YEREL HABERLER - 14 Mart 2013 Perşembe 11:44

TAVUK YETİŞTİRİCİLERİNİN SORUNLARI ELE ALINDI

A
A
A
TAVUK YETİŞTİRİCİLERİNİN SORUNLARI ELE ALINDI

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği (MATYEB) tarafından organize edilen ve Salihli Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, bölgedeki tavuk yetiştiricilerinin sorunları görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MATYEB Başkanı Cemil Aktaş, katılımın az olmasından yakınarak ``Bizler bölgedeki tavuk yetiştiricilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı iki gruba ayırdık. Bu bilgilendirme toplantısı için 404 üyemizin tamamına mesaj yollamamıza rağmen katılımın az olması bizleri üzdü. Bizler geçen yıl Haziran ayında göreve geldik. Görevimiz sürecinde bölgemizdeki şirketleri dolaşarak yetkililerle bir araya geldik. Faaliyetlerimiz ve projeler hakkında görüşmeler yaptık. Bölgedeki tavuk yetiştiricilerinin sorunlarını çözmek için çalışmalarımız devam edecektir`` dedi.
MATYEB Başkan Yardımcısı Ferayi Arslan, ``Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın üretici birlikleri ile ilgili hazırlamış olduğu tip tüzüğe göre yapılan genel kurulun ardından yönetim olarak görev taksimi yaptık. Çalışmalarımız kapsamında yapmış olduğumuz araştırma ve çalışma sürecinde Manisa`da 700 üretici ile bin 200 kümeste üretim yapılmakta olduğunu tespit ettik. İnsanlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması, ihracatın arttırılması, ülkeler arası rekabette Türkiye`yi daha iyi bir konuma taşıyabilmek amacıyla çalışmalarımızı yürütmekteyiz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir