ASAYİŞ - 21 Kasım 2023 Salı 15:10

Manisa’da benzin istasyonunda korku dolu anlar

A
A
A

Manisa’nın Salihli ilçesinde ailesinin mola verdiği bir benzin istasyonunda bir çocuk sürücü vitesi yanlışlıkla geri alıp gaza basınca araç bir anda geriye fırladı. Aracı durdurmak için hareket eden babanın son anda araç altında kalmaktan kurtulduğu ve yürekleri ağza getiren o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Olay, İzmir-Ankara E96 Karayolunda bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Salihli’den Kula yönüne giden bir sürücü, benzinlik istasyonunda mola verdi. Bu esnada sürücünün araçta bulunan 12 yaşındaki oğlu M.C.T. aracı geri vitese alıp gaza basınca, araç bir anda geriye fırladı. Durumu fark eden baba, aracı durdurmak için hamle yaptığı sırada son anda araç altında kalmaktan kurtuldu. Aracın savrularak benzin istasyonundaki bir duvara çarparak durduğu korku dolu anlar, akaryakıt istasyonuna ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayda şans eseri yaralanan olmadığı öğrenildi.

Behzat Akcan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta YKS heyecanı Kars’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi heyecanı başladı. Sınavda görevli ve bina sorumlusu olduğunu ileri süren o sırada görevini yapan muhabiri engellemeye çalıştı. Güvenlik görevlilerine ‘atın bunu dışarı’ diyerek kendisini görevli olarak tanıtan kişinin elinin cebinde olması ise dikkat çekti. Kars’ta sabah erken saatlerde YKS sınavına girmek için öğrenciler aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Okul bahçelerinde görevliler tarafından karşılanan öğrenciler, polis ekiplerince titizlikle gerçekleştirilen üste aramalarının ardından sınav salonuna alındı. Bir öğrenci ise 3 dakika geç kaldığı için içeriye alınmadı. "Gazeteciye görevli engeli" YKS sınavı haber çalışmasını yapan gazeteciye görevliden engelleme geldi. İşini yapan İhlas Haber Muhabirini bina sorumlusu olduğunu ileri süren görevli engellemeye çalıştı. ‘atın bunu dışarıya’ diye güvenlik görevlilerine seslenen bina sorumlusu gazetecinin dışarıda olduğunu ise gözden kaçırdı. O anlar kameraya yansıdı. Öte yandan, Kars’ta 9 bin 213 adayın girdiği Temel Yeterlilik Testi saat 10.15’te başladı. Oturumda adaylar 120 soruyu cevaplayacak. Kars’ta 42 bina, 532 salonda bin 426 görevli nezaretinde 5 bin 196 kadın, 4 bin 017 erkek aday olmak üzere toplam 9 bin 2213 kişi TYT sınavında ter döktü. Adaylar sınavda ter dökerken, aileleri de bina dışında heyecanla bekledi.
Malatya MAGİNDER Başkanı Karademir: "Çiftçimizin alın teri kutsaldır" Zirai don sonrası tarım arazilerini inceleyen MAGİNDER Başkanı Karademir, çiftçilere destek çağrısında bulundu. 12 Nisan’da yaşanan zirai don felaketinin ardından Malatya’daki çiftçilerin yaşadığı zararlar yerinde incelendi. MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ile Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, hasat dönemine verim kaybıyla giren üreticilere destek için Özal köyünü ziyaret etti. Malatya’da arpa ve buğday hasadı sürerken, zirai don felaketinin ardından birçok üretici büyük zarar yaşadı. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ile birlikte Özal ve Karahan köylerindeki tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak çiftçilerin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında konuşan Karademir, "Çiftçimizin alın teri kutsaldır. 12 Nisan’da yaşanan don felaketi arpa ve buğday ekili arazilere ciddi zarar verdi" dedi. Malatya genelinde 460 bin dönüm buğday, 380 bin dönüm arpa ekili alan bulunduğunu ifade eden Karademir, geçen yıl 160 bin ton buğday, 80 bin ton arpa hasadı yapılmasına karşın bu yıl ciddi düşüş beklendiğini belirtti. Karademir, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) sadece 20 bin ton alım yapıyor. Bu kapasitenin artırılması, depolama alanlarının genişletilmesi şart. Ayrıca çiftçimize mazot ve ilaç gibi desteklerin artırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Zirai donun etkilerine dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, "Arapgir, Arguvan ve kısmen Malatya Ovası’nda arpa hasadı başladı. Ancak 11-13 Nisan’da yaşanan don ve ani sıcaklık değişimleri başaklarda doluluğu etkiledi. Özal-Karahan bölgesinde geçen yıl dönüme 400 kilogram ürün alınırken, bu yıl 200-250 kilogram bekleniyor" dedi. Türkiye genelinde buğday üretiminin de kuraklık ve iklim etkisiyle 22 milyon tondan 19 milyon tona gerilediğini belirten Çiçek, üretici kayıplarının destekleme kapsamına alınması gerektiğini vurguladı. Bölgede üretim yapan çiftçilerden Nihat Karademir ise, "Hasat bayramı dediğimiz bu dönemi buruk geçiriyoruz. Geçen yıl 400 kilogram aldığımız ürünü bu yıl yarı yarıya biçiyoruz. Girdi maliyetleri yüksek, üretici zorda. TARSİM ödemeleri acilen yapılmalı" diyerek destek çağrısında bulundu. Ziyarette yapılan açıklamalarda, zirai donun ve iklim değişikliklerinin tarımsal üretimi büyük ölçüde etkilediği belirtilerek üretimin sürdürülebilirliği için devlet desteklerinin artırılması gerektiği vurgulandı.