyen mülteci çocuklar da katılarak ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Azize Nalan Şükür, amaçlarının Türk ve mülteci öğrencilerin kaynaşması olduğunu ifade etti. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Furkan Devran Sarıbaş, çocukların dini, dili, ırkı fark etmeksizin çocuk olması, bu bayramın da bütün çocuklara armağan edilmiş olması vesilesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sarıbaş, sığınmacı, mülteci çocuklarla Türk çocuklarının bir arada olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Manisa Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe de velilere seslenerek, “Mahallenizdeki mülteci vatandaşlarla yardımlaşma içinde olun” çağrısı yaptı. Şenlik öğrencilerin ve protokol üyelerinin 23 Nisan yazılı pastayı kesmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Dijital bağımlılığa dikkat çekmek için yürüdüler Sivas’ta İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezince, 1-7 Mayıs Bilişim Haftası’na yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi. Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan akıllı telefon, tablet ve internet kullanımı; ihtiyaç duyulan bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını hızla sağlayabilme kolaylıklarının yanında sık, kontrolsüz ve zararlı kullanımdan kaynaklanan pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Her yaş bireyde oldukça sık görülen problemli internet, akıllı telefon, tablet kullanımı aile içi iletişimin zayıflamasına, sosyal ilişkilerin de olumsuz etkilenmesine sebep olurken aynı zamanda dikkat halini dağıtarak akademik ve iş başarılarını düşürüyor. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, etkin ve güvenli kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı kullanımın önüne geçilmesi büyük önem taşıyor. Tüm bu hususlarda farkındalık oluşturmak maksadıyla ve “Dijital ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı’’ kapsamında 1-7 Mayıs ’Bilişim Haftası’ olarak kutlandı. Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, dijital ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında Bilişim Haftası’nda “Sanal değil sosyal hayatta kal” sloganıyla donatılmış bir pankart eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak hedeflendi. Yürüyüşün ardından, Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen kitaplar yaklaşık 15 dakika boyunca okundu. Etkinliğin son bölümünde ise katılımcılara dijital ve davranışsal bağımlılık konularında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
İzmir WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarına ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Törenle kapılarını açacak WENERGY Expo, 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de yerli ve yabancı yüzlerce katılımcıyı, binlerce sektör profesyoneli ziyaretçi ile buluşturacak. Fuarda, 22 oturumda alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen WENERGY-2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluştururken; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirecek. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek fuarda, başta; rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer alacak. Fuarda yine; enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, enerji depolama firmaları, e-mobilite kuruluşları ve lojistik başta olmak üzere enerjiyle ilgili en güçlü üretici firmalar inovatif ürün ve teknolojilerini sergileyecek. WENERGY Expo’da, UR-GE Projesi kapsamında, 25 ülkeden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı da ağırlanacak. WENERGY Expo, rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde zirvede yer alan, jeotermal, güneş gibi diğer kaynaklardan elektrik üretiminde de üst sıralarda bulunan yenilenebilir enerji ekipmanlarının üretim üssü İzmir’in, temiz enerjinin başkenti olma özelliğini pekiştirecek. Sektörün önde gelen isimlerinden akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında 22 oturum gerçekleştirilecek. Oda, dernek ve kurumların destekleriyle Fuar İzmir A Hol Etkinlik Sahnesi ile A Seminer Salonunda üç gün boyunca gerçekleştirilecek kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alınacak. Açılış konuşmasını, “Dünya Enerjisindeki Yeni Dinamikler: Türk İş Dünyasına Yansımaları, Neler Yapmalı?” başlığıyla Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’nün yapacağı kongrede; alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kongre ile eş zamanlı olarak Elektrik Mühendisleri Odası tarafından da “Temiz Enerji Sempozyumu” düzenlenecek. https://wenergy.com.tr/kongre-programi adresinden programa ulaşılabilinecek.
