Son Dakika
|
Hatay’daki sel ve heyelanda 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp
Mahkeme, CHP 38. Olağan Kurultayının iptal edilmesine karar verdi
CHP’den Milletvekili Hasan Öztürkmen için ihraç talebi
Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EFES-2026’da önemli mesaj
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda gözaltı sayısı 17’ye yükseldi, operasyonun detaylarına ulaşıldı
Dorukhan Büyükışık davasında 21 gözaltı
Tokat’ta 34 yıldır izini kaybettiren terör örgütü üyesi yakalandı
İBB iştirak şirketine operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheli adliyeye sevk edildi
Önder Özen, Beşiktaş Futbol Direktörü oldu
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
ASAYİŞ
- 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Manisa’da yangında gökyüzünü duman kapladı
A
A
A
Önerilen Haberler
DÜNYA
The Quiet Elegance of Taipei Confucius Temple
POLİTİKA
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de
DÜNYA
Trump: "Polonya’ya 5 bin ek asker göndereceğiz"
POLİTİKA
Özgür Özel: ''Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız''
ASAYİŞ
Benzinle soba yakmak isterken ölümden döndüler: 4 yaralı
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır
Diyarbakır’da iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı
Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Kuyu Mahallesi’nde Çınar ve Karadağ aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden oluşan husumet , barışla sonuçlandı. Çermik Kaymakamı Kaymakamı Adem Karataş, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Alper Kon ve Belediye Meclis üyesi, Celal Çelik’in girişimleriyle aileler arasındaki husumet sona erdi. Kuyu Mahallesi taziye evinde gerçekleştirilen barış toplantısında her iki aile birbirleriyle helalleşerek, bir daha böyle durumların çıkmayacağı konusunda söz verdi. Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ’’Çınar ve Karadağ aileleri arasında sağlanan barış ve kardeşlik ortamı, birlik ve beraberliğimiz adına büyük bir anlam taşımaktadır. Kırgınlıkların yerini hoşgörüye, küslüklerin yerini muhabbete bırakmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin’’ dedi.
Düzce
Düzce Üniversitesi’nde bayramlaştı
Düzce Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Bayramlaşma Töreni’ne; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Nihat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük, Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, Düzce Üniversitesi akademik ve idari birimlerinin yöneticileri ile personeli katıldı. Düzce Üniversitesi mensuplarının tek tek Kurban Bayramı’nı kutlayan Rektör Nedim Sözbir, sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlar geçirmeyi temenni ederek, bu mübarek günlerin paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirdiğini ve hayatımıza anlam kattığını dile getirdi. Bayramlaşma Töreni, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Aktaş’ın yaptığı dua ile sona erdi.
Sakarya
Hurdaya dönen otomobili bırakıp kaçtılar
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde kanala uçan otomobildeki alkollü oldukları iddia edilen 2 kişi, kazanın ardından aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. Edinilen bilgilere göre, Karaçalılık Mahallesi’nde sürücüsü öğrenilemeyen 54 AFR 397 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki kanala uçtu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler çevrede inceleme yaparken, otomobilin içerisinde kimsenin bulunmadığı belirlendi. Araçtaki alkollü oldukları iddia edilen 2 kişinin kazanın ardından olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Kazada hurdaya dönen otomobil, çekici yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılarak yediemin otoparkına çekildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Bursa
Öğün atlamak metabolizmayı vuruyor
Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Pınar Köksal, öğün atlamanın metabolizma üzerinde ciddi olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Metabolizma hızının, vücudumuzun gıdalarla aldığı kaloriyi enerjiye dönüştürme (yakma) kapasitesini gösterdiğini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Pınar Köksal, süreçle ilgili önemli bilgiler verdi. "Metabolizma hızını belirleyen faktörlerin başında genetik yapımız rol oynar" diyen Doç. Dr. Pınar Köksal, sözlerine şöyle devam etti: "Genetiğimiz hem besinlerle aldığımız kalorinin ne kadarının yakılacağını, hem de yağ olarak depolanan fazla kalorinin vücudumuzun hangi bölgesinde daha yoğun yerleşim göstereceğini belirlemede belirleyicidir. Yaşın metabolizma hızını belirleyen bir diğer önemli faktördür. 20-40 yaşlarına kadar metabolizma hızı en yüksek seviyedeyken, ilerleyen yaş bu hızı olumsuz etkiler. 