ASAYİŞ - 12 Mart 2026 Perşembe 12:44

Manisa’da 2 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada 3 kişi tutuklandı

A
A
A
Manisa’da 2 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada 3 kişi tutuklandı

Manisa’da 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ağır yaralandığı bıçaklı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheliden 3’ü tutuklandı.


Olay, önceki gün saat 16.45 sıralarında Akhisar ilçesi Ragıpbey Mahallesi eski Tren Garı karşısında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Onur Efe (29), kardeşi Suat Efe (24) ve Ömer Durmuş (32) ile E.V. (19) ve R.V. (21) arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede 3 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılardan Suat Efe kaldırıldığı Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederken, Ömer Durmuş da doktorların tüm müdahalesine rağmen olay gecesi kurtarılamadı.


Olayda ağır yaralanan Onur Efe’nin ise hastanedeki tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği öğrenildi.



Trafik kazası sonrası anlaşmazlık kavgaya dönüştü


Öte yandan kavganın çıkış nedeninin trafik kazası olduğu öğrenildi. İddiaya göre Akhisar’da Tütün Otel civarında meydana gelen bir trafik kazasının ardından taraflar arasında gerginlik yaşandı. Kazaya karışan aracın Suat Efe’ye ait otomobile çarptıktan sonra olay yerinden uzaklaştığı, tarafların daha sonra telefonla görüşmeye devam ettiği öğrenildi. Sanayi sitesinde yapılan değerlendirmede araçta yaklaşık 100 bin lira civarında hasar bulunduğunun belirlenmesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşandığı, Tütün Otel karşısında buluşan tarafların tartışmasının kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştüğü belirtildi.



