ASAYİŞ - 27 Şubat 2026 Cuma 09:35

Başkan Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ikinci duruşma bugün

A
A
A
Başkan Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ikinci duruşma bugün

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evinin havuzunda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması başladı. Tutuklu sanığın bulunmadığı davada, 9 Eylül Üniversitesi’nden gelecek yeni bilirkişi raporunun mahkeme heyetine sunulması bekleniyor.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, geçen yıl 6 Haziran’da evinin havuzundaki arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Geçtiğimiz 5 Aralık tarihinde görülen ilk duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklar H.İ. ve N.B.’nin tahliyesine karar verilmişti. Tutuksuz 10 sanığın yargılandığı davanın bugün yapılacak oturumunda, eksik kalan tanık beyanlarının alınması ve olaydaki ihmalleri aydınlatacak teknik incelemelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Davanın ilk duruşmasında, 9 Eylül Üniversitesi’nden talep edilen ikinci bilirkişi raporunun bugün mahkemeye sunulması öngörülüyor. Teknik detayların yer alacağı raporda; havuzun elektrik tesisatı, akım koruma sistemleri ve yapı denetim süreçlerine dair tespitlerin mahkeme heyetince incelenmesi ve tarafların beyanlarının alınması planlanıyor. Dosya kapsamında daha önce dinlenemeyen tanıkların ifadelerine başvurulacak olan duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıkların ve müşteki avukatlarının teknik rapora dair değerlendirmeleri de kayıt altına alınacak.



Olayın özeti


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran 2025 gecesi evinin havuzundaki bir arızayı kontrol ettiği sırada elektrik akımına kapılmış, kaldırıldığı hastanede 9 Haziran günü yaşamını yitirmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada 2’si tutuklu 10 sanık hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla dava açılmış, ilk duruşmada tutuklu bulunan 2 sanığın tahliyesine karar verilmişti.



Başkan Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ikinci duruşma bugün

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de taşkın sonrası hasar gün yüzüne çıktı: Su seviyesi 60 santimetre düştü Edirne’de etkili olan taşkının ardından hasar gün yüzüne çıktı. Tunca ve Meriç nehirlerinde su seviyeleri gerilerken, suların çekildiği tarım arazileri, bağ evleri ve nehir kıyısındaki alanlarda hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Debiler düşüşe geçti Yoğun yağışlarla kırmızı alarm seviyesine çıkan nehir debileri düşüşe geçti. Afet uyarı seviyesi sarıya inerken, güncel ölçümlere göre Meriç Nehri Kirişhane ölçüm istasyonunda debi 930 metreküp/saniye olarak kaydedildi. İpsala’da ise debi bin 530 metreküp/saniye seviyesinde ölçüldü. Tunca Nehri’nin debisi 110 metreküp/saniye olarak sarı ikaz seviyesinde seyrediyor. Yetkililer, Meriç Nehri’nde suyun yaklaşık 60 santimetre çekildiğini bildirdi. Ancak özellikle alçak kotlu bölgelerde suyun tamamen çekilmesinin birkaç gün sürebileceği ifade edildi. Tarihi köprülerde taşkın izleri Suların geri çekilmesiyle birlikte tarihi köprülerin çevresinde taşkının etkileri daha görünür hale geldi. Köprü ayaklarına takılan büyük ağaç kütükleri dikkat çekerken, bazı bölgelerde çitlerin devrildiği ve kıyı hattında toprak kaymaları yaşandığı gözlendi. Nehir kenarındaki çiftlik ve bağ evleri etkilendi Nehir kenarındaki çiftlikler ve bağ evleri taşkından olumsuz etkilendi. Bahçelerde çamur tabakası oluşurken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi. Çiftçi, tarlalarına çamur ve su nedeniyle hâlâ giremediklerini belirterek, ekili alanlarda ciddi zarar oluşmasından endişe duyduklarını dile getirdi. Toprağın yeniden işlenebilir hale gelmesi için zeminin kuruması bekleniyor. Bölgede temizlik ve teknik inceleme çalışmaları sürerken, ekipler muhtemel risklere karşı saha kontrollerine devam ediyor.
Kayseri Yönlendirme linkleri dolandırıyor Avukat Tevfik İmamoğlu, son günlerde sosyal medya platformlarında artan dolandırıcılık olaylarına ilişkin "Daha fazla içerik için dış uygulamalara yönlendirilen vatandaşlar dolandırılabiliyor" uyarısı yaptı. Avukat Tevfik İmamoğlu, sosyal medya platformlarında artan dolandırıcılık olaylarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Son günlerde sosyal medya platformlarında çok fazla dolandırıcılık olayının gerçekleştiğini söyleyen İmamoğlu, dış platformlara yönlendirilen vatandaşlar için de aslında farklı suçların meydana geldiğini belirterek, "Son günlerde sosyal medya platformlarında dolandırıcılık üzerine birçok vaka şikayetinin geldiğini görüyoruz. Özellikle abonelik sistemi olan sosyal medya platformlarında insanlar ücret karşılığında içerik üreticisine abone oluyorlar. Sonrasında daha fazla içerik görmek için özellikle bilinen birkaç dış platforma yönlendiriliyorlar. Burada da aslında paylaşılan içerikler sonucunda farklı suçlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan en önemlileri de nitelikli dolandırıcılık, şantaj, fuhuşa aracılık, müstehcenlik gibi suçlara konu olabiliyor" dedi. İmamoğlu, bazı platformların ispatı da zorlaştırdığını söyleyerek, "İspat açısından bu olaylar mahkemeye taşındığında özellikle bilinen bazı uygulamalarda karşılıklı sohbette tek taraflı sohbetin silinmesi de mağdurların işini zorlaştırıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmesi gereken bilinen uygulamaların dışında başka platformlara yönlendirilmemeleridir. Yönlendirildiklerinde ise özellikle kişisel bilgiler, kimlik kartı olsun kredi kartı olsun bilgilerini paylaşmamalarıdır. Paylaşıp da mağdur edildiklerinde ise mahkeme ve savcılık nezdinde haklarını arayabilirler. Mağdurların yasal hakları korunmaktadır" ifadelerini kullandı.