YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 13:27

VALİ DAŞÖZ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÖОRENCİLERİNE MANİSA`YI TANITTI

A
A
A
VALİ DAŞÖZ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÖОRENCİLERİNE MANİSA`YI TANITTI

Manisa`da "Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi"ni başlatan Vali Halil İbrahim Daşöz, uygulama gezisi kapsamında kente gelen Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Turist Rehberliği Bölümü`nden 150 öğrenciye Manisa`yı tanıttı.
Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karaman`ın rehberlik ettiği öğrencilerin Manisa, Efes, Şirince ve Kuşadası`na günübirlik yaptıkları uygulama gezisinin ilk durağı Manisa oldu. Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin organize ettiği kahvaltıda Vali Daşöz ve öğrenciler Ağlayan Kaya altındaki Yedi Kızlar Cafe`de buluştu. Kahvaltıya İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kocabıyık da katıldı. Kahvaltıda öğrencilere Manisa`yı tanıtan broşürler verilerek mesir macunu ikram edildi. Kahvaltının ardından yürüyerek hep birlikte Ağlayan Kaya`ya çıkıldı ve burada ilk olarak Vali Daşöz öğrencilere Manisa`yı anlattı. Manisa`nın çok güçlü turizm potansiyeli olduğunu kaydeden Vali Daşöz, ``Manisa 5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye`de 7. sırada ve Vestel bu bölgede yer alıyor. Manisa OSB dünyanın sayılı organize sanayi bölgelerinden biri. Hemen hemen her hafta yabancı sermaye kuruluşları yatırım görüşmeleri için Manisa`ya geliyor. Tarımı da çok güçlü. Türkiye`deki çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 80`i Manisa`da üretiliyor. Manisa, ikliminden dolayı çoklu tarıma çok uygun. Gediz Havzası, Türkiye`nin önemli ovalarından biri`` dedi.
Manisa`nın bir şehzadeler şehri olduğunu kaydeden Vali Daşöz, Manisa`da 17 şehzadenin valilik yaptığını, aralarında Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman`ın da bulunduğu 6 şehzadenin padişah olduğunu söyledi.
Vali Daşöz konuşmasına şöyle devam etti: ``Spil Dağı Milli Parkı, Manisa için çok önemli bir dağ. Rivayetlere göre Spil Dağı`nda 9 bin çeşit bitkinin olduğu söyleniyor. Manisa Lalesi meşhur. Lidya uygarlığının başkenti olan Sardes, Salihli`de bulunuyor. İncil`de geçen dünyanın 7 önemli kilisesinden 3`ü Manisa`da. Sizler turizmin gizli kahramanlarısınız. Yarın hepiniz Türkiye`nin çeşitli yerlerinde turizm ile ilgili çalışmalar yapacaksınız. Yolunuz açık olsun.``
Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karaman Manisa`da başlatılan Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi içinde yer almaktan ve katkıda bulunmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Ağlayan Kaya Amfi Tiyatro`da temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi tarafından öğrencilere mesir macunu saçıldı. Vali Daşöz ve öğrenciler Kır Kahvesini, Manisa Mevlevihane`sini ve Top Kale`yi ziyaret ettikten sonra otobüslerle Manisa şehir turu yaptı. Öğrenciler Manisa gezisinden sonra Efes, Şirince ve Kuşadası`na gitmek üzere Manisa`dan ayrıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.