YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 13:53

MİNİKLERE GELENEK-GÖRENEK DERSİ

A
A
A
MİNİKLERE GELENEK-GÖRENEK DERSİ

Fahriye Hanım İlköğretim Okulu’nda ana sınıfı öğrencilerine “Geleneklerimiz, Göreneklerimiz” konulu ünite uygulamalı olarak işlendi.
Aktif öğrenmenin güzel örneklerini yaşayan Fahriye Hanım İlköğretim Okulu’nun ana sınıfının minik öğrencileri, hazırladıkları drama çalışmasını aileleriyle paylaştılar. Kına gecesi ve düğün, miniklerin rol paylaşımı ile keyifli bir gösteriye dönüştü. Drama dersi alan ve sınıf içinde de canlandırmalar yapan miniklerin rollerini kendilerine kaptırmaları, keyifli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Okul yetkilileri, konulara göre yapılan canlandırmalarla, eğlence ile öğretme yönteminin yararlı olduğunu belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.