YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 19:26

MANİSA MERKEZ İLÇE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞžİ TOPLANDI

A
A
A
MANİSA MERKEZ İLÇE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞžİ TOPLANDI

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp`in başkanlığında Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında toplantı yaptı.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu`ndaki toplantıya Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, Birlik Şube Müdürü Şaban Çelik, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı ve Mehmet Baştuğ, 47 köy muhtarı ve 113 çalışacak işçiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasında Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Yalınalp, ``Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Toplum Yararına Çalışma Programı ( TYÇP) kapsamında 47 köyümüzde 2 Nisan gününden itibaren çalışmalarımız başlayacak. Projenin uygulama usulleri ve yapılacak hazırlık çalışmaları ile çıkması muhtemel aksaklıkların önlenmesi amacıyla, alınacak önlemleri birlikte gözden geçireceğiz.`` dedi
Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Yalınalp, ``Proje kapsamında, 19 köyümüzde köy konakları, 24 köyümüzde cami bakım ve onarımları, 47 köyde mezarlık bakım ve çevre düzenlenmesi, 18 köyde de toplam 7 bin 900 adet fidan dikimi olacak. TYÇP kapsamında bu işlerde toplam 133 kişi çalışacak`` diye konuştu. Projenin amacı hakkında bilgi veren Türkiye İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar ise, ``İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimi amaçlayan doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş yada hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlardır. Bu faaliyetler genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde kuruma kayıtlı işsizlerin çalışma yaşamında uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak içindir. Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012 yılı bütçesi kapsamında müdürlüğümüze TYÇP kapsamında toplam 5 milyon 3 bin TL ödenek ayrılmıştır.`` diye konuştu.
Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü TYÇP kapsamında merkeze bağlı köylerde ağaç dikimi ve çevre düzenlenmesi ile köylerin ortak kullanım alanlarının ortak bakım çalışmalarında 47 köyde 113 kişinin 5 ay asgari ücreti ve SSK primlerinin ödeneceği projenin toplam maliyetinin 618 bin 578 TL olduğu belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Ata tohumu çiftçinin yüzünü güldürüyor Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde ata tohumu eken çiftçinin yüzü gülüyor. Çüngüş ilçesi Yukarışehler köyünde çiftçilik yapan Hasan Çelik, bu yıl ektiği ata tohumlarının boyunun 2 metreye yaklaştığını söyledi. Yaklaşık 15 dönümlük arazisine ata tohumu buğday eken Hasan Çelik, gübre ve ilaç kullanmamasına rağmen beklentisinin üzerinde bir büyüme gördüğünü söyledi. Bu yıl yağışların da iyi olmasından kaynaklı ekinlerinin güzel boy verdiğini ifade eden Çelik, “Tarlalarımıza bu yıl ata tohumu buğday ektik. Geçen yıl bulduğumuz ata tohumunu çoğaltmayı hedefliyoruz. Bölgemizde ilk defa geçen yıl ekim yaptık. Yaptığımız ekimden beklentimizin üzerinde verim aldık. Bu bizleri daha çok ekim yapmaya sevk etti. Bu yıl 15 dönümlük arazime ata tohumu buğday ektim. 2023 Kasım ayında tohumu toprakla buluşturduk. Buradan elde edeceğimiz tohumları arttıracağız. Böylelikle ata tohumu buğdaya yöneleceğiz. Ekim yaptıktan sonra gübre ve ilaçlama yapmamamıza rağmen buğdayımız yaklaşık 2 metreye ulaştı. Bu durum görenleri şaşırtıyor. Biz de emeklerimizin karşılığını alacağımız için mutluyuz. Temmuz ayında başaklar olgunlaştıktan sonra buğdayımızı biçeceğiz. Bereketli bir yıl olacağına inanıyoruz” dedi. Ata tohumu buğdayın özelliğinin ekildikten sonra hiçbir şekilde kimyasal madde kullanılmadan organik yetiştiği belirtildi. Çüngüş bölgesinde ilk ata tohumunu eken çitçi Hasan Çelik, ürününü gören tüm çiftçilerin bu tohumdan istediğini sözlerine ekledi.
Bursa Demirtaş’a yeni kaldırım ve bisiklet yolları Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Sakarya Mahallesi’nde başlattığı bordür, tretuvar ve bisiklet yolu çalışmaları ile bölgeye estetik bir görünüm kazandırırken, aynı zamanda mahalle sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırdı. Osmangazi Belediyesi, yayaların ve sürücülerin yolları daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanabilmesi amacıyla kaldırım, bordür, tretuvar ve bisiklet yolu çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla Osmangazi’nin yolları hem güzelleşiyor hem de yaya ve sürücüler için daha güvenli hale getiriliyor. Demirtaş’ın imarlı yeni bölgesi olan Sakarya Mahallesi’nde yeni açılan Hastane Caddesi üzerinde çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, toplam 2 bin 500 metre uzunluğunda bordür, 3 bin metrekare tretuvar ve 2 bin 750 metre uzunluğunda bisiklet yolu çalışması gerçekleştirdi. Hayata geçirilen bisiklet yolu ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları, kent estetiğine katkı sağlaması, çevre dostu olması, sportif faaliyet yapılan alanları arttırması ve ulaşımı konforlu hale getirmesiyle vatandaşlardan tam not alıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, önceliklerinin Osmangazililere konforlu bir ulaşım sunmak olduğunu dile getirerek, “Demirtaş Sakarya Mahallesi’nde yeni açılan ve sıcak asfaltı tamamlanan Hastane Caddesi’nde geniş ve modern kaldırımlar inşa ediyoruz. İlçemizi modern yol ve kaldırımlara kavuşturarak, vatandaşlarımızın konforunu arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını düşünerek buna en uygun ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşmasına sağlamak adına ilçemize yeni bisiklet yolları kazandırıyoruz” dedi.