SAĞLIK - 18 Şubat 2025 Salı 13:06

Kula Kenger Mahallesine sağlıklı içme suyu

A
A
A
Kula Kenger Mahallesine sağlıklı içme suyu

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşanan içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm getirdi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde halkın temiz ve kesintisiz içme suyuna erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşanan içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm getirdi. Yeni açılan sondaj kuyusunda, saniyede 3 litre debiye sahip sağlıklı içme suyuna ulaşıldı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmayı, Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü İlker Kılıç, MASKİ İlçe Şefi Tuba Ural da yerinde takip etti.



Sağlıklı su, sağlıklı yaşam


Mahalle Muhtarı Serdar Topak, uzun yıllardır su sorunu yaşadıklarını belirterek, "Mahallemizin mevcut içme suyu az geliyordu, yetmiyordu. Mevcut sondaj 30 yıl önce açılmıştı. Ferdi Başkan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır çözülmeyen su sorunumuz Ferdi Başkan sayesinde çözüme kavuşuyor" dedi.


Mahalle sakini Metin Topak da içme suyunun kalitesinin artmasının günlük yaşamlarını olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak, "Uzun zamandır su sıkıntımız vardı. Suyumuz topraklı geliyordu, içilmiyordu. Çamaşır ve bulaşık makinelerimiz bozuluyordu. Ferdi Başkana teşekkür ederiz" diye konuştu.


Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı içme suyuna erişimini sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.



Kula Kenger Mahallesine sağlıklı içme suyu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Armada Praxis Yalıkavakspor, İstanbul deplasmanından galibiyetle döndü Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü, İstanbul’da oynanan karşılaşmada Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nü 25-19 mağlup ederek deplasmandan 2 puanla Bodrum’a döndü. Çamlıca Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan mücadelede "Denizin Kızları", disiplinli oyun yapısı ve etkili hücum performansıyla sahada üstünlük kurdu. Karşılaşmaya dengeli başlayan iki ekip, ilk yarıda kontrollü bir oyun sergiledi. İlk devre 8-8 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Yalıkavak temsilcisi, savunmada sertliğini artırarak hızlı hücumlarla farkı açtı. Özellikle ikinci devrede ortaya koyduğu performansla rakibine üstünlük sağlayan Armada Praxis Yalıkavak Spor, karşılaşmayı 25-19 kazanarak deplasman serisine galibiyetle başladı. Karşılaşmada Yalıkavak ekibinde Gülcan Tügel 8 gol, Ceylan Aydemir 7 gol ve Edanur Burhan 4 gol kaydederek galibiyette önemli rol oynadı. Takım genelinde ise yüksek mücadele gücü ve kolektif oyun anlayışı öne çıktı. Bu sonuçla birlikte Armada Praxis Yalıkavak Spor, üst üste oynayacağı zorlu deplasman serisi öncesinde moral kazanırken ligdeki iddiasını sürdürdü. Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Emin Palalı, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul deplasmanında alınan bu galibiyet, takımımızın karakterini ve hedeflerine olan inancını bir kez daha ortaya koymuştur. Sahada büyük bir mücadele gösteren tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. Sezon boyunca bizlere destek olan taraftarlarımıza, kulübümüzün yanında duran sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzde zorlu bir deplasman süreci daha var. Aynı kararlılık ve disiplinle yolumuza devam ederek sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi. Armada Praxis Yalıkavak Spor, önümüzdeki haftalarda oynayacağı kritik karşılaşmalarla ligdeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.
Aksaray Aksaray polisinin elinde keser olan adamla imtihanı kamerada Aksaray’da eline geçirdiği keserle kavga ettiği arkadaşının evinin önüne giden şahıs mahalleliye korku dolu anlar yaşattı. Polisin, elinde keser olan adamla imtihanı anbean kameraya yansırken, bir anlık dalgınlıktan faydalanan polis şahsın elindeki keseri aldı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi 5705 Sokak’ta bir apartmanın önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, arkadaşıyla bir konu yüzünden telefonla tartışan ve ismi açıklanmayan adam eline geçirdiği keser ile arkadaşının evinin önüne gitti. Burada kavga ettiği arkadaşının dışarıya çıkması için bağıran şahıs, mahalle sakinlerine de rahatsızlık verirken, apartman sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri elinde keser bulunan adama müdahale etti. Adama karşı yoğun bir ikna çabasına giren polis memurları uzun süre şahsın elinden keseri almaya çalıştı. Saatlerce uğraşan polis ekipleri şahsın keseri vermemesi üzerine bir anlık dalgınlığından faydalanarak keseri adamın elinden hızla çekerek aldı. Keserin alınmasıyla bu kez de apartman önünden ayrılmayan şahıs, polis memurlarına ecel teri döktürdü. Uzun uğraşlar sonucu şahıs, polis aracına bindirildikten sonra yakınlarına teslim edildi. Olay anı kameralara yansıdı. Polis ekipleri olayın ardından şahsa kabahatler kanunu çerçevesinde işlem yaptı.