POLİTİKA - 04 Nisan 2024 Perşembe 20:40

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisalılara hitap etti

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisalılara hitap etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından memleketi Manisa’da vatandaşlarla bir araya geldi.


Halk buluşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, 17 ilçenin başkanı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile 17 ilçenin 14’ünü kazanan CHP’li başkanlar da katıldı.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kalabalığa hitap etti. Zeyrek, "75 yıllık bir hayaldi. Önce biz inandık sonra partililer sonra da Manisa ittifakı inandı ve 75 yıllık hayalimiz gerçekleşti. Manisa’nın öz evladı Genel Başkanımız Özgür Özel’e Manisa Büyükşehir Belediyesinin anahtarını teslim etmek her şeyden önemli. Sizler bana bu görevi bayram hediyesi olarak verdiniz. Hepiniz sağ olun var olun” dedi.



“Manisalılar dünyanın en iyi insanlarıdır”


Otobüsten Manisalılara seslenen Özel, “Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik. Hep şuna inandık. İlk gün İl Başkanlığının balkonunda söylediğim şeyi kimse unutmasın. O gün dedim ki; ‘Ben bu şehrin evladıyım. Ninelerim, dedelerim annem babam bu şehirde doğmuş şehrin yarısı okutmuş insanlar. Evimiz mezarımız belli. Manisa mezarlığına girdiğimde Ahmet Bedevi’ye Fatiha okumadan geçmem. O demişti ki ‘Bu Manisalılar dünyanın en iyi insanlarıdır’ demişti. Gerçekten de Manisalılar çok iyi insanlardır hangi partiden olurlarsa olsunlar. Manisa’yı siyasi kavgalarla değil, adaletle, eşitlikle yöneteceğiz. Partimin genel başkanı olduğumda Manisa’ya geldiğimde AK Partililer, MHP’liler seni mahcup etmeyeceğiz dediler. İnanamadım. Manisa’nın evladını destekleyeceğiz dediler. Parti içinde bir kişiyi geride bırakmadan, kimseyi dışlamadan, eskiden yaşanan olumsuzlukları hatırlamadan büyük bir emek vererek çok büyük bir kucaklaşmayı sağladık. Manisa da bizi kucakladı" dedi.


Özel, "Memleketimde şunu ilan etmek durumundayım. CHP 1977 yılında sonra ilk kez yüzde 38 oy oranı ile Türkiye’nin birinci partisidir" dedi.



“Seçimin kaybedeni yok”


“Bize oy versin veya vermesin bu seçimin kazananı 86 milyondur. Bu seçimin kaybedene yoktur" diyen Özel, "Oy verenleri pişman etmeyeceğiz, oy vermeyenleri hak etmek için çalışacağız. Bu sorumluluğun farkındayız. Milletimiz bize kredi açmıştır. Bu bir tüketici kredisi değildir. Benim meydan meydan talep ettiğim yatırım kredisidir. İnsanlar çiftçisiyle emeklisiyle, çalışanlarıyla Türkiye’yi adil yönetecek, onlara sahip çıkarak yönetebilecek, emek mücadelesini sahiplendirecek bir anlayışa yatırım kredisi vermiştir. Bu krediyi doğru kullanırsak bu ülkenin yönetimi de bize verilecektir. Bugünden sonra siyasetin nezaketine sahip çıkarak, rekabetin de en dik alasını göstererek, yok sayıları sahiplenmeye, kimsesizlerin kimsesi olmaya gençleri gitmeyi hayal ettikleri bir ülke değil geleceklerini hayal ettikleri bir ülke olmak için hep birlikte çalışacağız" dedi.



"Manisa ittifakı dedik kuruldu, Türkiye ittifakı dedik kuruldu"


Önümüzdeki hafta başlatacakları üye kampanyasından da bahseden Özel şöyle konuştu:


"Manisa ittifakı dedik kuruldu, Türkiye ittifakı dedik kuruldu. Manisa’da son 5 yılda 4 belediye başkanımız güzel hizmetler yaptı hepsini yeniden görevlendirdik ancak Saruhanlı’da yaşanan büyük talihsizlik nedeniyle Başkanımız Zeki Bilgin adaylaşamadı. Saadet Partisine teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıktılar. Mustafa Arguz’a, Zeki Bilgin’e teşekkür ediyoruz iyi ki varlar. Demirci’de belediye başkanlığını bir sonraki döneme bıraktık Selendi’de hedefe çok yaklaşmıştık ama başaramadık onlara da teşekkür ediyorum. İlk günde bugüne bana destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak CHP kurucu partidir. Gücünü milletten ve rengi ay yıldızlı bayraktan alır. Şimdi o parti Cumhuriyetin ikinci yüzyılına siyasi ittifaklarla değil, milletle, seçmenle sandıkta kurduğu ittifakla büyük bir zaferle çıkmıştır. Ben isim babasıyım. Biz bu seçimleri Türkiye İttifakı ile kazandık. İlk seçimlerde Atatürk’ün partisi iktidar olacak. Önümüzdeki hafta başlatacağımız üye kampanyasına herkesi bekliyoruz."


Özel, konuşmasının ardından CHP’li 14 belediye başkanı ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in makamına çıktı.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisalılara hitap etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.