GÜNDEM - 21 Kasım 2024 Perşembe 10:11

Vali Özkan ilçe değerlendirme toplantılarını sürdürüyor

A
A
A
Vali Özkan ilçe değerlendirme toplantılarını sürdürüyor

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, hizmetlerin etkinliğini artırmak, yatırımlar, projeler ve kültürel çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere ilçe ziyaretlerine devam ediyor.


Gittiği ilçelerde kaymakamlar ve ilgili kurum yetkilileri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantıları yapan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, ilçelerde sunulan kamu hizmetlerinin verimliliği, iyileştirilmesi gereken alanlar, vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler ve çözüm odaklı çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vali Özkan bu kapsamda Gördes, Köprübaşı ve Demirci ilçelerine ziyaret gerçekleştirdi.


Programı kapsamında ilk olarak Gördes Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.



Köprübaşı ilçesini ziyaret


Vali Vahdettin Özkan, Gördes ilçesindeki değerlendirmeleri sonrası Köprübaşı İlçesinde hizmetlerin daha da iyileştirilmesi için kurumların görüş ve taleplerini alarak yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.


Vali Özkan, daha sonra Köprübaşı esnafıyla bir araya geldi, sohbet etti.



Demirci ilçesini ziyaret


Gördes ve Köprübaşı ilçelerini ziyareti sonrasında Demirci İlçesine ziyarette bulunan Vali Vahdettin Özkan, burada ilçe yetkilileri ile bir araya geldi, ilçedeki kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla değerlendirmelerde bulundu.


Vali Özkan daha sonra Demirci ilçesinde cami halısı üretimi ile faaliyet gösteren ve dünyanın birçok yerine halı ihracatı yapan fabrikayı ziyaret ederek halı üretimi hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Halı üretim aşamaları ve dokuma makinalarını inceleyen Vali Özkan, “Geleneksel el işçiliği ile modern makinelerin birleşimi, yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkarıyor ve bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Demirci’de üretilen yün dokuma halılar Manisa’nın büyük değerlerinden biri” dedi.


Vali Özkan yapmış olduğu ziyaretlere ilişkin ise “İlçelerimizde sanayi, tarım ve turizm alanlarındaki öncelikleri yerinde inceleyerek, bu alanlarda yapılması gereken iyileştirmeleri değerlendirdik. Daha yaşanabilir ve daha gelişmiş bir Manisa için kurumlarımızla sürekli iletişimde olup her ilçemizin kendine özgün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye çalışacağız.” dedi.



Vali Özkan ilçe değerlendirme toplantılarını sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’daki rüşvet davasında Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na 5’er yıl hapis cezası Muğla’nın Bodrum ilçesinde haklarında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ile İbrahim Çırakoğlu, 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi. Geçen sene 30 Ekim’de Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde motosikletiyle seyreden Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare’yi durdurdu. İddiaya göre Atare’nin motosikletinin altında seri numaraları daha önceden tespit edilen rüşvet paraları ele geçirildi. Atare, polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında suça iştirak ettiği gerekçesiyle o dönem CHP İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olan emlakçı İbrahim Çırakoğlu da gözaltına alındı. 2 zanlı, 31 Ekim 2025’te çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu hakkında rüşvet almak, T.Ç. hakkında ise rüşvet vermek suçundan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede müteahhit T.Ç.’nin bir inşaat projesi için gerekli olan yol izni konusunda yaşadığı sorunu çözmek amacıyla o dönem Belediye Başkan Vekilliği yapan Niyazi Atare ile irtibata geçtiği, Atare’nin bu iş için 1 milyon 200 bin TL istediği fakat T.Ç.’nin Atare ile 1 milyon lira karşılığında anlaştığı belirtildi. İddianamede ayrıca T.Ç.’nin 600 bin lirayı önceden elden ödediği, kalan 400 bin liranın teslimatı için Niyazi Atare ile 30 Ekim 2025 tarihinde görüşme yaptıkları ve şüpheli Niyazi’nin kalan 400 bin TL’yi T.Ç.’den istediğine yer verildi. T.Ç.’nin akşam saat 17.00-18.00 sıralarında buluşacaklarını ve parayı elden teslim edeceğini ihbar etmesi üzerine polis ekiplerince harekete geçildiği, T.Ç. ve Atare’nin para alışverişi sonrası motosikletiyle yakalandığı ifade edildi. Sanıklar, bugün 2. Ağır Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na rüşvet almak suçundan 5’er yıl hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Rüşvet vermek suçundan hakkında kamu davası açılan müşteki-sanık T.Ç. hakkında ise mahkeme ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.