YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 20:04

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ HİZMETE AÇILDI

A
A
A
TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ HİZMETE AÇILDI

Manisa`nın Kula ilçesinde, Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Süt İşletme Tesisi" hizmete açıldı.
Kula İlçesi Ahmetli köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı` nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında uygulanan S.S. Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Süt İşletme Tesisi", Vali Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Milletvekili Muzaffer Yurttaş Kula kaymakamı Yusuf Cıbır Kula Belediye başkanı Selim Aşkın İl genel meclis başkanı Hayrullah Solmaz daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.
Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifinin açılışını bitlikte yapacağız. Bu kooperatif Kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında yapılmış toplam yatırım tutarı 1 Milyon 298 bin 680 TL`dir" dedi.
Tanrıverdi, "Bu kooperatifin kapsamında Ahmetlili hemşehrilerimiz var. Bnun projesi 35x4. Yani 35 aileye 4 büyük baş hayvan verilecek, toplam 140 hayvan. Bu hayvanların verilmesi sürt üretiminin artması demektir. Bu kooperatif Ahmetlide üretim yapacak elbette üretilen sütümüz insanımıza yararlı şehrimiz ve Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Okul sütü projesi aynı zamanda Türkiye`nin Can sütü olmaktadır. Biz sütümüzü yavrularımıza ikram edeceğiz günde 200 mililitre sütü yavrularımıza vereceğiz
ve okula gittiği günler yaklaşık günde 1 milyon 600 bin litrelik Türkiye genelinde süt tüketimi armış olacak dedi. Manisa`mızda toplam 52 kooperatifimize kayıtlı 3 bin 399 çiftçiye 9 bin 20 damızlık hayvan verilmiştir. Ayrıca bununla birlikte süt toplama merkezleri inşa edilmiş işletme binaları ve tesisler yapılmış Ahırlarımız modern bir hale getirilmiştir. Manisa`da toplam 54 milyon 470 bin TL kredi desteği sağlanmıştır dedi.
Vali Halil İbrahim Daşöz yaptığı konuşmada, "Bu gün çok güzel bir vesile için buradayız. Köylülerimizin birleşerek, bütünleşerek elde etmiş oldukları bir başarıyı bir mutluluğu paylaşmak için buradayız. Köylülerimiz köyünü kalkındırmak kendilerini kalkındırmak için bu kooperatifi kurdular ve devletimize bakanlığımıza başvurdular, bu noktaya geldik dedi. Bundan sonra köylülerimize düşen görev, birlik beraberliklerini asla bozmadan ortak masrafları el ele karşılayarak, verimliliği arttırarak, sütlerini
birlikte pazarlayarak, belki hayvanlarında bakımını birlikte yaparaktan hem kendi durumunu hem de köyümüzün durumunu kalkındırarak daha ileriye götürmektir" dedi.
Valili Halil İbrahim Daşöz ve protokol üyeleri tarafından tesisin açılışı yapıldı ve damızlık düveler sahiplerine teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Nurettin Açıkalın: "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" dedi. Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında evinde oynadığı maçta Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, "Ligin son haftalarında mücadeleler inanılmaz oluyor. Düşmeme mücadelesi verdiğimiz haftalarda Eyüpspor da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. İster istemez tabii bu gerginlik üzerimizde oluşuyor. Oyuncularımız yine de mücadelelerini verdiler. Bugün farklı skorla da buradan ayrılabilirdik. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece diğer haftalara taşıdığımızı düşünüyorum. 3 puanla bizi burada özellikle rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada inanılmaz bir yere taşırdı. Gerçekten güzel olurdu. Ama dediğim gibi önümüzde Alanya maçı var. Sonra içeride Konyaspor maçımız var. Biz bu maçlarda da layıkıyla oynayıp ligde kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Oyuncuları ve teknik heyeti verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Açıkalın, "Kayserispor’un bir düşme endişesi taşımadan önümüzdeki 2 maçı kazanarak, ligde yoluna devam etmesini umut ediyor ve bunun da böyle olacağını biliyoruz. Zaman zaman oyunun düştüğü ya da yükseldiği anlar oldu. Mücadeleyi verdiğimizde kazanabileceğimizi biliyoruz. O yüzden oyuncularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçı kanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.