12 şüpheli gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı


Olayın ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kavgaya karıştığı belirlenen 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.P. (44), V.P. (40), R.A. (36) ve E.V. (45) savcılık tarafından serbest bırakılırken, O.G. (37), M.K. (19), A.P. (22), Ö.P. (21) ve B.P. (17) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden E.V. (18), R.V. (21) ve S.E. (34) ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Manisa’da 2 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada 3 kişi tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Geleneksel yöntem yerini teknolojiye bıraktı: Altın yatırımı parmak ucunda Artan piyasa hareketliliği ve teknolojinin günlük hayata entegre olması, yatırım yöntemlerinde de yeni bir dönemi beraberinde getiriyor. Yatırımcılar ise geleneksel alımların yanı sıra işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebildikleri ve fiyatları anlık takip edebildikleri online kanalları tercih ediyor. Artan piyasa hareketliliği ve teknolojinin günlük hayatın her alanına entegre olması, yatırım yöntemlerinde de yeni bir dönemi beraberinde getiriyor. Geleneksel olarak kuyumculardan ya da bankalar aracılığıyla yapılan altın alımları, son yıllarda giderek daha fazla dijital platformlara taşınıyor. Yatırımcılar, işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebildikleri ve fiyatları anlık takip edebildikleri online kanallar üzerinden altın yatırımlarını dijital ortamda yönetmeye başlıyor. Özellikle e-ticaret siteleri ve kurumsal satış kanalları üzerinden yapılan altın işlemlerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Yatırımcılar fiziki mağazalar yerine markaların resmi internet siteleri aracılığıyla alım-satım yapmayı seçiyor. Anlık fiyat takibi ve günün her saatinde işlem yapabilme imkanı, online platformları cazip hale getiriyor. Online satışlarda gram altın, yatırım odaklı külçe ürünler ve sertifikalı seçenekler öne çıkıyor. Ürünlerin ayar, gramaj ve fiyat bilgilerinin detaylı şekilde sunulması, kullanıcıların farklı seçenekleri kolayca karşılaştırmasına ve daha bilinçli karar vermesine katkıda bulunuyor. "Yatırımcılar dijital kanallara yöneliyor" Altın Anne e-ticaret platformu Kurumsal İletişim Sorumlusu Ecem Karaman, yatırım alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekerek, "Teknolojinin gelişmesiyle yatırımcılar işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebilecekleri dijital kanallara yöneliyor. Online platformlar sayesinde kullanıcılar hem fiyatları anlık takip edebiliyor hem de ürün bilgilerine detaylı şekilde ulaşabiliyor. Dijital satış kanalları üzerinden kıymetli maden ürünleri sunan markaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu platformlar, kullanıcıların güvenle alışveriş yapabilmesi için ürün bilgilerini şeffaf şekilde paylaşmaya özen gösteriyor. Altın Anne de ürünlerini resmi e-ticaret sitesi ve kurumsal satış kanalları aracılığıyla yatırımcılarla buluşturan markalar arasında yer alıyor" dedi. Sektör temsilcileri, dijitalleşmenin yalnızca alışveriş yöntemlerini değil, yatırım kültürünü de dönüştürdüğünü belirtiyor. Altın, değerini koruyan bir yatırım aracı olmaya devam ederken, bu kıymetli madene ulaşma yolları teknolojinin etkisiyle giderek dijitalleşiyor. Güvenli yatırım anlayışı ise artık yalnızca üründe değil, yatırımın gerçekleştirildiği platformun güvenilirliğinde de şekilleniyor.
İzmir Aliağa’da doğal gaz ağı genişliyor Aliağa Belediyesinin girişimleri ve İzmirgaz Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında daha önce Şakran, Hacıömerli, Helvacı, Çakmaklı ve Kalabak mahallelerine ulaştırılan doğal gaz ağı şimdi de Aşağı Şehitkemal Mahallesi’ne ulaştı ve abonelik başvuruları 11 Mart itibarıyla başlatıldı. Bu kapsamda mahallede bir bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi ve vatandaşlara abonelik süreci ile teknik detaylar hakkında bilgi verildi. Gerçekleştirilen ziyarete Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan ve Şehitkemal Mahalle Muhtarı Ayşe Algül katıldı. Başkan Acar: "Aşağı Şehitkemal’imize doğal gazı kavuşturduk" Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçede doğal gaz ağını genişletmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Şakran, Hacıömerli, Helvacı, Çakmaklı ve Kalabak mahallelerimizin ardından Aşağı Şehitkemal’imize de doğal gaza kavuşturduk. Ramazan ayında böyle hayırlı bir çalışmayı mahallemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce mahalle ziyaretimizde vatandaşlarımıza ‘Ne istiyorsunuz?’ diye sorduğumda doğal gaz talep etmişlerdi. Bugün bu talebi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen İzmirgaz yetkililerine ve bu sürecin takipçisi olan muhtarımız Ayşe Algül’e teşekkür ediyorum. Doğal gazın mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Muhtar Ayşe Algül: "Biz köyüz ama bu konfordan faydalanabileceğiz" Aşağı Şehitkemal Mahalle Muhtarı Ayşe Algül, mahalleye doğal gaz hizmetinin gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Biz köyüz ama bu konfordan faydalanabileceğiz. Mahalle halkımız da çok mutlu. Her zaman yanımızda olan ve mahallemizin ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen belediye başkanımız Serkan Acar’a ve İzmirgaz’a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese minnettarız" diye konuştu. İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik: "Mahalle sakinlerine doğal gaz hayırlı olsun" İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise Aşağı Şehitkemal Mahallesi’nin doğal gaza kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler de köyümüze doğal gazı kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Tüm yatırımlarımızda belediye başkanımızın desteğini yanımızda hissediyoruz. Destekleri için Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve mahalle muhtarımız Ayşe Algül’e teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerine hayırlı olsun, doğal gazı güle güle kullansınlar" ifadelerini kullandı.
Düzce Özel çocukların itfaiyeci olma hayali gerçeğe dönüştü Düzce’de lise öğrencilerinin hazırladığı iyilik projesi kapsamında, itfaiyeci olma hayali kuran 3 özel çocuk, itfaiye üniforması giyerek gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Özel çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Cemil Meriç Anadolu Lisesi öğretmeni Ergün Öztürk öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, özel çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla bir proje hazırladı. Proje kapsamında, Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören Sevban Yücel (13), Işıl Naz Aydın (11) ve Kerem Atasoy’un (10) en büyük hayalinin itfaiyeci olmak olduğu belirlendi. Öğretmen Öztürk ve lise öğrencilerinin girişimiyle Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile iletişime geçildi. İtfaiye ekiplerinin olumlu yanıt vermesi üzerine okullarından alınan 3 öğrenci, öğretmenleri nezaretinde itfaiye istasyonuna getirildi. Burada personel tarafından ilgiyle karşılanan çocuklar, kendileri için hazırlanan itfaiyeci kıyafetlerini giyerek sirenleri çalınan itfaiye aracına bindi. İtfaiye aracıyla kısa bir şehir turu atan ve ardından yangın hortumuyla su sıkarak tatbikat yapan çocuklar büyük sevinç yaşadı. Yaklaşık 4 saatlik program sonunda duygularını anlatan Kerem Atasoy, "Heyecanlı ve mutluyum" dedi. Renkli ve duygusal anlara sahne olan program, itfaiye ekiplerinin çocuklara katılım belgesi vermesiyle sona erdi.
İzmir Tarihi Asmalı Mescit restorasyonla ayağa kaldırıldı İzmir’in Konak ilçesindeki tarihi Asmalı Mescit’te, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İzmir Valiliği iş birliğinde sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tarihi yapı, 13 Mart 2026 tarihinde kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak. Konak ilçesi Toraman Mahallesi’nde bulunan tarihi Asmalı Mescit’teki çalışmalar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İzmir Valiliği arasında 2024 yılında yapılan protokol doğrultusunda 31 Ocak 2025 tarihinde başladı. Yapının restorasyon ihalesi İzmir Valiliği tarafından gerçekleştirildi ve süreç, İzmir I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan proje doğrultusunda sürdürüldü. Cuma namazıyla ibadete açılacak Çalışmalar kapsamında sonradan doldurulduğu tespit edilen bodrum kat ortaya çıkarılarak temizlendi, yapının güneybatı yönünde yer alan dolgu alanları kaldırıldı. Bodrum kat ve çevresinde sıva, zemin döşemesi, drenaj ve abdest alma mahalline yönelik imalatlar gerçekleştirildi. Cami beden duvarlarında güçlendirme çalışmaları yapılırken, taş yüzeylerde temizlik, derz açma ve tamamlama uygulamaları gerçekleştirildi. İbadet mekânındaki zemin döşemeleri, kadınlar mahfili ve doğramalar başta olmak üzere tüm ahşap elemanlar yenilenirken elektrik ve mekanik sistemler de elden geçirilerek yeniden devreye alındı. Restorasyonu tamamlanan Asmalı Mescit, 13 Mart 2026 tarihinde kılınacak cuma namazıyla ibadete açılacak.