SAĞLIK - 27 Mayıs 2025 Salı 15:23

’Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ Projesi Manisa’da başladı

A
A
A
’Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ Projesi Manisa’da başladı

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü kapsamında yürütülen programın Manisa tanıtımı Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.


Manisa’daki tanıtım programına Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren ile ilgili kurum müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.


Program kapsamında öğrencilere yönelik teorik sağlık eğitimleri, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli eğitimciler tarafından verildi. Etkinlikte çocuklar tarafından çeşitli gösteriler sergilenirken, okul bahçesinde kurulan stantlarda sağlık personelleri tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, kişisel hijyen, bulaşıcı hastalıklardan korunma, ilk yardım ve afet bilinci gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.


Ambulans ve UMKE araçlarının tanıtıldığı etkinlikte, 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında da öğrencilere bilgi verildi. Çocukların küçük yaşlardan itibaren sağlık okuryazarlığı kazanmalarını amaçlayan program kapsamında öğrenciler, öğrendikleri bilgileri çevreleriyle paylaşmaları adına "Sağlık Elçisi" ilan edildi.


Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız ve beraberindeki protokol üyeleri stantları ziyaret ederek, öğrencilere belgelerini takdim etti. Programda konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, "Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Hedefimiz, Türkiye Yüzyılı’nda sağlıklı nesiller yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.



’Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek’ Projesi Manisa’da başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Belediyesi’ne ‘İskân’ soruşturmasında 9 şüpheli tutuklandı Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskân ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet suçu işlendiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen aralarında Başkan Yardımcısı Filiz Deveci’nin de bulunduğu 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Üsküdar Belediyesi’ne, ‘yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde rüşvet ve usulsüzlük’ iddialarıyla geçtiğimiz Salı günü operasyon başlatılmış, İstanbul ve Yalova’da 30 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, aralarında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci gibi üst düzey belediye yöneticileri ile müteahhitlerin de olduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık işlemleri de tamamlanan 20 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Başkan yardımcısı ile 8 kişi tutuklandı Başkan Yardımcısı Filiz Deveci, Nazım Akkoyunlu, Hakan Yavuz, Özgür Ceylan, Barkın Ege Tekkökoğlu, Erdem Alkan, Kadir Karadağ, Yılmaz Kozan ve Ceyhan Han Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 şüpheli adli kontrol ile serbest bırakıldı 10 şüpheli, Ahmet İşman, Veysel Köse, Burçin Çevik, Yasin Karabaş, Engin Araz, Özkan Sinan Binali, Eyüp Meriç, Murat Armağan, Mehmet Atilla Güneri ve Hakan Mansız Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı.