POLİTİKA - 05 Eylül 2025 Cuma 21:50

Manisa’da muhtarlar yasa değişikliğini görüştü

A
A
A
Manisa’da muhtarlar yasa değişikliğini görüştü

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, Manisa’da muhtarlarla bir araya gelerek Muhtarlık Yasası’nın revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Delibalta, "Muhtarlık Yasası muhtarlardan fazla bu devlete ve bu millete lazım" dedi.


Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, Yunusemre Aktif Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yunusemre Demirci Mahallesi Muhtarı Ziyanur Bilge’nin daveti üzerine Manisa’da dernek üyesi muhtarlarla buluştu. Ziyaretlerde muhtarlık kurumunun devlet adına sahada halkın sorunlarına çözüm üreten önemli bir yapı olduğunu ifade etti.



"Yasa TBMM gündeminde"


Delibalta, 2010 yılından bu yana en büyük hedeflerinin Muhtarlık Yasası’nın revize edilmesi olduğunu belirterek, "Çalışmalar olgunlaştı ve TBMM’ye indi. Türkiye’nin gündemi yoğun, öncelik sırasına göre görüşülecek. Yasa çıkınca sonucu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.



"Adaylık tarihi ve GBT sorgulaması şart"


Seçimlerde yaşanan sorunlara dikkat çeken Delibalta, "Son dakikada aday çıkılabiliyor. Eğitim durumu şartı getirilsin, GBT sorgulaması yapılsın, adaylık tarihi belirlensin istiyoruz. Hiç boş durmuyoruz, sorun neyse onun üzerine odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.



Büyükşehir’den muhtarlara destek


Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ayşe Taylan ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun muhtarlara müjdeli haber verdiğini duyurdu. Taylan, "Başkanımız muhtarlara aylık 5’er bin lira destek vereceğini açıkladı. Bu bizleri çok mutlu etti" dedi.


Delibalta da Dutlulu’ya teşekkür ederek, 5390 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. maddesi kapsamında belediyelerin muhtarlara destek olabileceğini hatırlattı. Program, merhum başkan Ferdi Zeyrek’in kabri ziyareti ve Cumhuriyet Meydanı’nda lokma hayrı ile sona erdi.



Manisa’da muhtarlar yasa değişikliğini görüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Kurtlar Vadisi" ile hafızalara kazınan yalı satışta İstanbul Boğazı’nda yer alan ve bir döneme damga vuran Kurtlar Vadisi dizisiyle hafızalara kazınan Abud Efendi Yalısı satışıyla gündeme geldi. Yalının yüzde 15,23’lük hissesinin 170 milyon TL bedelle satışa sunulduğu öğrenildi. Boğaz’ın mavi sularıyla çevrili konumuyla dikkat çeken tarihi yapı dron ile görüntülendi. İstanbul Boğazı’nın Üsküdar Kandilli sahilinde yer alan ve bir döneme damga vuran Kurtlar Vadisi dizisiyle hafızalara kazınan Abud Efendi Yalısı satışıyla tekrar gündem geldi. Yalının yüzde 15,23’lük hissesinin 170 milyon TL bedelle satışa sunulduğu öğrenildi. Tarihi yapı, Boğaz’ın mavi sularıyla çevrili konumuyla dikkat çekti. Boğaz yalıları arasında özgün mimarisiyle öne çıkan yapı, 1835 ile 1855 yılları arasında Osmanlı saray mimarisinin önemli isimlerinden Garabet Balyan tarafından inşa edildi. Boğaz’ın seçkin yalıları arasında gösterilen yapı, iki katlı ahşap mimarisi, beyaz cephe kaplaması ve kırmızı kiremitli çatısıyla dikkat çekiyor. Yalı, 1900 yılında Mehmet Abud Efendi tarafından satın alınarak Abud Ailesi’nin ikameti olarak 1981 yılına kadar kullanıldı. Yaklaşık 1 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde bulunan yapı, 270 metrekare taban alanına ve toplam 540 metrekare kullanım alanına sahip. Kâgir olarak inşa edilen alt katta iki ayrı kayıkhane yer alırken, üst kat yarı dikdörtgen formda bir sofa etrafında şekilleniyor. Dronla havadan çekilen görüntülerde yalının denize sıfır konumu ve geniş rıhtımı net şekilde görüldü. Üst açıdan yapılan çekimlerde simetrik pencere düzeni, cumbalı bölümleri ve Boğaz’a açılan geniş terası dikkat çekti. Yalının hemen yanında bulunan müştemilat ve arka bahçedeki ağaçlık alan da görüntülere yansıdı. Sahil hattı boyunca uzanan iskele ve mermer rıhtım bölümü ise yapının tarihi kimliğini gözler önüne serdi. Dizilerle özdeşleşen yalı Yalı, özellikle Kurtlar Vadisi dizisinde geçen sahnelerle geniş kitleler tarafından tanındı. Dizide güç ve otoriteyi simgeleyen konsey sahnelerine ev sahipliği yapan yapı, yıllar içinde televizyon tarihinin simge mekanlarından biri haline geldi. Hisselerinin satışa çıkarılmasıyla yeniden gündeme gelen yalıda yüzde 15,23’lük payın 170 milyon TL bedelle satışa sunulduğu öğrenildi. Boğaz hattındaki tarihi yapıların yatırım değeri her geçen gün artarken, söz konusu yalının hem tarihi geçmişi hem de televizyon hafızasındaki yeri nedeniyle farklı bir konumda bulunduğu belirtiliyor. Havadan çekilen görüntülerde Boğaz’daki dalga hareketleriyle birlikte yalının suya yansıyan silueti dikkat çekerken, çevresindeki tarihi ağaç dokusu ve sahil şeridi de kadraja yansıdı.
Erzurum Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile akademik iş birliği görüşmesi gerçekleştirildi Atatürk Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu ve küresel akademik iş birliklerini güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir akademik temasa daha ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Kamandar Yaqubov, Doç. Dr. Gülbeniz Hüseynova ve Doç. Dr. Aydın Aliyev ile Pato-Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sevinç Hacıyeva, Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek bir dizi görüşmede bulundu. Ziyaret programı çerçevesinde konuk akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede; iki üniversite arasında bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi, ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesi, akademik personel ve öğrenci değişim programlarının artırılması ile disiplinler arası çalışmaların teşvik edilmesi gibi başlıklar ele alındı. Oldukça verimli bir atmosferde gerçekleşen toplantıda, özellikle farmakoloji ve patofizyoloji alanlarında yürütülebilecek ortak bilimsel çalışmaların stratejik önemi vurgulandı. Taraflar, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması, uluslararası fon kaynaklarına yönelik projelerde birlikte yer alınması ve sürdürülebilir akademik iş birliklerinin tesis edilmesi konusunda karşılıklı mutabakat sağladı. Rektör Hacımüftüoğlu, nazik ziyaretlerinden dolayı Azerbaycan Tıp Üniversitesi heyetine teşekkür ederek, iki köklü kurum arasında tesis edilen bu temasların, önümüzdeki süreçte somut iş birliklerine dönüşeceğine olan inancını ifade etti. Ziyaret, iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.