EĞİTİM - 17 Aralık 2025 Çarşamba 14:13

Eğitimciler seyyanen iyileştirme bekliyor

A
A
A
Eğitimciler seyyanen iyileştirme bekliyor

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav ve yönetim kurulu üyeleri, Köprübaşı ilçesinde eğitim kurumlarını ziyaret ederek idareciler, öğretmenler ve eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Sendika olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Yasav, hükümetin mutlaka ilave bir adım atarak seyyanen iyileştirme yapmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.


Ziyaretler kapsamında Köprübaşı Anadolu Lisesi, Merkez Anaokulu, Şehit Şenol Uçdu İlkokulu, Alanyolu İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Borlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda, eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve talepler ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmelerde, sendikal çalışmalar ve güncel gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.


Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan bilgilendirmelerde; hükümetin mutlaka ilave bir adım atarak seyyanen iyileştirme yapmasına ihtiyaç olduğu, kariyer meslek düzenlemesinin genişletilmesi gerektiği ve bilim adamlığının yer almadığı bir kariyer meslek düzenlemesinin eksik kalacağını vurgulayan Yasav, kamu personel sisteminin baştan sona ele alınmasının gerekliliğine dikkat çekti. Uzman ve başöğretmenlik ilave ödemelerinin emekliliğe sayılması konusunda çalışmaların sürdüğüne ifade eden Yasav, ayrıca memurun görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki farkın yüzde 75’ten yüzde 50’nin altına indiği belirtilerek, 1. dereceye yükselmiş 470 bin memurun ek gösterge (3600) hakkının teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yasav, kendilerini misafir eden okul idarecilerine, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve nezaket dolayısıyla teşekkür etti.


Program kapsamında Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sakal, Şube Müdürü Bilal Bilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de ziyaret edilerek eğitime dair değerlendirmelerde bulunuldu. Yasav ve beraberindekiler, nazik ev sahiplikleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.


Eğitim-Bir-Sen heyeti ayrıca Köprübaşı Kaymakamı Bilal Doğan’ı da makamında ziyaret ederek ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesiyle sona erdi.



Eğitimciler seyyanen iyileştirme bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik AK Partili belediye başkanları ilçelerin talepleri bakanlıklara taşıdı Bilecik’te görev yapan AK Partili belediye başkanları ve parti yönetimi, ilçelerin ihtiyaçlarını ve projelerini Ankara’da ilgili bakanlıklara iletmek amacıyla kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ile birlikte Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna Ankara’da bir dizi önemli görüşmede bulundu. Heyet ziyaretleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmelerde Bilecik genelinde ve ilçelerde yürütülen çalışmalar, devam eden projeler ve ihtiyaç duyulan yatırımlar detaylı şekilde ele alındı. Özellikle tarım alanındaki projeler, çiftçilerin desteklenmesi, kırsal kalkınma çalışmaları ve üretimin artırılmasına yönelik konuların görüşüldüğü toplantıda, ilçelerde sağlık alanında yapılabilecek yatırımlar ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik talepler de gündeme getirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmede ise ilçelerde gençlere yönelik spor tesisleri, gençlik merkezleri ve sportif altyapının güçlendirilmesine yönelik projeler ele alındı. Heyet, gençlerin sporla daha fazla buluşması ve ilçelerde spor yatırımlarının artırılması konusunda taleplerini Bakan Bak’a iletti. Heyet ayrıca AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’i de ziyaret ederek ilçelerde yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bilecik Bilecik’te 200 sporcunun katıldığı Korfbol Grup Müsabakaları tamamlandı Bilecik’te yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar grup müsabakaları tamamlandı. Bilecik İstasyon Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar (Kız-Erkek) Grup Müsabakaları, 7 ilden 12 okul takımının katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için kıyasıya mücadele etti. Müsabakalar sonunda gençler kategorisinde İstanbul Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi ile Eskişehir Özel Yeniyol Anadolu Lisesi, yıldızlar kategorisinde ise Eskişehir Özel Yeniyol Ortaokulu ile İstanbul İstek Özel Uluğbey Ortaokulu başarılı olarak Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Organizasyonda sporcuların sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni toplarken, müsabakalar fair-play ruhu içerisinde tamamlandı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirterek, "İlimizde düzenlenen bu önemli organizasyonda farklı illerden gelen sporcularımızın centilmence mücadele etmesi bizleri memnun etti. Sporcularımızın elde ettiği başarıların artarak devam etmesini temenni ediyor, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.