İstanbul Yeni Casper VIA M40 akıllı telefon satışa çıktı Casper VIA telefon ailesinin satışa sunulan en yeni üyesi Casper VIA M40; etkileyici dış görünüşü, yapay zeka destekli 50MP arka ve 13MP ön kamerası, uzun ömürlü 5 bin mAh batarya kapasitesi, 128GB depolama alanı ile kullanıcıların ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sunuyor. VIA ailesinin en yeni üyesi Casper VIA M40, 6GB RAM’e ek 6GB Sanal RAM’i ve etkileyici dış görünümü ile satışa çıktı. Tüketici trendleri dikkate alınarak geliştirilen İnci Beyazı, Safir Siyah ve Opal Mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulan Casper VIA M40, kullanıcıların kişisel tarzlarına uygun seçenekler sunuyor. Arcsoft’un yapay zeka destekli 50MP arka ve 13MP ön kamerasıyla güçlendirilen Casper VIA M40, 128GB geniş depolama alanı 512 GB microSD kart desteği ile artırılabilir ve yüksek pil kapasitesinin sunduğu 5 bin mAh batarya gücü ile kullanıcıların ihtiyaç duyduğu gelişmiş özellikleri şık tasarımla sunuyor. 6GB RAM’e ek 6GB Sanal RAM kullanıyor Casper VIA M40, telefon performansının sürekliliğini sağlamak ve deşarj süresini optimize etmek için 6GB RAM’e ek 6GB Sanal RAM kullanıyor. Bu sayede yüksek pil kapasitesinin sunduğu 5000 mAh’lik batarya gücü, çok daha uzun süreler boyunca etkin bir şekilde kullanmayı mümkün kılıyor. Performansıyla olduğu kadar ekran deneyimiyle de kullanıcıların beklentilerini karşılayan Casper VIA M40, 1600x720 çözünürlüğe sahip 6.53” HD+ ekranı, 450 NIT ekran parlaklığı ve 90Hz yenileme hızına sahip yüksek ekran kalitesi ile en zorlu oyunlarda dahi rakiplere karşı üstünlük kazandırırken, seyir zevkini artırıyor. Derin ve odaklı fotoğraflara imkan tanıyor Dinamik ve canlı fotoğraflar için alanında lider Arcsoft firmasının lisanslı yapay zeka destekli ön ve arka kamerasıyla keyifli fotoğraf çekimlerine imkan tanıyan Casper VIA M40, güçlü kamera özelliği ile uyumlu bir tasarım sunuyor. Casper VIA M40, 50MP ana kameraya ek yer alan, 2MP bokeh açı kamerası ve 2MP makro kamerasıyla canlı, derin ve odaklı fotoğraflara imkan tanıyor. Farklı kamera modlarıyla güçlendirilen Casper VIA M40, 13MP çekim gücüne sahip ön kamerasıyla eğlenceli özçekimleri de mümkün kılıyor. Ön kamerasında, maksimum görüntü için ‘punch hole’ görünümlü kamera kullanan Casper VIA M40, arka kamerasında ise mat görünümlü, kameradan yayılan parıltılı bir efekte yer vererek etkileyici bir tasarım sunuyor.
Manisa Kamu görevlilerinin yargılandığı Soma Davası 12 Eylül’e ertelendi Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında 28 kamu görevlisi yargılanmaya başladığı davanın ilk duruşması yapıldı. Aileler ve ailelerin vekillerinin davaya katılma taleplerinin asıl dosyanın incelenmesinin ardından değerlendirileceğini belirten mahkeme heyeti, baroların ve sendikaların davaya müdahil olma taleplerini reddederek, davayı 12 Eylül tarihine erteledi. Manisa’da 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciasında ihmali olduğu gerekçesiyle 28 kamu personelinin yargılanması için açılan dava Soma 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde başladı. İlk celsede madenci ailelerin ve vekillerinin mahkemeye katılma taleplerini asıl dosyayı inceledikten sonra karar vereceğini belirten mahkeme heyeti barolar ve sendikaların katılım taleplerini ise reddetti. Heyet duruşmayı 12 Eylül tarihine erteledi. "Geciken adalet adalet değildir" Soma Adliyesi önünde bir açıklama yapan Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, "Bugün tam 9 yıl 360 gün sonra yani 10. yıla 5 gün kala maden faciasına sebep olanların ilk ana davada özel şirket mensuplarının yargılandığı bu katliamla ilgili ana davadan çok sonra 9 yıl 360 gün sonra bugün ilgili faciaya sebep olan kamu görevlileriyle ilgili davanın ilk duruşmasına girdik. Koşa koşa gelmesi gereken adalet maalesef düşe kalka, seke seke, topallaya topallaya, yerde yata yata, yuvarlana yuvarlana 9 yıl 360 gün sonra ilk duruşmasına sebep olacak şekilde adalet tecelli etmeye çalışmıştır. Barolarımızın katılma talepleri reddedildi. Burada uzatılmış bir zaman aşımı söz konusudur. Zaman aşımına uğradığı noktasında sanık vekillerinin talepleri oldu ama TCK açık, CMK açık, 66., 67. maddeler açık. Burada zaman aşımı söz konusu değil, zaman aşımının uzaması veya kesilmesi nedeniyle şuan için zaman aşımıyla ilgili bir durum yok. Zaman aşımı konusunda bir sıkıntı yok. Burada uzatılmış zaman aşımı var. iddianamede de bu husus yer alıyor. Burada acı olan şudur ki; Böyle bir faciadan 9 yıl 360 gün sonra kamu görevlilerinin yargılanmasına başlandı. Bu hukuk adına, adalet adına üzerine cübbe taşıyan bizler adına bir ayıptır. Halka olan adalet borcu açısından ayıptır. Vicdanları yaralayıcıdır. Bu kamu görevlileri ile ilgili meslektaşlarımızın suç duyuruları, Danıştay’a itirazları söz konusu oldu. 2019 yılında Enerji Bakanlığıyla ilgili ve 2020 yılında Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarıyla ilgili izin verildi. bu kadar sürüncemede kalan süreçte, meslektaşlarım bu mücadeleyi sürdürdü. Uzama sebebi Danıştay’ın verdiği kararlar neticesinde bozmalar, itirazlar ve ilgili kurumların, bakanlıkların yaptığı dirençtir. Bakanlıkların bu personelleri koruma için yaptığı direnç maalesef bu yargılama bugüne kadar uzamıştır. Soma Cumhuriyet Başsavcılığının bu yönde talepleri olmuştur. Danıştay en son verdiği kararları 2019 ve 2020 yılında vermiştir yani geç vermiştir bu kararları. Geciken adalet adalet değildir.