YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 15:14

HAYAT KURTARACAK ÇİP GELDİ

A
A
A
HAYAT KURTARACAK ÇİP GELDİ

Solunum yapmakta zorlanan Perihan Vardar’a takılacak olan çip, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın girişimleriyle Ege Üniversitesi’ne getirildi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde tanınmış dondurma ustalarından Halil Vardar’ın eşi Perihan Vardar (45)’ın, 2009 yılında geçirdiği boyun kırığı ameliyatı sonrasında hayatı tam anlamıyla kabusa dönmüştü. Boynuna takılan platinin 1 yıl önce kayması nedeniyle tekrar ameliyat olan Vardar’ın bu kez diyaframa giden sinirlerde oluşan zedelenme nedeni ile soluk alıp vermede sorun yaşamaya başlamıştı. Makinelere bağlı soluk alan Perihan Vardar’ın sağlığına kavuşması için gereken frenik sinir stinülyatörünün (kas
çipi) ile sağlığına kavuşacağı öğrenildi. Türkiye’de daha önce bu çipin hiçbir hastaya takılmadığı belirtilirken, Amerika’dan getirilmesi beklenen çipin Sağlık Bakanlığınca Türkiye’ye getirilmesi bekleniyordu.
BAŞKAN ORHAN DEVREYE GİRDİ
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın söz konusu çipin Türkiye’ye getirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığına bulunduğu girişimler sonuç verdi. Amerika’dan getirilen çip, Ege Üniversitesi yetkililerine teslim edilirken, Perihan Vardar ise çipin takılıp sağlığına kavuşması için gün saymaya başladı.
Geçen gün Perihan Vardar’ı evinde ziyaret eden Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, şöyle konuştu: "Bir telefon mesajı ile yaklaşık 6 ay önce Perihan ablamız bana ulaştı. Yaşadığı sağlık sorununu bana anlattı. Bu günden sonra kendisini ziyaret ederek durumu hakkında bilgi almaya başladım. Hastamız şu an makineye bağlı nefes alabiliyor. Umarım takılacak çip ile bu makinelerden kurtularak nefes alabilecek. Söz konusu çip Türkiye’de üretilen bir parça değil. 3-4 aydır Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde
bulunduk. Geçen gün çipin geldiği yönünde mutlu haberi aldık. Bu mutlu haber sonrasında Perihan ablamızın yüzünü tekrar gülerken gördüm."
Önümüzdeki günlerde ameliyat sürecinin başlayacağını anlatan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu dönem Perihan Vardar’ın sağlığına kavuşması adına bir başlangıç olacak. Bu durum bizi son derece sevindiriyor."
BİZE ÇOK BÜYÜK DESTEK OLDU
Perihan Vardar’ın eşi Halil Vardar ise belediye başkanı Serhat Orhan’a teşekkür ederek şunları söyledi: "Diyaframa takılacak çip ile eşim makinelere bağlı olarak nefes almaktan kurtulacak. Çip eşime ve bize umut olacak. Pazartesi günü Ege Üniversitesi’nde ameliyat için gün verilecek. Şimdi sabırsızlıkla ameliyat gününü bekliyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir