EKONOMİ - 04 Ekim 2025 Cumartesi 14:27

Vali Özkan’dan Muradiye OSB’deki yatırımlara inceleme

A
A
A
Vali Özkan’dan Muradiye OSB’deki yatırımlara inceleme

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık ile bir araya gelen Manisa Valisi Vahdettin Özkan, hem fikir alışverişinde bulundu hem de yatırımları yerinde inceledi.


Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında OSB’nin mevcut durumu değerlendirildi ve genişleme alanları yerinde incelendi. Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak’ın da katıldığı ziyarette, bölgenin sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında; çevre dostu üretim modellerinin yaygınlaştırılması, dijital dönüşümün öncelikli hale getirilmesi, altyapı ve üstyapı yatırımlarının hızlandırılması, şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yenilikçi projelerin geliştirilmesi, bölgenin kalkınma önceliklerinin üretim planlarına etkin şekilde yansıtılması, teknoloji temelli yol haritasının oluşturulması yer aldı.


Vali Özkan, Muradiye OSB’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için bugüne kadar atılan somut adımları inceledi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde uygulanması planlanan stratejik hedeflerin önemine vurgu yaparak, katma değerli üretim ve istihdamın artırılması açısından taşıdığı kritik rolü bir kez daha hatırlattı.


Bölgenin geleceğine yönelik vizyonun tüm paydaşlarla birlikte kararlılıkla yürütüleceğini Vali Özkan, "Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, sadece şehrimizin değil, bölge ve ülke ekonomimizin de gelişimi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Burada atılacak doğru adımlar, istihdamı güçlendirirken üretim kapasitemizi de artıracaktır. Bu kapsamda çevreye duyarlı ve dijital dönüşümü ön planda tutan projeleri önceliklendiriyoruz" dedi.


Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’tan, OSB yönetiminin mevcut projeleri ve yatırım planları hakkında bilgi alan Vali Özkan, bölgenin daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretim merkezi haline gelmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Şehre sağlanan katkı için teşekkür ederek, başarılı çalışmaların devamını temenni etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de sitede kediler parçalanmış halde bulundu Başakşehir’de bir sitede kaybolan yavru kediler, parçalanmış halde bulundu. Olayla ilgili site yöneticisi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, dün saat 17.30 sıralarında Kayabaşı Mahallesi 26. Bölge 4. Etap’ta bulunan bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, yavru kedilerini göremeyen sahipleri çevrede arama yaptı. Bu sırada bina girişinde bulunan alandan kötü kokular gelmesi ve anne kedinin sürekli bu noktaya yönelerek miyavlaması üzerine durumdan şüphelenildi. Kedi sahibi, bina sakinlerinden yardım isteyerek kilitli kapıyı açtırdı. İçeri giren bina sakinleri ve kedi sahibi, yaptıkları kontrolde yeni doğmuş 4 yavru kedinin parçalanarak öldürüldüğünü gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, içeride inceleme yaptı. İncelemelerin ardından site yöneticisi Şafak B., bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan yavrularını kaybeden anne kedinin site içerisinde dolaşarak yavrularını aramaya devam ettiği görüldü. Site sakinleri, hem binada hem de site genelinde güvenlik kamerası bulunmamasına tepki gösterdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Köpeğin işi değil o. Köpek olsa bile ses duyardık" Site sakinlerinden Ramazan Yıldırım, "İki arkadaş, binanın girişindelerdi. Dedim, burada ne arıyorsunuz? Dediler, mescide girmemiz lazım, kedilerimiz var. Dedim, mescit kapalı. Bir hafta, iki hafta önce mi ne kapandı herhalde. Ondan sonra kedilerimiz falan var dediler. Kedi olsa dedim, ses çıkar. Ses de yok dediler. Büyük ihtimal ölmüştür dediler. Kafatasları falan, derileri yüzülmüş, kafatasları gitmiş. Yani acayip. Çok kötü şeyler yapmışlar. Büyük ihtimal birileri öldürmüştür zaten. Başka bir şey yapamaz. Köpeğin işi değil o. Köpek olsa bile ses duyarız yani. Seste yoktu. Yan tarafta benim binam zaten. İki tane anne kedi dolaşıyordu devamlı burada. Biri siyah biride sarı. Devamlı Aşağı elektrik dairesine inip çıkıyorlardı. Hatta Yusuf Bey var, üst komşum. Onunla beraber çıkardık dışarı çok ses yapıyorlar diye. Ama herhangi bir şekilde oraya da baktım ben. O gün de ses yoktu zaten" dedi.
Düzce Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat Çocukluk çağında sık karşılaşılan idrar yolu enfeksiyonlarına karşı ebeveynleri uyaran Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven; tuvalet alışkanlığının ertelenmemesi, bol sıvı tüketimi ve doğru temizlik kuralları ile hastalığın büyük oranda önlenebileceğini bildirdi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, çocuklarda sık görülen idrar yolu enfeksiyonunun önemsenmemesi halinde böbreklerde kalıcı hasarlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Hastalık ve korunma yöntemlerine değinen Dr. Yurtseven, idrar yolu enfeksiyonlarının genellikle 1 yaş altı sünnetsiz erkek çocukları ile 1 yaş üzeri kız çocuklarında sıklıkla görüldüğünü belirtti. İdrar yolu enfeksiyonunun çocukluk döneminde her 10 kız çocuğundan ve her 30 erkek çocuğundan birinde en az bir kez yaşandığına dikkati çeken Yurtseven, hastalığın temel nedenlerinin tuvalet ihtiyacını ertelemek, temizlik kurallarına uymamak ve yetersiz su tüketimi olduğunu aktardı. "Kız çocuklarında alt temizliği önden arkaya yapılmalı" Hastalığın erken tespit edildiğinde basitçe tedavi edilebildiğini vurgulayan Yurtseven, "İhmal edilir ve önemsenmezse böbreklerde sorun olabiliyor. Ailelerin tuvalet eğitimini çocuklarına doğru kazandırmaları lazım. Özellikle kız çocuklarında alt temizliğinin önden arkaya doğru yapılması çok basit ama etkili, önemli bir yöntemdir" ifadelerini kullandı. Sıvı tüketimi ve kabızlık ilişkisine de değinen Yurtseven, bol sıvı alımının sık tuvalete gitmeyi sağladığını, böylece mikroorganizmaların idrar yolunda tutunmasının engellendiğini belirtti. Yurtseven ayrıca, kabızlığın idrar yolu enfeksiyonu riskini artırdığını hatırlatarak çocukların lifli gıdalarla beslenmesini önerdi. Aileler ne zaman doktora gitmeli Ailelerin çocuklardaki enfeksiyonu nasıl tespit edebileceği konusunda da bilgiler veren Dr. Yurtseven, şunları kaydetti: "Çocuklarda nedeni bilinmeyen bir ateş varsa aileler bize başvurabilirler. Çocukların idrarında her zamankinden farklı bir koku, renk değişikliği veya bulanıklık varsa, yan ve karın ağrısı tarif ediliyorsa, normalden sık idrara çıkılıyorsa enfeksiyondan şüphelenilip hekime başvurulması gerekiyor. Bebekler ise genellikle kendilerini ifade edemedikleri için idrar yaparken huzursuzluk, emmede azalma ve ateş görülüyorsa mutlaka bir doktora gidilmelidir."