KÜLTÜR SANAT - 26 Mayıs 2026 Salı 11:03

Asırlık gelenekle çocukların yüzü gülüyor

A
A
A
Asırlık gelenekle çocukların yüzü gülüyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesi’nde yıllardır sürdürülen gelenekte, sabah namazı sonrası cami önünde sıraya giren çocuklara şekerden lokuma kadar çeşitli ikramlar dağıtılıyor.


Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesi’nde asırlardır sürdürülen gelenek yaşatılmaya devam ediyor. Mahallede yılda üç kez gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara çeşitli tatlı ve yiyecek ikramlarında bulunuluyor.


Ramazan ve Kurban bayramlarının arife günleri ile üç ayların başlangıcında düzenlenen gelenek kapsamında, sabah namazının ardından cami önünde sıra oluşturan çocuklara şeker, pasta, kurabiye, lokum ve pamuk şeker dağıtılıyor.


Çavuşlar Mahallesi Muhtarı Ali Torun, geleneğin yıllardır sürdüğünü belirterek, "Ramazan ve Kurban Bayramlarının arife günlerinde ve üç ayların başlangıcında çocuklarımızı sevindiriyoruz. Bu gelenek mahallemizde asırlardır devam ediyor" dedi.


Sabah namazı çıkışında sıraya giren çocuklar, büyüklerin ikram ettiği tatlıları alarak teşekkür edip evlerinin yolunu tuttu. Mahallede birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren gelenek, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.



Asırlık gelenekle çocukların yüzü gülüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Geleceğin mühendisleri huzurevi inşaatını gezdi Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi şantiyesini IACES LC MUYAP öğrencileri ziyaret etti. IACES LC MUYAP’ın (Uluslararası İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Derneği Muğla Yerel Komitesi) düzenlediği teknik gezi programı kapsamında uluslararası öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi şantiyesini ziyaret etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi iş birliğiyle düzenlenen MUYAP Week’26 etkinliği kapsamında; Almanya, İtalya ve Polonya’dan gelen uluslararası öğrenciler ile ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler, yapımı devam eden Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teknik gezi gerçekleştirdi. Program kapsamında öğrencilere proje süreci hakkında teknik sunum yapılırken, şantiye sahasında incelemelerde bulunuldu. Uygulama süreçleri, proje yönetimi ve saha deneyimlerine ilişkin bilgiler öğrencilerle paylaşıldı. IACES LC MUYAP’ın (Uluslararası İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Derneği Muğla Yerel Komitesi) Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi şantiyesine düzenlediği teknik gezinin oldukça verimli geçtiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Münevver Tetik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın eğitime, gençlere ve bilimsel gelişime büyük önem verdiğini ifade etti. Tetik, bu anlayış doğrultusunda geleceğin mühendis adaylarıyla bir araya gelmekten ve bilgi paylaşımında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bolu Kadın kuaförlerinde bayram mesaisi Bolu’da kuaför ve güzellik salonları randevulu sistemle yoğun bayram mesailerini sürdürüyor. Kurban Bayramına bir gün kala artan talepleri karşılamaya çalışan kuaför ve güzellik salonları, hizmetlerin daha düzenli yürütülmesi ve sıkışıklık yaşanmaması amacıyla randevulu çalışmaya ağırlık verdi. Kentte 10 yıldır kuaförlük yapan Ethem Gümüş, bayram haftasında kadın kuaförlerinin de erkek berberleri kadar yoğun bir mesai harcadığını söyledi. Yoğunluğun daha kontrollü ilerlemesi ve müşteri mağduriyeti yaşanmaması için randevulu sistemi tercih ettiklerini belirten Gümüş, "Özellikle bayram haftalarında, arife günü gece saatlerine kadar çalışıyoruz. Yoğun bir bayram haftası geçiriyoruz. O yüzden randevulu sistemi daha çok kullanıyoruz, sıkışma olmasın diye" ifadelerini kullandı. "Şu an randevulu sistemle daha dikkatli ve düzenli geçiyor" Gümüş, müşterilerin genellikle dip boyası, saç kesimi, keratin bakımı ile kaş ve bıyık alımı işlemlerine talep gösterdiğini dile getirerek, fiyatların ombrede 5 bin, keratin bakımında ise 2 bin liradan başladığını kaydetti. Önceki yıllarla kıyaslandığında yoğunluğun bir miktar azaldığına işaret eden Gümüş, "Eski bayramlarda daha fazla yoğunluğumuz oluyordu. Eskiden tabii randevulu sistem yoktu. Şu an randevulu sistemle çalışmalarımız daha dikkatli ve daha düzenli geçiyor" diye konuştu.