SPOR - 12 Mayıs 2026 Salı 15:33

Çifte şampiyon Sudenaz’dan Manisa’ya gurur

A
A
A
Çifte şampiyon Sudenaz’dan Manisa’ya gurur

Alaşehirli sporcular, Konya’daki Türkiye Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş ve önemli derecelerle Manisa’nın gururu oldu.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya’da düzenlenen Okul Sporları Bilek Güreşi Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Manisa’yı temsil eden Alaşehir Tepeköy Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı.


Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada Alaşehirli öğrenciler, gösterdikleri üstün performansla göz doldurdu. Manisa ekibi, organizasyondan madalyalarla dönerek hem ilçelerine hem de Manisa’ya büyük gurur yaşattı.


Şampiyonanın en dikkat çeken isimlerinden biri olan Sudenaz Aktaş, 45 kilo kategorisinde rakiplerine şans tanımadı. Başarılı sporcu, hem sol kol hem de sağ kol müsabakalarında tüm rakiplerini mağlup ederek iki kategoride de Türkiye Şampiyonu oldu. Çifte altın madalya kazanan Aktaş, büyük alkış topladı.


Şampiyonada mücadele eden Ali Berk Ölmez ise 40 kilo sol kol kategorisinde gösterdiği başarılı performansla Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.


35 kilo kategorisinde yarışan Rabia Kaygısız da sağ kol müsabakalarında Türkiye üçüncülüğü, sol kol müsabakalarında ise Türkiye dördüncülüğü elde ederek önemli bir başarıya imza attı.


Alaşehirli sporcuların elde ettiği dereceler, hem okulda hem de ilçede sevinçle karşılanırken, sporcuların başarılarının gelecek yıllar için de umut verdiği belirtildi.



Çifte şampiyon Sudenaz’dan Manisa’ya gurur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Polonya Varşova’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda üyesi iş adamlarından oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş’ı makamında ziyaret etti. Varşova Ticaret Müşaviri Nevra Genç ve Can Berat Özeri’in de katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette Başkan Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri, üye potansiyeli, bölgenin üretim gücü ve sanayi altyapısı hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Çerkezköy’ün Türkiye sanayisindeki stratejik konumuna dikkat çeken Başkan Çetin, bölgenin özellikle üretim, ihracat ve yatırım açısından önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti. "Önemli katkı sağlayacak" Başkan Çetin konuşmasında, "Çerkezköy ve bölgemiz, güçlü sanayi altyapısı ve ihracat kapasitesiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. Polonya ile ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi, üyelerimiz için yeni iş birlikleri ve yatırım fırsatları oluşturacaktır. Bu tür temasların, karşılıklı ticaret hacminin artmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Fikir alışverişinde bulunuldu Bölge ve Oda tanıtımının ardından Büyükelçi Rauf Alp Denktaş da Polonya’nın sanayi alanındaki gelişmişlik düzeyi, üretim kapasitesi ve ihracat odaklı ekonomik yapısı hakkında heyete bilgiler aktardı. Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenerek devam ettiğini belirten Büyükelçi Denktaş, önemli iş birliği fırsatlarının bulunduğunu ifade etti. Program kapsamında ayrıca, üyelerin aktif şekilde rol alabileceği ithalat ve ihracat süreçleri değerlendirilirken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Çetin, nazik ev sahipliği ve değerli paylaşımlarından dolayı Büyükelçi Denktaş’a teşekkür ederek, gerçekleştirilen ziyaretin bölge iş dünyası adına verimli ve önemli bir temas olduğunu belirtti.