YEREL HABERLER - 11 Mart 2012 Pazar 17:01

TÜTÜN DİKİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

A
A
A
TÜTÜN DİKİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde 2012 yılı tütün dikimi sezonu başladı. Fidanların üretileceği tablalar sulanmaya başladı.
Tütün alımı yapan firmaların bu yıl üreticiye kilogram başına avans vermesi nedeniyle, daha geniş bir alanda, daha çok çiftçi tarafından ekimin yapılacağı belirtildi. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, “Tütün alımı yapmakta olan firmaların, dikim öncesi üreticilere taahhüt ettikleri kilograma karşılık, kilogram başına belirli bir avans ödemesi yapmaya başlaması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) girenlerin sayısında önemli artışa sebep oldu. Bu da 2012 sezonunda Sarıgöl ve çevresinde tütün dikimin artacağını gösteriyor” dedi.
Öte yandan, 20 Nisan sonrası başlanacak olan tütün dikim çalışmaları için çiftçiler, fide yetiştirme hazıklıklarına başladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de tatil dönüşü trafik yoğunluğuna emniyetten önlem Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla 30 Mayıs saat 13.00 ile 1 Haziran saat 01.00 arasında Kayseri-Kırşehir arasında D-260 karayolunun kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyeceği duyuruldu. Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Kurban Bayramı tatili nedeniyle ülkemiz genelinde taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı göz önünde bulundurularak, trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için; 30.05.2026 Cumartesi günü saat 13.00 ’den itibaren 01.06.2026 Pazartesi günü saat 01.00’e kadar D-260 karayolunda Kayseri ilinden Kırşehir iline kadar kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyecektir. Ancak, yaş meyve/sebze, canlı hayvan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, ambalajlı su ürünleri, posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt ürünlerinin tedarik süreçlerinde aksaklıkların yaşanmaması amacıyla bu ürünleri taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle olmak üzere seyirlerine izin verilecektir" ifadelerine yer verildi.