EĞİTİM - 27 Ocak 2025 Pazartesi 11:08

Yunusemreli öğrenciler geleceğe YEGEM ile hazırlanıyor

A
A
A
Yunusemreli öğrenciler geleceğe YEGEM ile hazırlanıyor

Yunusemre Belediyesi, iyi bir lise ve üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik kurduğu Tevfikiye ve Muradiye Mahalleleri’nde bulunan Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezin’de (YEGEM) yüzlerce öğrencinin eğitimine destek veriyor.


Sosyal Belediyeciliğe önem veren Yunusemre Belediyesi, eğitimde de fırsat eşitliğine öncelik veriyor. Eğitimci kimliğiyle tanınan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, göreve geldiğinde verdiği sözlerden biri olan Muradiye YEGEM’i hayata geçirdi. Yunusemre İlçesi’nde Tevfikiye ve Muradiye Mahallelerinde bulunan YEGEM’ler sayesinde, uzman eğitim kadrosuyla her kesimden vatandaşa hem kaliteli hem de uygun fiyatlı eğitim imkânı sağlanmış oldu. Branşlarında deneyimli 25 öğretmenin bulunduğu merkezlerde 600’den fazla öğrenci eğitim görüyor.


Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezi’nde eğitim gören beşinci sınıf öğrencisi Mustafa Sayim “Eskiden Muradiye’de bir dershanemiz yoktu. Yaşım küçük olduğu için ailem tek başıma beni Manisa’ya göndermek istemiyordu. Sayın başkanımıza da Muradiye YEGEM’i açtıkları için teşekkür etmek istiyorum. Burada güzel bir eğitim görüyoruz. Öğretmenlerimizi seviyoruz. Buradan çok memnunum. Hedefim Gediz Anadolu Lisesi’ni kazanmak” dedi.



“Yetiştirdiğimiz öğrenciler ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlayacak”


Merkezler hakkında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban “Eğitimci kimliğimiz ile Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezi (YEGEM)’nde Tevfikiye Mahallesi’ndeki şubemizin kadrosunu yeniledik. Söz verdiğimiz gibi Muradiye YEGEM’i açtık. Her şeyden önce geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitime önem veriyoruz. Muradiye’de yaşayan çocuklarımız mahallelerinden ayrılmadan eğitim görebiliyorlar. Yetiştirdiğimiz öğrenciler ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlayacak” diye konuştu.



Yunusemreli öğrenciler geleceğe YEGEM ile hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz" Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi, yayımladığı mesaj ile hafta sonu hakem Metin Karaca’ya karşı yapılan fiili saldırıyı kınadı. Kayseri U13 Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Buğdaylıspor ile Kayseri Yolspor maçını yöneten hakem Metin Karaca’ya yapılan fiili saldırı tepki çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi yaptığı yazılı açıklama, "2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanan Kayseri Yolspor - Buğdaylıspor U13 Ligi müsabakasında, hakemimiz Metin Karaca’nın vermiş olduğu kararlar bahane edilerek devre arasında bir taraftar tarafından kendisine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Sahada görevini yapan bir hakeme yönelen bu çirkin ve kabul edilemez saldırı; sadece bir kişiye değil, sporun temel değerlerine, adaletine ve gençliğe yapılmış açık bir saldırıdır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakem camiası olarak çıktığımız her müsabakada adaletli olmayı, bu bağlamda cesaretimizden ödün vermeden görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar sürecin sıkı takipçisi olunacaktır. Hakemimiz Metin Karaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm paydaşları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.