EĞİTİM - 15 Aralık 2025 Pazartesi 14:19

Sarıgöl 1. Kitap Günlerine yoğun ilgi

A
A
A
Sarıgöl 1. Kitap Günlerine yoğun ilgi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Sarıgöl 1. Kitap Günleri, vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.


Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda 15-18 Aralık tarihleri arasında açık olacak kitap günlerinde, çok sayıda yazarın eserleri okuyucularla buluştu. Etkinlikte kitap stantlarını gezen öğrenciler ve vatandaşlar, yazarlarla birebir sohbet etme imkânı da buldu.


Sarıgöl 1. Kitap Günleri’nin açılışı; Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, davetliler ve yazarların katılımıyla gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, ilçede ilk kez böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, yazarlarla okuyucuların bir araya gelmesinin kültürel gelişim açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.


Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ise gençlerin kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla bu etkinliği hayata geçirdiklerini söyledi. Yıldırak, "İlçemizde ilk kez düzenlediğimiz kitap günlerine katılım çok güzel oldu. İlk olmasına rağmen sekiz yazar stant açtı. Yazarlarımız öğrencilerimizle ve okuyucularla buluşarak sohbet etme fırsatı yakaladı" dedi.



Sarıgöl 1. Kitap Günlerine yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta bir ailenin doğal gaz çilesi 4 yıldır sürüyor Şırnak merkez Yeni Mahalle’de yaşayan 5 çocuk annesi, biri engelli ve ameliyat bekleyen çocuğuyla birlikte ısınma mücadelesi veriyor. Elektrik faturası 4 bin lirayı bulan, soba ve elektrikli ısıtıcılar arasında sıkışan anne, "Bir yangın çıksa uyanamasak çocuklarımla birlikte ölürüz" dedi. Akmercan Hakkari-Şırnak doğal gaz firmasının, Yeni Mahalle’de ikamet eden Medine İşnaç isimli genç kadının evine doğal gaz hattı çekmeyerek mağdur ettiği iddia edildi. 5 çocuk annesi kadın, bir çocuğunun Sipina bifida (ayrık omurga hastalığı) nedeniyle engelli olduğunu ve ameliyat olacağını, 3 okuyan çocuğunun olduğunu ve birinin de henüz okul çağına gelmediğini söyledi. Engelli çocuğunun çok hassas olduğunu belirten anne İşnaç, evlerinde yalnızca tek bir odanın kömür sobasıyla ısındığını, bu odanın aileye yetmediğini söyledi. Karbonmonoksit zehirlenmesi ve elektrik nedeniyle çıkabilecek yangın korkusundan geceleri uyuyamadıklarını belirten kadın, "Bu ay elektrik faturam 4 bin lira geldi. Doğal gaz olmadığı için elektrikle ısınıyoruz. Elektrikli soba yakıyorum. Allah korusun, gece evim yanarsa uyanamazsam çocuklarımla birlikte hepimiz ölürüz. Kömür sobası da ayrı bir tehlike. Zehirlenme korkusuyla yaşıyoruz" dedi. 10 metre mesafede olan hat için 4 yıldır müracaat ediyorum Doğal gaz hattının evlerine sadece 10 metre uzaklıkta olduğunu anlatan kadın, 4 yıldır çözüm aradığını ancak sürekli kurumlar arasında yönlendirildiğini belirtti. İşnaç, "4 senedir firmaya gidiyorum, belediyeye yönlendiriyorlar. Belediyeye gidiyorum, firmaya yönlendiriyorlar. Yeter artık. Herkesin bir hakkı var, bizim de doğal gaz kullanmaya hakkımız var’’ şeklinde konuştu. Tek taleplerinin doğal gaz kutusunun verilmesi olduğunu ifade eden İşnaç, "Bize sadece doğal gaz kutusunu versinler. Diğer bütün işlemleri, borca da girsem kendim yapacağım. Çocuklarım için ne gerekiyorsa mücadele ederim. Biz de herkes gibi insanca yaşamak istiyoruz. Bizim de bir gururumuz var’’ ifadelerini kullandı. Öte yandan, firma yetkilileri ise söz konusu adreste kadastro sorunu bulunduğunu, bu nedenle doğal gaz hattının verilemediğini bildirdi.
Bursa Okul müdürü, sinirlendiği öğrenciyi herkesin içinde darp etti Bursa’nın İnegöl ilçesinde okul müdürü sinirlendiği öğrenciyi herkesin önünde itekleyerek darp etti. O anlar kameraya yansırken, öğrencinin ailesi şikayetçi oldu. Ortaya çıkan görüntüler üzerine açıklama yapan baba, "Videoya bakınca zaten aklım başımdan gitti" dedi. Olay, cuma günü İnegöl’ün kırsal Yeniceköy Mahallesi’nde eğitim öğretime devam eden Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu’nda meydana geldi. Okul Müdürü Mustafa Ç., sırada bekleyen Muhammed K. (11)’yı saldırarak darp etti. O anlar amatör kameraya yansıdı. Olayın ardından öğrenci, durumu ailesine bildirdi. Aile müdürden şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayı anlatan 11 yaşındaki öğrenci Muhammed Emin K., "O beni durduk yere dövdü. Kafa attı, fırlattı ‘Seni buraya gömerim, herkes burada ahlakını bilecek’ dedi. Çocuğa el hareketi yaptım zannetti. Okula gitmeyeceğim. O beni dövecek ben kendimi savunamayacağım, sonra disiplin verecek tutanak tutacak ben gitmem okula" dedi. Baba Nihat Koca (49), "Cuma günü işten eve geldim. Hanım bana ‘Muhammed’i dövmüşler’ dedi. Ben çocuklar arasında olmuş sandım. Sonra bana okul müdürü ‘Muhammed’i dövmüş’ dediler. Öğretmendir kızmıştır dedim. Daha sonra bana video geldi. Videoya bakınca zaten aklım başımdan gitti. 11 yaşındaki çocuğumu kaldırmış vurmuş. Kafası taşa gelse ne olacak? Ben çocuğumu öğretmenlere emanet ediyorum. Öğretmen bunu yapsa sokaktaki vatandaş kim bilir neler yapar. 4 gündür ben çocuğu bırakıp işe gidemiyorum. Ağlıyor, beni dövecekler diye. Ben ne yapacağım çocuğumun psikolojisi bozuldu? Kime güveneceğiz, nereye gideceğiz? Ben bu işin peşini bırakmıyorum" dedi.