50 yaşından sonra her 10 yılda bir metabolizma hızının yaklaşık yüzde 2 yavaşladığı bilinmektedir. Bunun sebebi ilerleyen yaşla birlikte fiziksel aktivitenin azalması, kas dokusunun azalması ve yağ dokusunun artışıdır. Gebelik dönemi ise metabolizma hızının arttığı dönemdir." Vücutta yağ dokusu arttıkça bazal metabolizma hızının düştüğünü, kas dokusu arttığında ise yükseldiğini ifade eden Köksal, "Genellikle kadınlarda yağ dokusu erkeklere göre daha fazla, kas dokusu daha az olduğu için kadınların bazal metabolizma hızı erkeklere göre daha düşüktür. Tiroid hormonları olmak üzere adrenalin, noradrenalin ve büyüme hormonu gibi bazı hormonların metabolizma üzerinde önemli etkileri vardır. Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi) durumunda metabolizmamız yavaşlar, fazla çalışması (hipertiroidi) durumunda ise metabolizma hızlanır" dedi. Uzun süre açlık ve yarı açlık durumlarında da bazal metabolizma hızında düşme gözlendiğini belirten Köksal, tehlikeye şu sözlerle dikkat çekti: "Buna sebep olan faktör, vücudumuzun enerji azlığına adapte olma amacıyla dolaşımdaki başta tiroid hormonları olmak üzere hormon düzeylerinde değişikliklere yol açmasıdır. Uzun süre az besin alanlarda bazal metabolizma hızının yaklaşık yüzde 20 civarında azaldığı gözlenmiştir." Düzenli egzersiz yapılmasının yağ yakımını artırıp kilo kontrolünü sağladığını, aynı zamanda kas kütlesinin artırılmasında da faydalı olduğunu ifade eden Köksal, konuşmasını şu hayati uyarılarla sonlandırdı: "Egzersiz dışında günlük fiziksel aktivitenin artırılması da ek katkı sağlamaktadır. Öğün atlanmasının metabolizmamız üzerine olan olumsuz etkileri sebebiyle öğün atlanmaması ve ara öğün alınması önemlidir. Bununla birlikte çok düşük kalorili şok diyetlerden kaçınılmalı, sağlıklı ve dengeli beslenilmelidir."
İstanbul
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 tutuklama
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden CHP’li Meclis Üyesi İlker Uluer, eski Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Çalı ve Personel Hizmetleri Yöneticisi Bülent Karakaş tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet almak ve suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Çalı, Beşiktaş Belediyesi Personel Hizmetleri Yöneticisi Bülent Karakaş, Sarbel Organizasyon Büro İşçisi Özlem Demir Karakaş, eski Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi Oylum Işık ve Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi İlker Uluer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından İlker Uluer, Cevdet Çalı ve Bülent Karakaş tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, 3 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer 2 şüphelinin ise savcılıktaki işlemleri devam ediyor. Öte yandan, şüphelilerin ikametleri ile makam odalarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 90 bin dolar ve 5 bin euroya el konulduğu öğrenildi.
Manisa
Akhisarlı Nazife milli formayla yarışacak
Manisalı bisiklet sporcusu Nazife Tunçel, Sakarya’da düzenlenecek Eliminatör Avrupa Şampiyonası’nda ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi temsil edecek. Sakarya’da 06-07 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Eliminatör Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli Takım kadrosu açıklandı. 2025 Eliminatör Türkiye Şampiyonası ile 2026 Sakarya Eliminatör Milli Takım Seçme yarışlarının ardından belirlenen kadroda Manisa’nın Akhisar ilçesinden Karabulut Spor Kulübü sporcusu Nazife Tunçel de yer aldı. Ay-yıldızlı forma ile Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan başarılı bisikletçi Nazife Tunçel’in Akhisar’dan milli takıma uzanan başarısı ilçede gurur yaşattı. Nazife Tunçel’in sponsorluğunu Akt Enerji-Verde Yağları adına Bilal Kurulay üstlenirken, Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay ile Karabulut Spor Kulübü Başkanı Barkın Düzgün de sporcuya destek veren isimler arasında yer aldı. Milli takım kadrosuna seçilmenin büyük bir gurur olduğunu belirten Tunçel, Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılara imza atmak için pedal çevireceğini ifade etti.
Editörün Seçtikleri
GÜNDEM - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Birlikte hafız olduğu annesine gözyaşlarıyla teşekkür etti
GÜNDEM - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Japonya’dan Yüksekova’ya uzanan doğa yolculuğu
GÜNDEM - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Türkiye’de bir ilk: Dayanıklılığın beyindeki izleri araştırılacak
GÜNDEM - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Bir ömrü defterlere sığdırarak 59 yıldır günlük tutuyor
GÜNDEM - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:48
Remziye teyzenin "sınıfta kalma" azmi
Çok Okunanlar
GÜNDEM
Birlikte hafız olduğu annesine gözyaşlarıyla teşekkür etti
GÜNDEM
Mutlak butlan davasını açan Lütfü Savaş konuştu
ASAYİŞ
Tamirci yanlış aracı götürdü, gerçek sonradan ortaya çıktı
ASAYİŞ
Adana’da kurban pazarını sel vurdu, besici gözyaşlarına boğuldu
ASAYİŞ
Mahkeme, CHP 38. Olağan Kurultayının iptal edilmesine karar verdi
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder